Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) bölgesinin ödeme hizmetleri kuruluşu TPAY, bölgenin abonelik tabanlı en büyük üç video yayın (SVOD) platformundan biri olan STARZPLAY ile stratejik bir ortaklığa gittiklerini açıkladı.

Yapılan iş birliği ile STARZPLAY bundan böyle 9 milyon izleyicisinden abonelik bedellerini TPAY’in DCB (Doğrudan Operatör Faturalandırması) ödeme yöntemi ile tahsil edebilecek. Bir diğer deyişle, arzu eden izleyicilerin abonelik bedelleri cep telefonu faturalarına yansıtılacak.

İlk etapta Orange Tunus ile başlayacak, ardından Sudatel Sudan ve Chinguitel Moritanya gibi mobil operatörler vasıtasıyla sunulacak hizmet, bir süre sonra bölgenin diğer ülkelerinde de yaygınlaştırılacak.

TPAY Grup CEO’su Işık Uman, konuyla ilgili şunları kaydetti: “Bu iş birliği sayesinde, özellikle internet üzerinden yayın ve bağlantılı sektörlerde hizmet veren işletmelerin tercih ettiği ödeme ortağı konumumuzu pekiştirmiş bulunuyoruz. Uluslararası ölçekteki mutabakat işlemlerinin karmaşıklığını tümüyle ortadan kaldırırken tahsilat sürecini hızlandıran, mevzuata uyum ile risk yönetimini iyileştiren ve iş ortaklarımızın bölgedeki faaliyetlerini büyümeye odaklanmalarını sağlayan bir platform yaratmış olmaktan gurur duyuyoruz.”

STARZPLAY Satış ve İş Geliştirmeden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Raghida Abou-Fadel ise, şu değerlendirmede bulundu: “Seçkin içerik havuzumuzu MENA bölgesindeki eğlence tutkunları ve sporseverlere anında ulaştırmamızı sağlayacak TPAY ile iş birliğinden büyük heyecan duyuyoruz. TPAY ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği, müşterilerimiz için kesintisiz ve güvenli bir ödeme deneyimi yaratmanın yanı sıra, bölgedeki ayak izimizi büyütmemize de katkıda bulunacak. Bu ortaklık sayesinde yeni izleyici kitlelerine ulaşacağımıza ve abonelerimize daha da geniş bir yelpazede kaliteli içerikler sunacağımıza inancımız tam.”