Finans sektörünün teknoloji ihtiyaçlarına yönelik ürünler geliştiren Enqura, uzaktan kimlik tespiti ürünü EnQualify ile globalde hedef büyüttü.

Finans sektörünün teknoloji ihtiyaçlarına yönelik ürünler geliştiren Enqura, Türkiye’de ve yurt dışında finansal teknolojiler alanında liderlik yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Finans sektörünün dijital dönüşümüne öncülük etmek üzere 2014 yılında kurulan Enqura, bankalar, FinTek’ler ve sigorta şirketleri başta olmak üzere daha birçok sektöre dijitalleşme alanında uçtan uca çözümler sunuyor. Enqura’nın portföyünde açık bankacılık modülü, yapay zekâ tabanlı dijital cüzdan, uzaktan kimlik tespiti, çok faktörlü kimlik doğrulama gibi birçok yenilikçi ürün bulunuyor. Enqura, Türkiye’de QNB Finansinvest, Odeabank gibi önemli global markalara çözüm sağlıyor ve müşteri odaklı hizmet kültürü ile fark yaratıyor.

 

Globalde büyüme stratejileri doğrultusunda Türkiye’deki başarısını yurt dışı pazarlara taşımak için çalışmalarına devam eden şirket Eylül ayında 2,9 milyon dolar yatırım almıştı. Enqura CEO’su Metin Karabiber yatırım sürecinin ardından şunları söyledi; “Bu yatırım bize hem finansal hem de stratejik olarak büyük bir destek sağlayacak. Bu sayede globalleşme çalışmalarımızda daha hızlı ilerlemeyi planlıyoruz. İngiltere ofisi üzerinden başlattığımız globalleşme çalışmalarımızda ilk olarak Avrupa ve Körfez Ülkelerine açılmayı hedefliyoruz. Bu bölgelerde uzaktan kimlik tespiti alanında büyük bir potansiyel olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca, Enqura’nın geliştirdiği yapay zekâ temelli yeni nesil teknolojilerinin bu pazarlarda rekabet avantajı sağlayacağına inanıyoruz.” 2024 yılı hedefleriyle ilgili olarak da Karabiber sözlerine şöyle devam etti; “Yurt dışı satışları artırmak, yeni pazarlara girmek, yeni iş ortaklıkları kurmak ve yeni ürünler geliştirmek için ekiplerimizle yoğun mesai yapıyoruz.  Bu hedeflere ulaşmak için yatırım turunda aldığımız kaynağı Ar-Ge çalışmalarına, global satış ve pazarlama faaliyetlerine ayıracak, ilgili yerel ve global sertifika ve patent başvuruları için kullanacağız. Ayrıca, İngiltere ofisimiz üzerinden global pazarlara açılmaya devam ederken, global yatırımcıların dikkatini çekmeyi de hedefliyoruz.

Uzaktan kimlik tespiti ürünü EnQualify özelinde globalleşmeşme çalışmalarını hızlandıran Enqura, EnQualify’ın benzersiz “AI on Mobile Edge” teknolojisi ile müşterilerine mükemmel bir uzaktan kimlik tespiti deneyimi yaşatıyor. Bu teknoloji sayesinde EnQualify, sunucu bağımlılığı olmadan yapay zekâ kararlarını cihazın işlemci gücünü kullanarak anında verebiliyor. Bu sayede hem performans hem de güvenlik açısından büyük bir avantaj sağlıyor. EnQualify, sunucu bağımlılığı olmadığı için aynı anda sisteme bağlanan kişi sayısından etkilenmeyerek, görüntü işlemek için tanesi on binlerce USD olan GPU (Grafik İşlemci Ünitesi) yatırımına ihtiyaç duymuyor. Mobil cihazın üzerinde tek başına çalışabildiği için De-Fi (Merkeziyetsiz Finans) platformlarında işlem yapan non-custodial cüzdanlarda bile kimlik tespiti imkânı sağlıyor.

EnQualify, uzaktan kimlik tespiti için yapay zekayı sadece self servis olarak değil, aynı zamanda video görüşme içerisinde de kullanabiliyor. EnQualify, “AI on Video” özelliği ile video görüşme içerisinde yapay zekâ kullanarak OCR & NFC ile kimlik doğrulama, yüz doğrulama ve canlılık kontrolü gibi adımları gerçekleştirebiliyor. Bu sayede regülasyonel zorunlulukları yerine getirmek veya kimlik tespiti sürecini daha da güvenilir kılmak isteyen kuruluşlar, müşterilerine kimlik doğrulama adımlarını video görüşme içerisinde tekrarlatma ve/veya tüm adımları video görüşme sırasında gerçekleştirme imkanına sahip oluyor. EnQualify ayrıca Base64 entegrasyonu ile binlerce belgeyi doğrulayabiliyor. Bu sayede her dile ve her bölgeye kolaylıkla ulaşabiliyor.