Alneo & PosBasit Satış ve Büyüme Direktörü Zehra Aksoy, 2023 Yılı Değerlendirmeleri ve 2024 Yılı Beklentileri ile Fintechtime Ocak 2024 sayısında yer aldı. 

Fintechtime ailesine ve okurlarına sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yıl dilerim. Yeni başarı hikayeleri yazacağımız ve bunları sizlerle paylaşabildiğimiz verimli ve güzel bir sene olması dileğiyle.

Son yıllarda hızla dijitalleşen dünyada, kolaylığı ve maliyet avantajları nedeniyle cep POS ve sanal POS çözümlerine ilgi artmaya devam ediyor. Bizler de tam da bu noktada Insha Ventures çatısı altında sunduğumuz cep POS çözümümüz Alneo ve sanal POS ürünümüz PosBasit ile KOBİ’lere, şirketlere zaman ve mekândan bağımsız online güvenli tahsilat yapabilme imkânı sunuyoruz. Alneo’da ister uzaktan ister yakından 4 farklı ödeme yöntemiyle güvenli ve pratik 7/24 online tahsilat imkânı sağlarken, 2023 yılında NFC ile tahsilat fonksiyonunu da ekleyerek bu seçeneği Android işletim sistemli telefonlar özelinde 5’e çıkardık. PosBasit özelinde ise gateway yapısı ile rekabetçi oranlarla sanal POS pazarının önemli oyuncularından birisi olmak adına önemli adımlar attık.  Alneo’da, fiziki POS’larda katlanılan operasyonel maliyetler ve sabit ücretler alınmazken, KOBİ’ler çoklu POS karmaşasından kurtuluyor. Böylece KOBİ’lerin ve şirketlerin cirolarını artırmalarına katkıda bulunuyoruz. Her iki ürünümüzde de ödemeler ertesi iş günü üye işyeri hesaplarına aktarılıyor. Ayrıca hızlı teknik destek süreçleri sağlıyor ve anında müşteri desteğiyle de müşteri memnuniyetini artırıyoruz. Alneo ve PosBasit aracılığıyla KOBİ’lerin tüm dijital ihtiyaçlarını karşılayabilmek için pek çok farklı alanda iş birliklerine imza atıyoruz. Bu bağlamda sektördeki fintek kuruluşları dışında kurumsal firmalar ile oluşturduğumuz ekosistemde çeşitli sadakat kampanyalarımız devam ediyor.

Alneo olarak 2023’ün ilk 11 ayında geçtiğimiz yıla kıyasla tahsilat hacmimizi yüzde 335 oranında, toplam işlem adedimizi ise yüzde 40 oranında artırdık. PosBasit’te gateway yapısı ile daha kapsayıcı ve daha rekabetçi oranlar ile sektörde önemli bir oyuncu olacağımızın sinyallerini verdik. 2024 yılında hedefimiz tahsilat hacimlerimizi yüzde 500 seviyesine taşımak. Alneo ve PosBasit özelinde, özellikle KOBİ’lerin tahsilatlarının ve iş ihtiyaçlarının uçtan uca dijitalleşmesi için önümüzdeki dönemde de çeşitli marka iş birliklerimiz ve iş ortaklıkları çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek.

Fintechtime ailesine ve okurlarına sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yıl dilerim. Yeni başarı hikayeleri yazacağımız ve bunları sizlerle paylaşabildiğimiz verimli ve güzel bir sene olması dileğiyle.