Fintechtime Temmuz & Ağustos sayısında Visa ve Hackquarters ortaklığında hayata geçen Visa İnovasyon Programı II. dönemin mezunu Cameralyze’a mercek tuttuk.

Türkiye’nin dijital ekosisteminde inovasyonu desteklemek ve hızlandırmak amacıyla yürütülen Visa İnovasyon Programı üçüncü dönemine Türkiye’den 6 yeni fintech ile başlarken, ikinci döneme dahil olan 4 fintech de mezun oldu.

Program kapsamında fintech’ler 6 ay sürecek programında mentorlardan ürün ve hizmetlerini geliştirecek eğitimler alıyor, Visa Developer Platform üzerinden Visa API’lerine erişim sağlıyor, Visa’nın yerel ve global iş ağındaki uzman bankalar, e-para kuruluşları ve üye işyerleri ile bir araya geliyor, yatırımcı buluşmalarına katılıyor.

Visa ve Hackquarters ortaklığında hayata geçen Visa İnovasyon Programı, ikinci dönem mezunlarını verirken, üçüncü dönem de başladı. Fintechtime Temmuz & Ağustos sayısında II. dönemin mezunu Cameralyze’a mercek tuttuk.

 

Cameralyze CEO’su Ufuk Dağ “Yeni şirketlerle tanışmak sisli yolda bir ışık görevi gördü”!

Türkiye’de önemli girişimlerin teknoloji ekiplerini yöneten Ufuk Dağ, Cameralyze’ın doğuş hikayesini şöyle aktarıyor: “2017 senesinde görüntü işleme teknolojisinin iş hayatımızın temel taşlarından biri olacağını görerek buradaki fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek için Cameralyze projesinin geliştirmeye karar verdik. Kamera görüntülerini analiz ederek, yapay zeka destekli sanal asistan olarak tasarladığımız Cameralyze, mevcut görüntü akışı üzerinden teknik bilgiye ihtiyaç duymadan kendinize ait görüntü işleme çözümlerini hızlıca hayata geçirebileceğiniz bir platform. Cameralyze ile maliyetinizi düşürebiliyor, iş kalitenizi arttırabiliyor ve hayata otonom yapılar geçirebiliyorsunuz. Cameralyze ile başta perakende sektörü olmak üzere fiziksel lokasyonlara ziyaretçi analitiği ve davranışı konusunda raporlar sunuyor ve anlık olarak aksiyon alınmasını da sağlıyoruz.”

 

Visa İnovasyon Programı yaratıcılık kaslarımızı geliştirdi  

“Visa İnovasyon Programı’nda ürün geliştirme konusunda aldığımız design thinking eğitimi özellikle ürün geliştirme konusunda farklı fırsatlar görmüş girişimler için oldukça önemli. Özellikle global ölçekte şirketi büyütmek, zorlu koşullara uyum sağlaması konusunda sağladıkları doğru mentörlük ilişkileri bizim için oldukça önemliydi. Farklı müşterilerle ve yeni opsiyonlarla buluşmamızı sağladı ve pandemi gibi zorlu bir dönemde önemli kararların verilmesine destek oldu. Ayrıca böylesi bir dönemde maksimum düzeyde yeni şirketlerle görüşmek sisli yolda bir ışık görevi gördü.”