Mobilefest İletişim Teknolojileri Fuarı ve Konferansı, ExpoHIS tarafından dört kez düzenlenmiş olup, bu yıl 300 katılımcı firma ve 20.000’den fazla ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyor.

Üç gün sürecek olan büyük etkinlik, sektörün yerel ve global temsilcilerini bir araya getirerek, Türkiye’nin fintek sektöründeki son yenilikleri, girişimleri ve iş birliği fırsatlarını vitrine çıkarıyor. Fuar, Türkiye’yi fintek sektöründe öncü bir ülke olarak konumlandırma hedefini güçlendirmek için uluslararası fintek derneklerini, sektör profesyonellerini ve finans uzmanlarını bir araya getiriyor.

Mobilefest İletişim Teknolojileri Fuarı ve Konferansı, ExpoHIS tarafından dört kez düzenlenmiş olup, bu yıl 300 katılımcı firma ve 20.000’den fazla ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyor. “Dünyaya Bağlan” teması altında yerli ve yabancı firmaları bir araya getiren bu önemli etkinlik, bu sene etkilenen ve TÖDEB tarafından organize edilen Agora Fintech alt etkinliği ile Türkiye’nin yenilikçi fintek ekosistemini uluslararası sahneye taşıyacak.

Türkiye’nin fintek alanındaki liderliğini pekiştirmek amacıyla Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği (TÖDEB) tarafından Mobilefest iş birliğiyle düzenlenen Agora Fintech Fuarı, İstanbul Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. Üç gün sürecek olan bu büyük etkinlik, sektörün yerel ve global temsilcilerini bir araya getirerek, Türkiye’nin fintek sektöründeki son yenilikleri, girişimleri ve iş birliği fırsatlarını vitrine çıkarıyor. Fuar, Türkiye’yi fintek sektöründe öncü bir ülke olarak konumlandırma hedefini güçlendirmek için uluslararası fintek derneklerini, sektör profesyonellerini ve finans uzmanlarını bir araya getiriyor.

Ulusal ve uluslararası finteklerin yanı sıra bankaların ve Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi, Bankalararası Kart Merkezi, Kredi Kayıt Bürosu’nun da yer alacağı TÖDEB Agora Fintech’te 19 panel ve sunumda tüm dünyadan 45 sektör temsilcisi ülkelerin regülasyonlarından, açık bankacılığa; AB’de ödeme düzenlemelerinin geleceğinden, dijital çağda siber güvenlik ve risk yönetimine kadar geniş bir yelpazede deneyimlerini paylaşacak.

Fuarın açılış konuşmaları T.C. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, Bank Pozitif Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Kork ve TÖDEB Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Bilgetekin tarafından yapıldı. Konuşmacılar, Türkiye’nin fintek alanındaki yükselişini, dijitalleşen global ekonomideki rolünü ve sektördeki inovatif gelişmeleri vurgulayarak, etkinliğin önemini katılımcılara aktardılar. Açılış konuşmaları sonrasında katılımcılar, fuar alanını ziyaret ederek çeşitli fintek firmalarının stantlarını ve ürünlerini yakından inceleme fırsatı buldular.

Dünyada Yer Almak İçin Kamu ve Özel Sektör Birlikte Çalışmalı

T.C. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan konuşmasında “Finans Ofisi’nin kuruluşundan başlamak üzere en önemli konularımızdan biri fintek konusu oldu. Fintek konusu uluslararası rekabete açık bir alan. Uluslararası rekabete açık alanlarda kamu ve özel sektörün daha stratejik davranması gerektiğini” vurgularak “Fintek’in geleceği şekillendiren birkaç alandan bir tanesi olduğunu ve Türkiye’nin bu alanda dünya haritasında önemli bir yeri olabilmesi için kamunun ve özel sektörün çok sıkı bir şekilde bir arada çalışması gerektiğini” söyledi. “Asıl aktörler sizlersiniz, bizler de destek olup büyütmeye çalışacağız.” Diyen Aşan, TÖDEB Agora Fintech Fuarı’nın gelenekselleşmesinin bu büyüme için önemli olduğu temennisiyle sözlerine son verdi.

Solo değil, koro olalım. Uluslararası Markalar Çıkartalım

Aşan’ın ardından kürsüye gelen Bank Pozitif Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Kork ise sözlerine “Bizleri bir araya getiren fuarlar, etkinlikler çok değerli. Milli değerler… Milli birlik olarak çok önemli.” şeklinde başladı. Kork, “Ülkemizi önümüzdeki yıllarda en az beş uluslararası marka çıkartacak birlikteliği yaratalım. Bu bir ekip işidir. Solo değil koro olalım.” vurgusuyla konuşmasını tamamladı.

“Oyuna Katılan Değil, Oyun Kuran Türkiye”

Ev sahibi olarak son açılış konuşmasını gerçekleştiren TÖDEB Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Bilgetekin, “Bugün TÖDEB olarak, gururla bir ilke daha imza atmanın sevincini yaşıyoruz. Yaptığımız açılışla birlikte TÖDEB için yepyeni bir sayfayı hep birlikte doldurmaya başlıyoruz. TÖDEB olarak şimdiye kadar ulusal ve uluslararası arenada ülkemizi temsil etmek, iş birliklerimizi güçlendirmek adına birçok fuara katıldık. Bugün ise heyecanımız bambaşka. Kendi fuarımız “Agora Fintech” ile uluslararası fintek ekosistemine ev sahipliği yapıyoruz. Birbirinden değerli uzmanları, sektör temsilcilerini, uluslararası derneklerin yöneticilerini ağırlıyoruz.” cümleleriyle katılımcıları selamladı.

“2024 takvimimize baktığımızda üyelerimizle birlikte iki ayda bir uluslararası bir etkinliğin ya düzenleyicisi ya da katılımcısı olduğumuzu görüyoruz.” Diyerek sözlerine devam eden Bilgetekin, amaçlarının “ziyaret eden değil, ağırlayan; sadece oyuna katılan değil, oyun kuran ve bunu fintek üssü olan bir Türkiye’de yapan Birlik olmak” olduğunu ifade etti.

Fuar’ın Türkiye’ye hediyesi: Hatıra Ormanı

Bilgetekin, konuşmasının sonunda ise Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliği ile oluşacak  TÖDEB Agora Fintek 2024 Hatıra Ormanı’nı katılımcılara açıkladı. “Biz TÖDEB olarak misyonumuzu hiçbir zaman sadece sektörel sınırlar içerisinde tanımlamadık. Ülkemizin toplumsal gelişimine, doğasına, eğitimine, gençlerine ve istihdama katkı sağlamayı da bir misyon olarak önümüze koyduk. Bu yönde çalıştık şimdi  bubilinç doğrultusunda Agora Fintech ziyaretçileri adına Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliği ile Bursa’da dikilecek fidanlarla TÖDEB Agora Fintek 2024 Hatıra Ormanı’nı oluşturacağız. Tamı tamına 10.000 ağaçtan oluşturulacak bu hatıra ormanı ile hem fuarımız hem de katılımınız daha da anlam kazanacak ve sonsuza kadar yaşayacak. Hedefimiz her sene bir hatıra ormanı oluşturmak ve sürdürülebilir, yeşil bir geleceğe katkı sağlamak. Sektörümüz büyüdükçe Anadolu’nun dört bir yanında fidanlarımız ormana dönüşecek.” Diyerek sözlerine son verdi.

ExpoHIS tarafından hayata geçirilen ve dördüncüsü gerçekleştirilen Mobilefest İletişim Teknolojileri Fuarı’nda ve Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi’nin ana desteğiyle TÖDEB tarafından düzenlenen Agora Finteck Fuarı’nde 300 katılımcı firmanın, 20 binden fazla ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor.