Tech4Pay mühendisleri tarafından geliştirilen uçtan uca bütünleşik kart/bankacılık paketi 4Pay rakiplerinin bir adım önüne geçecek yeni nesil özellikleriyle Türk ödeme dünyasında fark yaratmaya hazırlanıyor. 

Geleceğin teknolojisi ve sektörün ihtiyaçları gözetilerek Tech4Pay mühendisleri tarafından geliştirilen uçtan uca bütünleşik kart/bankacılık paketi 4Pay rakiplerinin bir adım önüne geçecek yeni nesil özellikleriyle Türk ödeme dünyasında fark yaratmaya hazırlanıyor.

Ödeme sistemleri alanındaki yeni teknoloji ve mimari yaklaşımlar sayesinde sektör regülasyonlarındaki yatay büyüme engellerine çözüm olacak şekilde geliştirilen, kurumların istedikleri ölçekte hizmet alabilmesine olanak sağlayan 4Pay, tüm ödeme kanallarının ve kartların tek noktadan yönetilebilmesine imkân tanıyor.

 

Düşük işlem hacmine sahip işletmelere maliyet avantajı

“4Pay Ödeme Sistemleri Yönetim Platformu” ödeme sistemleri alanında faaliyet gösteren her ölçekten kurumun ihtiyacını karşılayabilecek şekilde ve kurumların kendi iş süreçlerini de dahil edebileceği, bulutta çalışan bir platform olarak geliştirildi. Avantajlı yapısı sayesinde, düşük işlem hacmine sahip işletmeler daha az seviyede donanım ve hizmet kaynağı ayırabilecekken, zengin geliştirici platform seçenekleriyle kurumlar, kendi iş modellerini de uygulama imkanına sahip olabilecekler. Bu da kurumlara, kendi pazarlama stratejilerini hızlı ve hizmetten bağımsız bir şekilde geliştirmelerine olanak sağlıyor.

Platformda müşteri, kart, işyeri ve terminal için gerekli altyapılar oluşturulup bunların finansal yönetimi sağlanırken; POS, ATM, sanal POS, mobil POS ve daha birçok ödeme kanalından ödeme yapılabiliyor.

 

Yatay ödemeyi destekleyen ilk ödeme platformu

Yapılan Ar-Ge faaliyetleri sırasında ödeme sistemleri alanında yatay ölçeklendirmeyi destekleyen bir ödeme sistemleri switch uygulaması bulunmadığını tespit eden şirket, bu konuya çözüm olacak şekilde 4Pay’i geliştirdi. Mevcutta pazarda yer alan ürünlerle dikey olarak ölçekleme yapılabiliyor, kısaca kapasite arttırımı için donanım kaynağı arttırılıp azaltılabiliyor. 4Pay ile ise yatay ölçeklendirme yapılabiliyor yani uygulamada, isteği işleyen uygulama çoklanarak birim zamanda işlenen mesaj kapasitesi arttırılabiliyor.

Aynı zamanda ürün ile işyerinin finansal mutabakatı ve takibi de yönetilebiliyor, kârlılık analizleri ve bakiye hareketleri detaylı olarak izlenebiliyor. Hizmeti kullanan ödeme kuruluşları, birçok işlemi geliştirme arayüzleri platformuyla da yapabiliyor. Bu alanda hizmet veren kurumlar arasında otomatik ölçeklendirme, gelişmiş yazılımcı platformu, büyük domain’in alt domain’lere bölünmesi ve bulutta çalışabilme modelleri ile 4Pay bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Tech4Pay kart/bankacılık paketi 4Pay’i Türkiye pazarından sonra Kuzey Amerika başta olmak üzere yurt dışına açmayı hedefliyor. 4Pay, BKM (Bankalararası Kart Merkezi), Visa, Mastercard gibi birçok ödeme kurumuyla entegre çalışan global bir ödeme sistemleri platformu olacak.