OKX Türkiye (OKX TR) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çamır ile Fintechtime Nisan sayısı için gerçekleştirdiğimiz özel röportaj yayında.

Küresel Büyümesini Hızlandıran OKX, Türkiye’deki Kullanıcılarına Özel Yerel Platformu OKX TR’yi kullanıma sundu. Bu vesile ile OKX TR Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çamır ile bir araya gelerek, OKX’nin Türkiye pazarına yerleşme stratejilerinden bölgesel liderlik vizyonuna, inovasyon taahhütlerinden, regülasyonlarla uyumlu geleceğe dair hedeflerini konuştuk.

 

 

Okurlarımıza kariyer hikayenizi hatırlatır mısınız? OKX ile kariyeriniz nasıl kesişti?

Esasında kariyerime bankacılıkta başladım. Uzunca bir süre Vakıfbank’ta müfettiş olarak çalıştım. Müfettişlik bankacılığa başlamak için çok şanslı bir başlangıç noktası zira, rotasyon esasıyla bankanın faaliyette bulunduğu bütün alanlara denetlemeye gidiyorsunuz ve hâliyle başarılı bir denetim yapmak için göreve gittiğiniz her alanı çok iyi öğrenmeniz gerekiyor. Bu sebeple tahmin ediyorum ki, müşfettişlikte en dik öğrenme eğrisini sunan başlangıç noktalarından biridir. Bu anlamda kendimi şanslı addediyorum.
Blockchain teknolojisi ve kripto varlıklarla ilk tanışmam ise, 2016 yılında Londra’da oldu. O dönem yüksek lisans için gitmiştim ve blockchain ile ilgili konferanslar, toplantılar konuyu hem finans piyasasının hem de akademik çevrelerin gündemine taşımıştı.

Tanıştığım vakit blockchain teknolojisinin dönüştürücü gücü finans dünyasına doğru çok hızlı yaklaştığını, zaman içinde finans dünyası benim kariyerime başladığım noktadan çok farklı bir yere doğru gideceğine ilişkin bir intiba edindim. Bu sebeple de mümkün olduğunda öğrenmeye çalıştım. Nitekim bu naçizane beklentim doğru çıktı bugün geldiğimiz noktada blockchain pek çok sektörde olduğu gibi, finans dünyasında da teknolojik dönüşümün adı demek.

Böyle başlayan öğrenme sürecim Türkiye’ye döndüğümde de devam etti, arada ise HSBC Türkiye ofisinde uyum departmanında müdür olarak görev yapma şansı buldum, ki esasında bu tecrübe bana bir finans kurumu inşa etme yolunda “uyum” mantığının ne kadar önemli olduğunu, uyum ekibinin ve mevzuata uyum hassasiyetinin bütün operasyonun merkezinde konumlandırılması gerektiğini çok net bir şekilde öğretti.

Vakıfbank ve HSBC’de çalıştığım dönemi finans kurumu nasıl olur, nasıl kurulur, bu alandaki en doğru pratik nedir gibi çok temel hususları öğrendiğim bir dönem olarak özetleyebilirim.

Londra’daki yüksek lisans dönemim ise finans dünyasının yol haritasındaki muhtemel sonraki adımlara dair bana çok önemli fikirler vermiştir.

Akabinde ise Türkiye Varlık Fonu’da 3 yıl çalışma şansı buldum ve çok önemli projelerde yer alma onuruna sahip oldum. Türkiye Varlık Fonu tecrübesi bana Türkiye’nin bu alanda bölgede lider olabileceğine ilişkin vizyon verdi.
OKX ile tanışmam ise esasında eskiye dayanır, zira sektörü yakından takip eden herkes için en çok dikkat çeken markadır. Gerek ürün kalitesi gerekse işlem hacmi ve müşteriler tarafından çok sevilmesiyle her zaman radarımda olan bir marka idi.

Global ekibimizin Türkiye’nin potansiyeline olan inançlarını konuşma şansı bulduğum andan itibaren ise yollarımız kesişti ve uzun bir yol haritasıyla Türkiye’deyiz.

Zaten çok sevilen markamızı ve ürünlerimizi Türkiye’deki kullanıcılarımıza daha da yakın kılmak adına Mayıs 2023 döneminde kurulan Türkiye ofisinde çok profesyonel ve nitelikli bir ekiple çalışıyoruz. Yakın zamanda çok başarılı bir lansman ile kullanıcılarımıza merhaba dedik ve bundan sonra da sektördeki pratikleri ve alışkanlıkları değiştirecek, kullancılarımıza farklı değerler sunacak adımlar planlıyoruz.

 

Türkiye’deki Kullanıcılara Özel Yerel Platformu OKX TR’yi Tanıttınız. OKX TR ile kullanıcılara sunduğunuz avantajları, yerelleştirilmiş ürün ve hizmetlerinizi öğrenebilir miyiz?

OKX TR markamızın ve Türk kullanıcılar için yerelleştirilmiş ürünlerimizin resmi lansmanıyla birlikte, pazar payı ve işlem hacmi açısından dünyanın ikinci büyük kripto para borsası olan OKX’in küresel vizyonunu, ürün inovasyonunu ve güçlü teknoloji altyapısını tamamen Türkçe sunmaya başladık.

OKX TR kullanıcıları, OKX’in tüm yatırım, işlem ve analiz araçlarına ve aynı zamanda Web3 çözümlerine kendi dillerinde erişebiliyor. Türkiye’nin önde gelen bankalarıyla yaptığımız anlaşmalarla, 7/24 Türk lirası yatırma ve çekme işlemlerini de olanaklı hâle getiriyoruz. OKX TR olarak işlem çifti konusunun da yatırımcılar için öneminin farkındayız ve başta Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto para birimleri olacak şekilde, pek çok kripto para biriminin TRY işlem çiftinde alınıp satılmasını olanaklı kılıyoruz. TRY işlem çiftindeki listelemelerimize de hız kesmeden devam edeceğimiz. En önemli hususlardan biri de 7/24 Türkçe hizmet veren destek ekibimiz. OKX TR kullanıcıları, bir yandan OKX’in küresel ürünlerine kendi dillerinde erişebilecek, bir yandan da diledikleri her an desteğe ve yardıma ulaşabilecek.

Tüm bu adımların OKX’in Türkiye pazarına yönelik inancını, kalıcı olma arzusunu ve yatırımcı güvenini şeffaflık ve kullanıcı odaklılıkla inşa etme vizyonunu yansıtıyor. Türk kullanıcılar, OKX TR sayesinde kripto para birimlerini, Web3’ü ve OKX’i hayatlarına daha kolay entegre edebilecek.

 

OKX Türkiye, OKX çatısı altında bölgede nasıl konumlanacak? Türkiye’deki hedefleriniz ve öncelikleriniz neler olacak? 

Bir cümleyle özetlememi isteseydiniz, sanırım şöyle derdim: OKX, Türkiye’ye kalıcı olmaya geldi.

Bağımsız bir araştırma platformu olan TokenInsight tarafından 2024’ün başında yayımlanan veriler, OKX’in bir yılda pazar payını dünya çapında %5’e yakın artırdığını gösteriyor. Kripto ve web3 gibi rekabetin yoğun olduğu bir pazarda bu oran yıllık bazda oldukça yüksek. Bu da OKX’in büyüme hedeflerine sadık olduğunu vurguluyor.

Türkiye’de ofis açacağımızı ilk olarak Mayıs 2023’te duyurmuştuk, o günden bu yana OKX TR’nin hazırlıklarını yaptığımız ve topluluk temaslarını sürdürdüğümüz başlangıç stratejisi, OKX TR ürünlerinin lansmanıyla daha da somutlaştı. Bu, OKX TR’nin pazardaki varlığının en önemli adımlarından biriydi.

OKX TR’yi farklılaştıran ana faktör, küresel teknoloji ve inovasyonu yerelleştirerek sunması. OKX TR, OKX’in yalnızca yerel bir temsilciliği değil; aynı zamanda küresel vizyonunun taşıyıcısı. Bu noktada blokzincirinin geleceğine yatırım yapan ve inovasyonlarıyla sektörü ileri taşıyan OKX’in küresel gücüne çok güveniyoruz. OKX, küresel çapta blokzincirinde yaşanan gelişmeleri sürekli olarak inceliyor ve bu gelişmeleri kendi ürünlerine ne zaman ve nasıl entegre edebileceği konusunda yoğun çalışmalar yürütüyor. Nitelikli mühendislik ve strateji odaklı olan OKX, ürününü kullanıcıyı merkeze alarak daima yeniliyor. OKX TR de bu yenilikleri adım adım Türk kamuoyuyla ve basınla paylaşmayı sürdürecek.

 

OKX’in ülkemizden ve Türk kullanıcılardan beklentileri nedir? 

Alım ve tasarruf gücü, kuşaktan kuşağa el değiştiriyor. Y ve Z kuşakları ekonomideki baskın kesim olmaya başlıyor. Z kuşağının blokzinciri, kripto para, Web3 gibi yenilikleri kavraması önceki kuşaklara kıyasla çok daha hızlı. Elbette bu da bu kuşakların gereksinimlerine hitap eden teknolojiler gerektiriyor. Öte yandan kriptonun, ana akım medya tarafından da önem verildiği, bir yatırım ve tasarruf aracı olarak kabul gördüğü bir dönemde, eski kuşaklar da dijital varlıklara ilgi duyuyor. Yalnızca Türkiye’de değil, dünyada da böyle. Bu kuşak da güvenebileceği, kolay kullanılan, erişilebilir bir platforma ihtiyaç duyuyor.

OKX, küresel stratejisinde bu adımları okuyor ve yerelleşme adımlarını da bu okumalara göre ilerletiyor. Türk kullanıcıların kripto para ve Web3’e gösterdikleri yoğun ilgiyi sürdürmeleri, OKX’in ve OKX TR’nin rezerv kanıtı, yerelleştirilmiş ürünler, Türkçe destek ve teknoloji gücü gibi ayrıştığı noktaları fark etmeleri en önemli temennimiz.

 

OKX’in merkeziyetsiz uygulamaları geliştirme ve blok zinciri teknolojisinin küresel benimsenmesini teşvik etme konusunda taahhütleri var. Bunları okurlarımıza hatırlatır mısınız? 

OKX, her şeyden önce, kripto para, blokzinciri ve Web3 teknolojilerinin, finansa erişimi kolaylaştırmayı, aracıları devre dışı bırakmayı ve dünyanın dört bir yanındaki kullanıcıları güçlendirmeyi amaçladığına inanıyor. Bu inanç, OKX’in taahhütlerini de belirliyor. En iyi teknolojinin kazanması gerektiğini, fikirlerin liyakate göre değerlendirilmesini, herkese en iyi fikirleriyle katkıda bulunabilecekleri eşit alan sunulmasının teşvik edilmesini hayati buluyoruz.

Vizyonumuza göre kripto, paraya bakışımızı, finansal sistemleri, interneti ve toplumu yeniden şekillendirecek, her bireyin özgürlüğüne katkıda bulunacak. Bu vizyonu hayata geçirmek için, kriptoyu dünya çapında tanıtmayı, geliştirmeyi ve dünyadaki her bireyi güçlendirmeyi görev ediniyoruz. OKX’e göre bunu yapmanın başlıca üç yolu var. İlki, teknoloji geliştirmek. OKX’in güçlü ve tutkulu teknoloji ekibi; benzersiz bir borsa, güvenlik ve kullanım kolaylığını zirveye çıkaran Web3 cüzdanı OKX Wallet, güvenlik teknolojileri gibi ayrıştırıcı özelliklerle bu odakta çalışıyor. OKX’in yatırım kolu OKX Ventures, Katman 2 ve DeFi projeleri başta olmak üzere yeni fikirlere sürekli yatırım yapıyor. Yalnızca mart ayında, dört farklı girişime ve geliştirici ekibe yatırım yaptık. İkinci konu ise güveni inşa etmek ve güçlendirmek. Teknolojiyle de beslenen bu ilkemizi düzenli olarak vurgulamak amacıyla her ay Rezerv Kanıtı raporlarımızı yayımlıyoruz. Burada son teknoloji doğrulama yöntemlerini kullanarak şeffaflığı en üst seviyeye çıkarıyoruz. Üçüncü yol ise küresel etki alanımızı genişletmek. OKX, Türkiye’den hemen önce Arjantin lansmanını yaptı, Dubai’de ön lisansını aldı. Ayrıca Singapur’da alınması oldukça zor olan bir lisansı alarak regülatif uyumun ilk adımını attı.

 

OKX, hesap soyutlama alanında önde gelen yenilikçilerden biri olarak 1 Ağustos 2023 tarihinde AA-Etkin “Akıllı Hesap” özelliğini kullanıma sunmuştu. Birden fazla blok zincirindeki işlemler için ödeme yapmayı mümkün kılan bu özellik ve sunmaya hazırlandığınız yeni özellikler hakkında bilgi alabilir miyiz? 

OKX, 2023 boyunca kullanıcıların kripto dünyasıyla etkileşiminde devrim yaratan ürün ve özellikler sunarak, Web3 ve kripto alanındaki lider konumunu sağlamlaştırdı. Copy Trading, Signal Trading platformlarımızdan Nitro Spreads’e ve Ethereum tabanlı Sıfır Bilgi Katman 2 ağımız X1’e, hem merkezi finans hem de Web3 alanlarında sınırlarını zorlamaya devam etti. Hesap soyutlama (AA) destekli Web3 cüzdanımızın lansmanını izleyen Çok Taraflı Bilgi İşlem (MPC) teknolojisinin entegrasyonu, erişilebilirliğe ve kullanıcı deneyimine verdiğimiz özenin altını çizdi. Kullanıcı dostu bir cüzdan deneyimi yaratan AA özelliğimiz, OKX Cüzdan’ı Web3’teki çok zincirli hesap soyutlama desteğine sahip ilk cüzdanlardan biri hâline getirdi. Sektördeki öncü rezerv kanıtı programımıza zk-STARK teknolojisini dahil ederek güveni ve şeffaflığı üst seviyeye taşıdık. Ki bu, TradingView Broker Awards’da OKX’e “En Güvenilir Teknoloji” ödülünü getirdi. 2024, küresel büyüme planlarımıza hız verdiğimiz, operasyonel süreçlerimizi daha da geliştirdiğimiz bir yıl olacak.

 

OKX, Web3 Cüzdan’ına dört yeni inscription token standardı ekleyerek bu alanda bir ilke imza attı. Bu entegrasyonlar hangi avantajları beraberinde getirecek?

Inscription’lar, OKX’in son dönemde en çok heyecan duyduğu gelişmelerden biri. Veri depolama, NFT oluşturma ve merkeziyetsiz uygulamalar geliştirme konusunda yeni olanaklar yaratan bu standart, zincir üzerinde kullanıcı hakimiyetini daha da artıran gelişmelerden biri olarak öne çıkıyor. Bu da token ihracının demokratikleşmesine yönelik önemli bir adım. Çok hızlı büyüyen, çok çabuk genişleyen bu alan, farklı protokollerin, zincirlerin ve kullanım durumlarının yarattığı heyecan sebebiyle kullanıcılarda kafa karışıklığına sebep olabiliyor.

OKX olarak farklı protokolleri bir araya getiren ve likiditeyi toplayan platformlar oluşturmanın önemli olduğuna yönelik görüşümüzle, Inscriptions Marketplace’i devreye aldık. Tercih edilen Inscription standardını bulmak için birden fazla pazarı ziyaret etme gerekliliğini ortadan kaldıran bu adım, işlem ücretlerinde de bir standart yakalamayı öngörüyor. OKX Wallet, Doginals’tan Atomicals’a ve Ordinals’a kadar 20’yi aşkın tüm popüler inscription protokollerini destekliyor.

 

Yıllar içerisinde pek çok kripto varlık şirketi ülkemize büyük bir iştahla geldi ancak umdukları gibi yayılım gösteremediler. Deneyimli bir isim olarak bunun neden kaynaklandığını düşünüyorsunuz, bu noktada OKX neyi farklı yapacak?

Sektördeki diğer oyuncuların Türkiye’deki varlığına ve yereldeki pazar paylarına ilişkin verilerle konuşmanın daha uygun olduğunu düşünüyorum. OKX TR olarak bu konudaki adımlarımızı atıyor, pazar araştırmalarımızı gerçekleştiriyor ve elde ettiğimiz her anlamlı veriyi eyleme geçirilebilir içgörülere dönüştürüyoruz. OKX TR, her şeyden önce gücünü OKX’in küresel vizyonundan alıyor. OKX TR’yi güçlü kılan ve farklılaştıran bir diğer özellik ise; tamamen yerelleştirilmiş ürünlerle pazara girmesi. Küresel bir yaklaşımı yerele taşıma stratejimizi yalnızca ürün ve teknolojimizde değil, pazarlama dilimizde, iletişim kanallarımızda kullandığımız tonda, Türk kullanıcıya hitap biçimimizde de uyguluyoruz.

Öte yandan Türkiye’nin yıllar içinde regülasyon ve yaklaşım anlamında kat ettiği yolu da değerlendirmeye almak gerekiyor. Bilindiği üzere Türkiye’de dijital varlık sağlayıcıların hangi koşullarda faaliyet gösterebileceğine dair yasal çerçevede son aşamaya gelindi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine de yakın vadede taşınması beklenen bu düzenleyici çerçeve, yetkililerin de vurguladığı gibi olumlu ve yapıcı bir yaklaşım üzerine inşa ediliyor. Bu gibi faktörler pazar başarısını mutlaka etkiliyor, biz de OKX TR olarak pazar dinamiklerini her açıdan değerlendirme gayreti içindeyiz. 

 

Türkiye, blokzincir ve kripto para sektöründe nasıl bir görüntü sergiliyor. Potansiyeli konusunda neler söylemek istersiniz?

Chainalysis 2023 Küresel Kripto Adaptasyonu verilerine göre, küresel çapta kripto benimsemesi açısından 12. sırada yer alan Türkiye, dünya çapında kripto adaptasyonu yönüyle altıncı bölge olan Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesinin açık ara lideri konumunda. Öyle ki kripto işlem hacmi 170 milyar dolar seviyelerine uzanan Türkiye, bu rakamla bölgesinin birinci, dünyanın ise dördüncü ülkesi. Her 2 kişiden birinin kripto para tuttuğunu bildiğimiz ülkemiz, aynı zamanda yüksek ekonomik büyüme, esnek regülatif çerçeve, yüksek imalat ve her şeyden önemlisi yeniliğe bakış ve teknoloji odaklılık özellikleriyle öne çıkan, gelişmekte olan bir ekonomi. Tüm bunlar, Türkiye’yi Web3 ve blokzinciri benimsemesi açısından oldukça stratejik bir pazara dönüştürüyor.

 

Ülkemizi bölgenin kripto ve Web3 merkezi hâline getirme hedefinizde nasıl bir yol izleyeceksiniz? Agresif bir strateji izleyeceğinizi söyleyebilir miyiz?

OKX, merkezi borsalara güvenin sıfırlandığı, kripto para piyasalarının büyük çöküşler yaşadığı bir dönemden yara almadan çıkmış; sektörel güvenin inşasında lokomotif görevi üstlenmiş bir teknoloji şirketi. Bunu yaparken agresif bir tutumdan ziyade, tutarlı, kararlı, ürün ve kullanıcı odaklı bir yaklaşım izledi. OKX TR de bu küresel vizyonun temsilcisi olarak, adımlarını OKX’in başarılı geçmişi, yeniliğe olan bakışı ve merkezde gördüğü şeffaflık ve kullanıcı güveni üzerine temellendirerek, istikrarlı adımlar atarak hareket edecek. Tüm adımlarımızı da anlaşılır bir biçimde kamuoyuyla paylaşmayı sürdüreceğiz.

 

Yerli ekosistemimizi nasıl değerlendiriyorsunuz? Birlikte hareket etmek noktasında bir girişiminiz olacak mı? 

Daha önce de Türkiye’nin bu alandaki potansiyelinden kısaca bahsetmiştim. Esasında bana göre bu potansiyelin çok güçlü olmasının, Türkiye’nin bu sektörde bölgesel lider olabilecek kapasiteye sahip olmasının iki çok temel sebebi var.

Birinci sebep, Türkiye’de finans alt yapısının çok güçlü olması. Bu alanda çok ileri bir seviyedeyiz. Bir finansal ürün ya da hizmet geliştirmek istediğinizde, Türkiye’de bulduğunuz teknik alt yapı, herşeyi çok daha kolay yapabilmenize imkân sunuyor. Müşteri olabilmekten, para transferine kadar, her alanda çok etkin çalışan bir alt yapımız var. 

İkinci sebep ise, teknoloji adaptasyonunun ve farkındalığının çok üst seviyede olması. Her yeniliğe çok kolay alışan, teknolojiyi çok iyi kullanan, özellikle hizmetlerin hızlı sunulabilmesi konusunda hem talepkâr hem de maharetli bir toplumuz.

Esasında bu iki husus, yerli ekosistemi eşsiz kılıyor. Yenilikçi bir adım atmak istediğinizde sizi destekleyecek teknik alt yapı bulabildiğiniz gibi, o adımda size omuz verecek çok nitelikli bir insan kaynağı da bulabiliryorsunuz, attığınız adımı anlayıp bir öte noktaya taşıyacak, öneri ve eleştirilerle sizi destekleyip güçlendirecek bir topluluk da bulabiliyorsunuz.

Bu anlamda yerli ekosistemin yapısı bana göre ülke olarak en büyük güçlerimizden.

Biz de bundan çok besleniyor, konuya bizim gibi bakan pek çok nitelikli potansiyel iş ortağıyla görüşmeler yürütüyoruz.

Açıkçası bu ekosistemin gücünden yararlanarak, pek çok alanda olduğu gibi, kurumsal iş birlikleriyle yeni değerler üretme konusunda da sektöre liderlik edeceğimizden hiç kuşku duymuyorum. Bu alanda yakın zamanda önemli adımlar atacağız.

 

Dijital varlıkların ve sermaye piyasalarının geleceği, düzenlemelere tabi olarak faaliyet gösteren kuruluşların ellerinde. Ülkemizde henüz büyümeyi teşvik eden bir ortam yok. Bu açıdan başta regülasyonlarla olmak üzere ülkemizde sizi bekleyen belli başlı zorluklar neler olacak? 

Dijital varlıkların ve sermaye piyasalarının geleceği, yalnızca düzenleyici kuruluşlara değil, genel anlamda piyasanın, ekonominin, dünyanın gittiği yöne bağlı olarak da her geçen gün yeni bir kimlik kazanabiliyor. OKX TR bu yolları- tıpkı küreselde OKX’in yaptığı gibi – zorlukları fırsata çevirmeye odaklanan yaklaşımıyla adımlıyor. Özellikle son dönemdeki ılımlı bakış açısını da göz önünde bulundurarak regülasyonları bir zorluk olarak değil, gelişimin temellendiği unsurlar olarak görüyoruz. Kripto regülasyonu yalnızca Türkiye’de değil, dünyada da çerçeveleri yeni yeni belli olan, küresel ekonomilerin henüz uyum sağlayabildiği bir alan. Evet, geleneksel finanstaki deneyimlerimden de yola çıkarak, finansın her zaman en sıkı kurallara tabi sektör olduğunu doğrulayabilirim. Ancak güveni sağlamak zorundayız. Finansın, finansal teknolojinin gelişmesi ve buna bağlı finansal kapsayıcılığın ve erişilebilirliğin artması, tüm tarafların birbirine karşılıklı güven duymasıyla mümkün olur.

OKX, faaliyet gösterdiği tüm pazarlarda düzenleyicilerin taleplerine en hızlı şekilde yanıt veren ve gereklilikleri zamanında karşılayan bir sektör paydaşı olarak konumlanıyor. Birleşik Krallık, Singapur, Dubai, Brezilya, Arjantin gibi büyüme adımları buna örnek gösterilebilir. Küresel perspektifte OKX, faaliyet gösterdiği pazarların mali otoriteleriyle ilişkilerini ve o ülkelerin yasa ve yönergelerini oldukça önemsiyor. Uyum ve yükümlülükleri yerine getirme bağlamında, teknoloji ve insan kaynağı yatırımı yapıyor, iş birliğine açık bir strateji izliyor. Bu açıdan baktığımızda, OKX Küresel Hukuk ve Uyum Departmanı Başkanı Mauricio Beugelmans’ın regülasyona ve hukuk kurallarına ne kadar bağlı olduğumuzu daha net ifade edebilmek amacıyla, bizzat benim ricamla OKX TR Yönetim Kurulu’na atamasının da bir tesadüf olmadığının altını çizmek isterim.

 

Ajandanız eşliğinde orta ve uzun vadeli hedeflerinizde neler var?

OKX TR lansmanını, sıradan bir basın toplantısının ötesine taşıdık ve Türkiye kripto ekosistemindeki kanaat önderlerini de bu etkinlikte ağırladık. Topluluğun düşünce ve taleplerini önemseyen bir borsa olarak, ekosisteme yön veren bu isimlerin, OKX TR’nin Türkiye pazarındaki önemi hakkındaki görüşlerini aldık. Bu başlangıç çok güçlü bir yansıma buldu. OKX TR mobil uygulaması, 24 saat içinde 50 bin kullanıcı tarafından indirildi ve üç gün boyunca App Store’da finans kategorisinde birinci sırada, tüm uygulamalar içinde ise ikinci sırada konumlandı.

Yerelleştirilmiş iletişim stratejimiz, yönetim kademesinin dijital görünürlüğüyle güvenilirliği destekleme girişimlerimiz, kanaat önderleriyle temaslarımız ve 24 milyon TL’yi bulan ödül havuzlu ve topluluk odaklı kampanyalarımız, OKX TR’nin ilk aylarına şekil verecek. Uzun vadede ise pazarın kalıcı ve güçlü oyuncularından biri olarak büyümeyi hedefliyoruz. Amacımız oldukça net, Türkiye’nin en güvenilir ve en çok kullanılan kripto platformu olmak istiyoruz. Ayrıca Türkiye’yi OKX açısından çok başarılı bir operasyona dönüştürüp, Türkiye’yi de OKX’nin bölgesel büyümesinin lokomotifi hâline getirmeyi hayal ediyoruz.