MİA Teknoloji 2024 yılı ilk çeyrek raporunu açıkladı. Şirket ilk çeyrekte toplam net karını yüzde 752 artırarak 669 milyon TL’ye, brüt karını ise yüzde 359 artırarak 818 milyon TL’ye yükseltti.

Savunma sanayi ve savunma teknolojileri, güvenlik, sağlık bilişim teknolojileri, akıllı ulaşım sistemleri, yenilenebilir enerji, elektromobilite, sürükleyici teknolojiler, siber güvenlik ve entegrasyon yazılım çözümleri alanında faaliyet gösteren şirket 2024 ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı.  Açıklanan rapora göre şirket cirosunu yüzde 184’lük bir artışla 322 milyon TL’den 945 milyon TL’ye yükseltti. Toplam net karını ise yüzde 752 artırarak 669 milyon TL’ye, brüt karını ise yüzde 360 artırarak 818 milyon TL’ye yükseltti.

 

MİA Teknoloji ABD ve MENA bölgesinde global etkisini artırmayı hedefliyor

Finansal sonuçlarla ilgili değerlendirmede bulunan MİA Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gökhan Beltekin; “Deneyimli ekibimizle birlikte, her geçen gün daha ileriye gitme kararlılığıyla, MİA Teknoloji olarak sürdürülebilir teknoloji anlayışını oluşturma yolunda büyük bir heyecanla çalışıyoruz. 2024 yılının ilk çeyreğinde yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiğimiz yeni yatırımlar ve ürettiğimiz yeni teknolojiler ile faaliyetlerimizi etkin bir şekilde sürdürdük ve birçok önemli projeye imza attık. Tüm bu projeler doğrultusunda karımızı bir önceki yılın aynı dönemine göre 8 kat artırarak 669 milyon TL’ye yükselttik. İnovasyon ve gelişimin öncüsü olma misyonumuzla, MENA bölgesi ve ABD gibi stratejik pazarlara odaklanarak global etkimizi genişletmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

Yenilenebilir enerji ve teknolojileri alanında stratejik iş birlikleri devam ediyor

Şirketin yurt içi ve yurt dışı projelerine de değinen Beltekin;  Enerji ve Elektromobilite alanında global pazarda büyük ölçekli faaliyet gösteren Çinli yatırımcı firma ile yurt içi ve yurt dışı yatırımlar ve projeler üzerinde ortak iş birliği yapılmasına yönelik görüşmelerimiz sürüyor. Aynı zamanda insanları modern ve teknolojik bisikletlerle buluşturarak kentsel hareketliliğin sorunlarını çözmek amacıyla girdiğimiz paylaşımlı elektrikli bisiklet markamız Tripy için yatırımlarımız devam ediyor. Gerçekleştirdiğimiz bu yatırımlarla Avrupa’nın en büyük bisiklet paylaşım sistemlerinden daha fazla ciro yapan bir şirket konuma yükseldik.  Tripy’yi Avrupa’nın ve ABD’nin en büyük şehirlerinde işleterek, trafik sıkışıklığının azaltılması ve ulaşım maliyetlerinin düşürülmesi amaçlıyoruz. Hedefimiz gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakarak, çevre dostu ve sağlıklı ulaşımı teşvik etmek” diyerek sözlerini sonlandırdı.