EnNovate Dijital Bankacılık Platformu ile bankacılıkta yeni dönem!

Artık bankacılık işlemlerimizin yarıdan fazlasını akıllı telefonlarımızla yapıyoruz. Sadece şubelerde yapılabilen birçok işlem de yeni düzenlemelerle tarihe karışacak. Açık bankacılık, uzaktan müşteri edinimi gibi yenilikleri konuşurken bir yandan da tüm süreçlerin dijital ortamda yürütüldüğü, banka şubesinin olmadığı dijital banka ve servis modeli bankacılık dönemi başladı. Enqura dijital banka ve servis modeli bankacılık hizmeti vermek isteyen kurumlara yeni nesil platformu EnNovate Dijital Bankacılık Platformu ile uçtan uca hizmet vermeye hazırlanıyor…

Geçtiğimiz dönemde uzaktan müşteri edinimi, açık bankacılık gibi yeni nesil finansal hizmetlere yönelik düzenlemeler Türkiye’de “dijital bankacılık” beklentilerini güçlendirdi ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından hazırlanan “Dijital Bankaların Faaliyet Esasları ile Servis Modeli Bankacılığı Hakkında Yönetmelik”1 Ocak 2022 tarihi itibarıyla yürürlüğe girdi. Şu anda birçok banka müşterilerine dijital hizmet veriyor fakat bu yeni dönemde dijital bankacılık alanına yeni oyuncuların katılması bekleniyor. Artık bankacılıkta hem hizmet hem de oyuncular anlamında yepyeni bir dönem başlıyor.

Aslında dijital bankacılığın dünyadaki geçmişi pek eski sayılmaz ama baş döndürücü bir şekilde büyüdüğü bir gerçek. 2010’dan bu yana dünya çapında 310’dan fazla neobank kuruldu ve dünya çapında tahmini 39 milyon kullanıcıya ulaşıldı. Önümüzdeki beş yıl içerisinde, küresel dijital banka pazarının yüzde 47,1 oranında büyümesi ve 333,4 milyar dolarlık pazar büyüklüğüne ulaşması bekleniyor. Sonuç olarak FinTek ekosisteminde önemli bir adım olan bu düzenlemeyle birlikte, ülkemizde finansal sisteme katılacak yeni dijital bankaların herhangi bir fiziksel lokasyona/şubeye gitme ihtiyacı olmaksızın, bankacılık hizmetlerine hızlı ve kolay erişim sağlayacak olması günümüz koşullarında müşterilere büyük avantajlar sağlayacak.

 

“Hizmet çeşitliliği arttıkça rekabet de artacaktır”

Dijital banka ve servis modeli bankacılığı ile bugüne kadar çeşitli nedenlerle bankaların ulaşamadığı kitlelerin finansal sistem içerisine dahil olabileceğini belirten Enqura CEO’su Metin Karabiber sözlerine şöyle devam etti; Dijital tarafta sunulan hizmet çeşitliliği arttıkça, rekabet de artacaktır. Bu da yeni nesil bankacılığın daha hızlı gelişmesine fayda sağlayacaktır. Biz bu hizmeti vermek üzere oyuna katılacak kuruluşlara ve tüketiciye nasıl fayda sağlarız diye bakıyoruz. Bunlar ekosistemi büyütecek olumlu gelişmeler” dedi.

EnNovate, dijital bankacılığı kolaylaştıran ve başarılı kılan teknolojiler üzerine inşa edildi. Çoklu para birimi hesapları, müşteri ve hesap işlemleri, parasal işlemler, limit işlemleri, p2p para transferleri, ön ödemeli kart modülü gibi birçok fonksiyonu içerisinde barındıran ana sistemin yanı sıra EnNovate, IOS — Android ve yeni nesil tüm tarayıcılar üzerinden üst düzey güvenlik ve kullanıcı deneyimi sağlayan mobil ve online platform da içeriyor.

EnNovate’in kolay entegrasyon yapısı ile Enqura tarafından geliştirilen EnQualify Uzaktan Kimlik Doğrulama ürünü ile uzaktan müşteri edinim faaliyetlerinizi gerçekleştirebilir ve EnSecure Soft OTP ile güvenli giriş süreçlerinizi sisteme entegre edebilirsiniz. Böylece tek parti üzerinden uçtan uca hizmet almanın ayrılacalığını yaşarsınız. Platform, aynı zamanda sanal POS ve AML desteklidir.