Enqura’nın Ticari Faaliyetlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hasan Emre Özgür, Enqura FinTech Suit’in özelliklerini Fintechtime okurları için kaleme aldı.

2023 Visa Inovasyon Programı Avrupa ve Mastercard Engage programı Digital First partneri olarak seçilen Enqura’nın Ticari Faaliyetlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hasan Emre Özgür ile bir araya gelerek, Enqura FinTech Suit hakkında bilgi aldık.

 

Suit denince akla ilk gelen takım elbise olsa gerek. Fiyakalı bir ceket ve pantolon, özenle ütülenmiş bir gömlek, üzerine yelek, kravat, yerine göre papyon. Güzel bir kemer ve şık bir ayakkabı. Biraz daha tarz sahibiyseniz ceketin üst cebine göze çarpan bir mendil. Tabii bu öğelerin her birinin birbiri ile uyumlu olması gerekiyor. Enqura FinTech Suit, FinTech’ler için bu uyumu vaat ediyor. Suit, iş modelleri için gereken tüm temel teknoloji ürünlerini bir arada tek noktadan sunarak yüzde 50’ye varan zaman ve maliyet tasarrufu sağlarken, müşteri deneyiminde de fark yaratıyor.

Enqura FinTech Suit’in merkezinde EnWallet Dijital Cüzdan Platformu yer alıyor. İçerisinde hesap ve kart, para transferi, QR ile ödeme, fatura ödeme, Açık Bankacılık modülü gibi 50’den fazla hazır fonksiyon bulunan EnWallet farklı iş modelleri kurgulamak için gereken ana ürün olarak düşünülebilir. Turkonay ve Paypole gibi TCMB’den en geniş fonksiyon listesi ile faaliyet izinlerini almış referansları bulunan EnWallet, Enqura’nın yeni yıldızı olarak özellikle lisans başvurusunda bulunan FinTech’ler için önümüzdeki dönemde daha çok göze çarpacak.

Tarz sahibi dijital kanallar istiyorsanız, EnNovate Mobil ve Web uygulamalarımız ile dijital cüzdanınıza hayat veriyor, müşterileriniz için en iyi deneyimi sağlayacak arayüzleri geliştiriyoruz.  Üçüncü parti uygulamalar ve katma değerli hizmetler, EnNovate ile kolayca entegre edilebiliyor, birçok farklı hizmetin dijital cüzdan ile etkileşim içinde tek uygulamada çalışabilmesi için gerekli orkestrasyon EnNovate middleware katmanında yönetilebiliyor, böylece FinTech’lerin Super App’e dönüşüm yaklaşımı destekleniyor. Enqura olarak FinTech ekosisteminde gerçek ya da tüzel kullanıcılara yönelik tüm dijital platform projelerinde EnNovate ile iddialıyız. Dijital cüzdan altyapısı ile dijital kanalların aynı teknoloji firmasından tedarik edildiğinde ne kadar kolaylıkla yönetilebildiğini ve geliştirilebildiğini unutmamak gerekiyor. Core sisteme hâkim olmayan mobil uygulama yazılım firmaları ile çalışıldığında yeni fonksiyonlar ya da güncellemeler için gereken proje süreleri uzuyor, maliyetler artıyor.

Sıra geldi müşteri edinimine. Enqura’nın göz bebeği EnQualify, sahip olduğu benzersiz AI on Mobile teknolojisi ile 30’a yakın banka ve FinTech’in tercihi olarak yüzde 82’ye varan başarılı uzaktan hesap açılışı sağlıyor.  Self servis ya da görüntülü görüşme ile uzaktan müşteri edinimi yapabilen EnQualify, AI on Mobile teknolojisi ile sunucu bağımlılığı olmadan yapay zeka kararlarını cihazın işlemci gücünü kullanarak anında verebiliyor ve mükemmel müşteri deneyimi sunuyor. Sunucu bağımlılığı olmadığı için aynı anda sisteme bağlanan kişi sayısından etkilenmiyor, görüntü işlemek için tanesi on binlerce USD olan GPU (Grafik İşlemci Ünitesi) yatırımına ihtiyaç duymuyor. Mobil cihazın üzerinde tek başına çalışabildiği için De-Fi (Merkeziyetsiz Finans) platformlarında işlem yapan non-custodial cüzdanlarda bile kimlik tespiti imkânı sağlıyor. 2023 Visa Inovasyon Programı Avrupa ve Mastercard Engage programı Digital First partneri olarak seçilen Enqura, bunu EnQualify’ın eşsiz teknolojisine borçlu.

Diğer önemli bir konu müşterinin dijital kanallarda doğrulanması. Veri güvenliği bir FinTech için en önemli konuların başında geliyor. Yurt içi ve yurt dışı regülasyonlar mobil ve web uygulamalarda oturum açılışlarında ve finansal işlemlerde en az iki faktörlü kimlik doğrulamasını zorunlu tutuyor. EnSecure ve EnSecure Plus, 30’a varan banka ve FinTech müşterisi ile FinTech Suit içinde önemli bir değer sunuyor. Çoklu telefon, çoklu uygulama, çoklu onaycı, tek uygulamadan çoklu kurum için onay ve tek sunucudan çoklu kurum yönetimi desteği ile son derece esnek bir şekilde banka ve FinTech’lerin iş modeline uygun kimlik doğrulaması yapılabiliyor. Yakın dönemde yürürlüğe giren yeni BDDK genelgesinde çerçevesi net bir şekilde çizilen kimlik doğrulama ve sözleşmelerin uzaktan dijital olarak imzalanması konusunda EnSecure Plus, rakip ürünlere göre yüksek performansı ve düşük maliyeti ile pazarda lider olmaya aday. Şimdiden içlerinde çok önemli kurumların bulunduğu ona yakın banka ve finansal kurum ile POC planlaması yapıldı bile.

FinTech suit içinde son parça ise kurumsal mesajlaşma uygulamamız EnConnect. Dijital kanallarda hizmet sunarken olmazsa olmaz chatbot ve live chat özellikleri ile müşteri hizmetlerinde güvenlik, hız ve kolaylık sağlıyor. 2022 yılında Amerika’da bankalara 1.1 milyar USD ceza kesildi. Banka çalışanları, kamuya açık popular chat uygulamaları üzerinden kritik müşteri ve şirket bilgilerini birbirleri arasında paylaştıkları için düzenleyici tarafından cezaya çarptırıldılar. Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) kapsamında veri paylaşımının, veri güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu anlatmaya gerek yok. EnConnect size özel sunucu yazılımı üzerinde çalışarak tamamen güvenli bir iletişim imkânı sağlıyor. EnConnect ile ister müşteri hizmetleri ister hasar yönetimi ister tedarikçi yönetimi, isterseniz finansal işlemler için talimat sistemi kurun, her şey güvenle paylaşılır ve saklanır.

 

Enqura pazarda en başarılı ve popüler ürünü EnQualify nedeniyle daha çok bir uzaktan kimlik tespiti çözüm sağlayıcı gibi algılanıyor ancak biz bu algıyı kırmak istiyoruz. Enqura Fintech Suit içindeki ürünlerimiz, birlikte ya da tek tek bir bankanın ya da FinTech’in farklı önemli ihtiyaçlarına ilaç oluyor. Bu tarz ürünlerin birbiri ile uyumlu çalışması da son derece önemli. Aynı tedarikçiden temin edildiğinde, aynı teknoloji, aynı kod yapısına sahip olduğu ve birlikte aynı yapı içinde birçok kez denenmiş olduğundan FinTech’ler için daha güvenli, sürdürülebilir ve yüzde 50’ye varan maliyet avantajlı bir teknoloji altyapısı sağlanmış oluyor.

Enqura FinTech Suit ile Türkiye’den sonra yurtdışı açılımımızda da FinTech alanında teknoloji şirketleri arasında fark yaratmak istiyoruz. Her bir ürünümüzün yurt dışındaki muadillerinin milyar dolarlık farklı şirketler olduğunu düşündüğümüzde, yerli bir teknoloji şirketi olarak potansiyelimizin nerede olduğunu görebiliyoruz. Bu hedefe doğru bütün Enqura ekibi olarak koşmaya devam edeceğiz. Bizi bu noktaya getiren değerli müşterilerimize ve partnerlerimize teşekkür ederiz.