Innovance Kurucu Ortağı ve CEO’su Yusuf Ürey ile Fintechtime Eylül sayısı için özel bir röportaj yaptık.

Farklı sektörlerdeki büyük ve orta ölçekli işletmelere dijital dönüşüm çözümleri sunan,“Innovation in advance” mottosuyla 2017 yılında kurulan Innovance’in Kurucu Ortağı ve CEO’su Yusuf Ürey ile bir araya gelerek sorularımızı ilettik.

 

Innovance’i sizden dinleyebilir miyiz? Ne zaman kuruldunuz, hedef kitlenizde kimler var? 

2017 yılında ‘Innovation in advance’ ilkesini benimseyerek Innovance’ı kurduk. Temel amacımız, büyük ve orta ölçekli işletmelere dijital dönüşümün sınırsız fırsatlarını sunmak. Finans, fintek, e-ticaret ve diğer kritik sektörlerde, benzersiz yaklaşımımız ve özelleştirilmiş çözümlerimizle her gün daha fazla kuruluşa değer katıyoruz. Özellikle data, kripto, yapay zekâ, hazine ve yatırım ürünleri gibi alanlarda gerçekleştirdiğimiz stratejik yatırımlarla, sektördeki öncü ve yenilikçi konumumuzu perçinliyoruz.

Sonrasında, saygın bir portföy yönetimi şirketinin yatırımıyla büyüme stratejimizi daha da ivmelendirdik.

Takımımız, sektörün parlak ve enerjik isimlerini bünyesinde barındırıyor. 500 kişilik profesyonel ekibimizle, global arenada daha belirgin bir oyuncu olma vizyonumuzu hayata geçiriyoruz. Bu misyonda, Almanya, Romanya ve İngiltere’deki ofislerimizle birlikte, sektörde yeni standartlar belirleyerek başarının yeni adreslerini oluşturmayı hedefliyoruz.

 

 

Hangi hizmetleri veya çözümleri sunuyorsunuz? Sunduğunuz avantajlardan bahsedebilir misiniz? 

Innovance olarak, modern bir yazılım eviyiz. Pazarın kalbinde finans sektörü ve fintekler yer alsa da e-ticaretten eğlenceye, sağlıktan sigortaya, telekomdan IoT’ye kadar geniş bir yelpazede çözümler sunuyoruz. Temelde, yazılım ihtiyacı duyan her sektöre hitap ediyoruz.

Finans sektöründe lider konumda olan ürünlerimiz arasında Dijital Bankacılık, Açık Bankacılık, Wallet Platformları ve ‘Buy Now Pay Later’ çözümlerimiz bulunuyor. Ürünlerimiz sadece teknolojik olarak değil, aynı zamanda kullanıcı deneyimi ve ara yüz tasarımıyla da sürekli yenileniyor. İnternet ve Mobil Bankacılık kanallarının yanı sıra, web ve mobil uygulamaları ve e-ticaret platformlarının yenilenmesi, ATM teknolojilerinin modernizasyonu gibi hizmetler de portföyümüzde bulunmaktadır.

Dijital cüzdan ve Açık Bankacılık çözümlerimizle sektördeki öncü konumumuzu sürdürüyoruz; hatta Türkiye’deki dijital cüzdan hizmeti sağlama konusunda önemli bir yere sahibiz. Aynı zamanda, tüketicilere esneklik sunan ‘Buy Now Pay Later’ finansal çözümlerimizle de büyük bir ilgiyle karşılaşıyoruz.

Sunduğumuz temel avantajlar arasında; müşterinin ihtiyaçlarına özel olarak hazırlanmış çözümler, sektörel bilgi birikimi ve yenilikçi yaklaşımlarımız yer alıyor. Müşterilerimizin karşılaştığı zorlukları derinlemesine anlayarak, onlara özgü, etkili ve sürdürülebilir çözümler sunmaktayız. Ayrıca, sürekli yatırım yaptığımız Ar-Ge faaliyetlerimizle, sektördeki son trendleri ve teknolojileri yakından takip ediyor, bu sayede müşterilerimize her zaman en güncel ve en etkili hizmeti sunmayı hedefliyoruz. Kısacası, Innovance olarak, işletmelerin dijital dönüşüm sürecini başarıyla tamamlamaları için gereken her türlü desteği sağlamakta ve onları bir adım öne taşımayı amaçlamaktayız.

 

Yatırım planlarınızda neler var? Türkiye dışında hizmet verdiğiniz ülkeler var mı? 

Öncelikle yatırım planlarımıza değinmek istiyorum. Innovance olarak kesintisiz inovasyon ve teknolojik gelişmelere öncülük etmeyi amaçlıyoruz. Bu kapsamda hem ürün yelpazemizi genişletmek hem de mevcut ürünlerimizin kapasitesini artırmak için yatırımlar planlıyoruz. Özellikle yapay zekâ, blockchain, bulut teknolojileri, hazine ve yatırım ürünlerine olan ilgimizi derinleştireceğimiz bir süreçteyiz.

Globalleşme stratejimiz çerçevesinde, Türkiye dışında da birçok ülkede faaliyet gösteriyoruz. Almanya, Romanya ve İngiltere’de ofislerimiz bulunuyor ve bu bölgelerdeki müşterilerimize hizmet veriyoruz. Innovance olarak sadece Türkiye’nin değil, dünyanın her yerinde işletmelerin dijital dönüşüm süreçlerine katkıda bulunmayı hedefliyoruz.

 

Hedeflerinizde neler var? 2023 yılının nasıl geçmesini bekliyorsunuz? 

2023 için belirlediğimiz vizyon doğrultusunda Innovance olarak büyüme stratejimizi netleştirdik. Yıl sonuna kadar organizasyonumuzu genişletip yüzde 400 oranında büyüme hedefiyle hareket ediyoruz. Bu büyümeyi gerçekleştirirken, Avrupa pazarındaki faaliyetlerimizi daha da derinleştireceğiz. Avrupa’nın, global hedeflerimize ulaşmamızda kritik bir rol oynayacağına inanıyoruz.

EMEA bölgesi, gelecekteki faaliyetlerimiz için kritik öneme sahip. Bu bölgedeki dinamik yapı, genişleyen hizmet ağımız için stratejik bir değer taşıyor. Orta vadede, Avrupa’da sağlamlaşacak olan yapılanmamızın ardından, coğrafi olarak Türkiye’ye yakın diğer bölgelere de açılma planları içerisindeyiz. Küresel pazarda etkin ve sürekli bir büyüme için iş stratejilerimizi sürekli olarak güncelliyor ve yeniliyoruz.

Innovance, sadece bir yazılım şirketi olmanın ötesinde, iş ortaklarımız ve müşterilerimiz için bütünsel bir çözüm ortağıdır. Uzmanlık alanlarımızda global etki yaratma azmimiz, özellikle Blockchain ve Yapay Zekâ gibi dönüşümü hızla şekillendiren alanlarda Ar-Ge çalışmalarımızı ve yatırımlarımızı yoğunlaştırmamıza vesile olmuştur.

Önümüzdeki dönemde piyasaya süreceğimiz kripto para çözümleri, teknolojik liderliğimizi daha da perçinleyecek ve yeni kapılar açacaktır. Şu an 500 kişilik deneyimli bir ekiple yolumuza devam ediyoruz ve yıl sonuna kadar bu ekibi 100 kişi daha genişleterek hedeflerimize emin adımlarla ilerlemeyi planlıyoruz. Müşterilerimize en iyi çözümleri sunma ve sektörde liderliğimizi pekiştirme azmimizle, geleceğe büyük bir heyecanla bakıyoruz.