BV Portföy Yönetimi A.Ş. ilk fonunun hayata geçmesini takip eden 4 ay içinde 450’yi aşkın yatırımcısı ile 150 Milyon TL büyüklüğü aştı.

Girişim sermayesi yatırım fonları ile halka açık teknoloji şirketlerinin hisse senetlerine yatırım yapan tematik fonlar yönetmek için yola çıkan BV Portföy Yönetimi A.Ş. ilk fonunun hayata geçmesini takip eden 4 ay içinde 450’yi aşkın yatırımcısı ile 150 Milyon TL büyüklüğü aştı.

Türkiye’de asgari %80 oranında oyun ve teknoloji sektörü hisse senetlerine yatırım yapan ilk ve tek fon olan “BV Portföy Oyun ve Teknoloji Değişken Fonu” SPK’dan kuruluş iznini almasını takip eden 4 ayda hızlı büyüme kaydetti. Geleneksel yatırım anlayışı yerine yenilikçi teknoloji ürünlerine odaklanarak geleceğe yatırım yapmayı hedefleyenler için özel olarak tasarlanan ve 2023 yılının Mart ayında yatırımcılara sunulan ve TEFAS’ta BTE kodu ile yer alan fon, yaklaşık 85 Milyon TL büyüklüğe ulaştı. Girişim sermayesi fon yönetimi tecrübesi ile birleşen oyun ve teknoloji sektörleri tecrübesi ile sadece finansallara bakmadan, oyunun kurallarına hakim bir şekilde geleceği şekillendirecek ve teknolojinin etkisi ile büyüme yaşayacak oyun ve teknoloji şirketleri hisseleri bu fona özel terzi işi seçiliyor.