İş Yatırım Menkul Değerler, şubeye gitmeden hesap açmayı mümkün kılarak sermaye piyasalarında işlem yapmak isteyenlere yeni bir kolaylık sunuyor.

İş Yatırım’da uzaktan hesap açılışı dönemi başladı. İş Yatırım müşterisi olmak isteyenler yeni nesil T.C. kimlik kartları ve yakın okuma özellikli akıllı cihazları ile TradeMaster Mobil uygulaması üzerinden tamamen elektronik ortamda hesap açabiliyor.  İş Yatırım Menkul Değerler, şubeye gitmeden hesap açmayı mümkün kılarak sermaye piyasalarında işlem yapmak isteyenlere yeni bir kolaylık sunuyor. Türkiye’nin önde gelen yazılım şirketi Softtech’in teknoloji desteği ile İş Yatırım’ın mobil işlem platformu TradeMaster Mobil üzerinden uzaktan hesap açılışı işlemi hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Uzaktan hesap açılışı için yeni nesil bir T.C. kimlik kartına ve yakın okuma (NFC) özelliği bulunan akıllı bir cihaza sahip olmak gerekiyor. TradeMaster Mobil uygulaması üzerinden başlatılan hesap açılış sürecinde tüm adımlar uçtan uca bağlantı güvencesiyle sözleşme onayları dâhil elektronik ortamda gerçekleştiriliyor. Böylelikle şubeye gitmeye veya kurye beklemeye gerek kalmadan hesap açılış işlemi tamamlanabiliyor.

Uzaktan hesap açma işleminde izlenmesi gereken tüm adımlar sırasıyla aşağıdaki şekilde:

App Store veya Google Playstore’da bulunan ücretsiz TradeMaster Mobil uygulaması indirilir. Uygulama içerisinden “Müşteri Ol” butonuna tıklanır ve “Müşteri Bilgi Formu” doldurulur.  Telefona gelen doğrulama kodu ekranda ilgili alana girilir. ‘’Kimlik Arka Yüzü’’ adımında kimliğin arka kısmındaki MRZ kodu okutulur. ‘’Yakın Okuma (NFC) ile Doğrulama’’ adımında kimlik kartı telefona değdirilir. “Yüz Tanıma ve Canlılık Uygulaması”nın yönlendirmeleri izlenerek İş Yatırım müşteri temsilcisi ile görüntülü görüşme gerçekleştirilir. Tamamen elektronik ortamda sözleşmeler onaylanarak hesap açılış işlemi tamamlanır.