İstanbulkart, Cumhuriyet’in 100. Yılına özel çıkardığı özel seriyi İstanbullular ile buluşturdu. BELBİM AŞ Pazarlama ve Müşteri Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Ceyda Ünal, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel İstanbulkartların hikayesini Fintechtime Aralık sayısında anlattı.

100 yıl önce bir devrim gerçekleşti!

İstanbul, binlerce yıllık tarihe ve kültüre ev sahipliği yapmış dünyanın en güzel şehri. Cumhuriyet ise bu topraklarda gerçekleşen hayallerin en büyüğüdür.

Tam 100 yıl önce ülkemiz işgalden bağımsızlığa, saltanattan ulusal egemenliğe taşındı. 100 yıl önce Türkiye’yi aydınlık bir geleceğe taşıyan bir devrim gerçekleşti ve Cumhuriyet ilan edildi!

100 yıl önce bir oyun değişti!

100 yıl önce bize Cumhuriyet’i armağan eden ve bir kadın olarak iş hayatında bulunmama olanak sağlayan kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır!” sözünü benimsemiş bir kurum olarak İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz her eylemin ana amacının bir belediye olarak İstanbulluların hayatını kolaylaştırmak olduğunu unutmadık ve 4 yıl önce kendi devrimimizi gerçekleştirdik!

Önce İstanbulkart’ı ulaşım kartından ‘Şehir Yaşam Kartına’ dönüştürdük ve 100 bin noktada kullanılabilir kıldık, sonra tüm yeteneklerini dijitale taşıyarak İstanbulkart Mobil’i İstanbullulara sunduk.

Hayata geçirdiğimiz İstanbulkart Mobil ile tüm İstanbul ulaşım ödeme altyapısını %100 dijitalleştirerek QR ile ödenebilir hale getirdik. Dijital nakit destek modülleriyle İstanbulluların finansal ihtiyaçlarına cevap veriyor ve teknolojinin hizmet etmesini sağlıyoruz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Cumhuriyet değerleri ışığında eşit, şeffaf, katılımcı, ortak akla ve bilime inanan bir anlayışla İstanbul için çalışmaya devam ediyoruz.

Her yılın sonunda İstanbulluların hayatına dokunduğumuzu ve yılın başındaki hedeflerimizden fazlasını gerçekleştirdiğimizi gösteren verilerle gururlanıyoruz.

 

 

Her Zaman Kalbimizde!

İstanbulluların yalnızca bir ulaşım kartı olarak değil hayatının bir parçası olan İstanbulkartlarımızı da bu vizyon ile yeniden tasarlayarak Cumhuriyetimizin 100. Yılı anısına İstanbullular ile buluşturuyoruz.

Sınırlı sayıda sunulacak olan İstanbulkartlarımızı bayrağımızın rengiyle değişirdik ve ‘kalbimizin’ içine Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafını yerleştirdik. Kartımızın ön yüzünü 100. yılımızı kutlayan bir metinle ve Cumhuriyetimizin sonsuza kadar yaşayacağını gösteren sonsuzluk logosuyla belirttik.

Yıl sonuna kadar yalnızca online’dan yapılacak İstanbulkart başvurularını isme özel 100. yıl özel serimiz ile sunuyoruz.

İstanbul daha nice başarılara imza atacak, kentimizi ve ülkemizi beraberce daha güzel günlere taşıyacağımıza demokrasinin bekçileri olarak söz veriyoruz.

Nice 100 yıllara!