HangiKredi Genel Müdürü Oray Durmazoğlu, 2022 yılı değerlendirmeleri ve 2023 yılı beklentilerine dair görüşleri ile Fintechtime Ocak & Şubat 2023 sayısına değer kattı.  

HangiKredi Genel Müdürü Oray Durmazoğlu’nun, Fintechtime Ocak & Şubat 2023 sayısında yer alan 2022 yılı değerlendirmeleri ve 2023 yılı beklentilerine dair görüşlerini aşağıda bulabilirsiniz.  

HangiKredi olarak 2022’yi hızlı bir büyüme ivmesi ve dinamizm içinde geride bırakıyoruz. Bu yılı önemli dönüşüm ve gelişmeleri yaşadığımız, büyük hedeflerimizin ilk tohumlarını attığımız yıl olarak hatırlayacağız. 2022 aynı zamanda birçok ilki gerçekleştirdiğimiz ve her geçen gün kendi rekorumuzu kırdığımız bir yıl oldu. Bu yıl yakaladığımız 4,5 katlık büyüme ve HangiKredi’yi başka bir noktaya taşıyacak olan yeni hedeflerimiz, 2023 için en büyük motivasyonumuz.

2022 yılını özetlemek gerekirse hem müşterilerimize hem de iş ortağımız olan bankalara hatırı sayılır düzeyde fayda sağladığımız bir yıl oldu. Web sitemize 240 milyonu aşkın trafik aldık. Yıl içinde müşterilerimizi 420 bin adet ihtiyaç kredisiyle buluşturduk. Toplamda 8,4 milyar TL’lik kredi hacmi HangiKredi üzerinden gerçekleşti. Sunduğumuz karşılaştırma hizmetiyle müşterimizi ihtiyacına uygun banka ve faiz oranıyla buluşturduk. Bu sayede müşterilerimiz toplamda 1 milyar TL daha az kredi geri ödemesi yaptı.

Kredi kartı kategorimiz bu yıl en büyük ikinci kategorimiz oldu. Kart aidatı, mil, puan sağlama gibi özelliklerine göre kıyaslama imkanı sağladığımız bu kategoride, 370 bin adet kredi kartı satışı elde ettik.

Mevduat kategorisine ise 11,2 milyar TL’lik hacim sağladık. Birikimlerini değerlendirmek için en avantajlı bankayı HangiKredi ile bulan müşterilerimiz toplamda 220 milyon TL daha fazla getiri elde etti.

Bu yıl müşterilerimizin finansal asistanı olma vizyonumuz kapsamında önemli bir mihenk taşı olan HangiKredi Finansal Raporu’nun lansmanını yaptık. Bu rapor ile kullanıcılarımızın finansal durumlarını, kredi ve kredi kartı limitlerini, banka bazlı onaylanma ihtimallerini öğrenmelerini sağladık. Kredi sağlıklarını korumak ve iyileştirmek için kişiselleştirilmiş öneriler sunduk.

Tüm bunlara ek olarak HangiKredi bankaların yeni müşteri kazanımı için önemli bir kanal haline geldi. 2022’de uzaktan müşteri ediniminin %15’i HangiKredi ile gerçekleşti. Fiziki kanallar da dahil olmak üzere tüm bankaların müşteri kazanımına baktığımızdaysa %5’lik pazar payına sahibiz.

2022 medya yatırımlarımızı en çok artırdığımız yıl oldu. Spor Toto Süper Lig’e çıkan Ümraniyespor’a isim ve forma göğüs sponsoru olduk. Bu sponsorluk HangiKredi’nin marka bilinirliği için kritik önem taşıyan bir adımdı ve medya görünürlüğümüze büyük katkıları oldu.

HangiKredi büyürken ekibimiz de genişlemeye devam etti. 2021’de 80 kişi olan ekibimiz şu an 140 kişiden oluşuyor. Genç, dinamik, uyum içinde çalışan ekibimiz ve insan odaklı kurum kültürümüzle Great Place to Work sertifikası kazandık. Özellikle teknoloji tarafındaki insan kaynağımız, finansal asistan olma yolundaki ürünlerimizi hayata geçirmek için her geçen gün büyüyor. Bu yıl, artan teknoloji yatırımımız ile Ar-Ge Merkezi olduk.

2023 mevcut iş modelimizi bankacılık ürünleri karşılaştırma ve başvurma hizmeti sunmanın ötesine taşıyacağımız yıl olacak. Gelecek yıl için hedeflerimizi üç ana odakta toparlayabiliriz. Birincisi, mobil uygulamamız üzerinden açık bankacılık hizmeti sunacağız. Uçtan uca finansal asistan olma vizyonu altında sunacağımız en önemli hizmetlerden olan açık bankacılık ile müşterimiz tüm banka hesaplarını HangiKredi mobil uygulamasından yönetebilecek. İkincisi, e-para ve ödeme hizmetleri HangiKredi ürün portföyüne katılacak. Ödeme hizmetleri ve açık bankacılık ile müşterimize daha kapsamlı hizmetler sunmak için Hangisi Teknoloji Destek Hizmetleri şirketini kuruyoruz.

Son olarak 2023’te KOBİ’lere de hizmet vermek için kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. Factoring’den fatura finansmanına kadar KOBİ’lerin tüm finansal ihtiyaçlarına cevap verecek bu sistemi HangiKredi Kobi markası ile iş dünyasına sunacağız.