Finansal teknoloji dünyasının içeriği en dolu dergisi Fintechtime Ekim 2023 Sayısı Çıktı.

Türkiye’de ve dünyada, FinTech alanında yaşanan gelişmeleri anbean takip eden Fintechtime, birbirinden özel röportajları, sıra dışı makaleleri ve gündemi belirleyecek dosya konularıyla yine dopdolu.

Sektörel gelişmeleri ve süreci yansıtma heyecanıyla yine emek ve bilgi dolu bir sayı hazırladık.

 

Fintek’in geleceği hiç olmadığı kadar parlak…

Finansal hizmetlerin geleceği, teknolojiyle beslenen altyapı ve API’lar üzerinde yükseliyor. Küresel Fintek pazarı ise genişlemesini sürdürüyor. Gelişen teknolojik ilerlemeler, finansal teknoloji şirketlerinin müşterilerin yükselen beklentilerini karşılayan düşük maliyetli kişiselleştirilmiş ürünler sunmasına izin veriyor. Bu da dünya çapında pazarın büyümesini daha da hızlandırıyor.

 

Sektörleri dönüştüren Fintek Trendleri Neler?

Fintek endüstrisinin geleceği umut vadediyor. 2024 yılında küresel Fintek pazarının 324 milyar doları bulması bekleniyor. Bu büyümeyi tetikleyen birçok faktör bulunuyor. Bunlar arasında dijital ödemelerin artan benimsenmesi, mobil bankacılığın yükselmesi ve finansal hizmetlere olan talebin artması gibi unsurlar öne çıkıyor.

Güncel veriler, yükselen değerler ve trendler ışığında hazırladığımız “Fintek Trendleri” dosya konumuz ile sizleri selamlıyoruz. 2024 yılında Fintek sektörünü şekillendirmesi beklenen başlıkları, sektörün büyümesinde öne çıkan konuları, pazar tahminlerini, Avrupa’daki Fintek Pazarı gelişmelerini, 2023 yılında yükselişine şahit olduğumuz alanları, ödeme trendlerini ve daha da fazlasını dosya konumuzda bulabilirsiniz.

 

Fintek Dünyasının Maestrosuyuz!”

 

Türkiye’nin ilk ve en büyük elektronik para şirketlerinden biri olan, gerçekleştirdiği ilklerle sektörde öncü konumunda bulunan United Payment’ın CEO’su İlker Sözdinler‘i kapağımıza taşımaktan gururluyuz.

2022 yılında, 50 milyar TL işlem hacmi ile büyük bir başarı elde eden, 2023 için daha da büyük hedefler belirleyen United Payment, bu yıl işlem hacmini de 100 milyar TL ile kapatmayı hedefliyor. Bölgede en hızlı büyüyen finteklerden biri olarak, faaliyet alanlarına yeni ülkeler ekleyerek küresel varlığını daha da genişleten United Payment’ın başarılarını alkışlıyoruz. Toplumda cinsiyet eşitliğini destekleyen ve kadın çalışanların liderlik pozisyonlarında daha fazla temsil edilmesine katkı sağlayan sektörümüzün güzide fintekinin Beşiktaş Kadın Futbol Takımı’nın sponsorluğunu bir adım daha öteye taşımasından da gurur duyuyoruz.

 

Sektörel gelişmeleri ve süreci yansıtma heyecanıyla yine emek ve bilgi dolu bir sayı hazırladık.

Dergimizin ilerleyen sayfalarında: Sigortayeri Genel Müdürü Ali Gülcan, Adjust Ortadoğu, Türkiye ve Afrika Satış Direktörü Başak Zerman, Azerbaycan Fintech Birliği (AZFINA) Başkanı Ruslan Talıbov ile gerçekleştirdiğimiz röportajları okuyabilirsiniz.

Azerbaycan & Türkiye Fintech Forumu özelinde görüşlere yer verdiğimiz Fintech Innovation Hub-FTIHUB Kurucusu Kutay Yalınkılınç, TÖDEB Başkanı Ufuk Bilgetekin, United Payment Azerbaycan Ülke Müdürü Edgar F. Abdullayev, Paymes Kurucu Ortağı Hasan Jabbarov‘un mini röportajlarını da dergimizin ilerleyen sayfalarında bulabilirsiniz.

 

Sektörün kalbinde yer alan ve dergimize değer katan tüm yazarlarımıza teşekkür ediyoruz.

 

Yazarlarımızın kaleme aldığı makale başlıklarını aşağıda bulabilirsiniz.

“Mobility First Yaklaşımı ve Mobilleşen Akıllı Araçlar” Mert Çakar
 “Yeni teknoloji devrimi: Web3 nedir?” Dağhan Söylemez
“Açık kaynak kodlu yazılımlar dijital cüzdanların birlikte çalışabilirliğinde nasıl rol oynayacak?” Ece Başak Gerçek
“Açık bankacılığın finans sektöründeki konumu” Utku Baştuğ
“Banka kartları üzerindeki rakamlar ne anlama gelir?” Murat Akköse
“Fintech ve Oyun Endüstrisi: Oyuncuları Hedeflemek için Stratejiler” Cem Aydede
“Açık Bankacılık ve Ötesi” Kahraman Anıl Tanış
“Gerçek Zamanlı Ödemeler: Finansın Hızlı ve Şeffaf Yeni Dünyası” Mehmet Evirgen
“Orta Vadeli Program Bize Ne Anlatıyor?” Niran Yaşar
“Cumhuriyet Kadınlarına Selam Olsun!” Hasan Emre Özgür
“Kalabalıkların Çılgınlığı: Zihinsel Ötenazi” Nevzat Aslan
“Fintech ve E-Ticaret İş birliği: Yeni Dönemin Oyuncuları” İbrahim Alan
“Bilgi Teknolojilerinde Yapay Zeka ile Geleceğe Yönelik Risk Analizi

Bölüm-2” Hakan Kantaş

“Gelişmiş Ülkeler Kuantum Teknolojisine Nasıl Bakıyor? Bölüm-2” Barış Yalın Uzunlu

 

Soru, görüş ve önerileriniz için bize [email protected] mail adresinden ulaşabileceğinizi, Facebook, Instagram, Twitter ve LinkedIn platformlarından @fintechtime hesabımızı takip ederek güncel haberlerimize daha da yakınlaşabileceğinizi hatırlatmak isteriz.

 

Fintechtime’a, DergilikdMags ve Magzter üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

Keyifli okumalar ve sağlıklı günler dileriz.