Aylar süren soruşturmanın ardından Asya ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yapılan baskınlarda toplam 105 kişinin yer aldığı sahte kredi kartı şebekesi çökertildi. Merkez üssü Malezya olan operasyonda, içlerinde İngiltere ve Almanya’nın da olduğu 14 Avrupa ülkesinde baskınlar düzenlendi. Yetkililer tarafından kıskıvrak yakalanan çete elemanlarının, sahte kredi kartı üretip değerli ürünler temin etmek suretiyle dolandırdıkları meblağ milyonlarca avro ile telaffuz ediliyor.

Operasyon Yarım Senedir Sürüyor

Europol tarafından 2015 yılından beri gizlice sürdürülen operasyonda 29’u Malezya’dan, 76’sı ise çeşitli Avrupa ülkelerinden olan çete üyeleri suç üstü yakalandı. Genellikle elektronik ürün satan marketlerden ve havaalanlarındaki duty-free alanlarından alışveriş yaptıkları belirlenen çete üyelerinin sahte kartlarla elde ettikleri ürünlerin toplam değerinin 5 milyon avro civarında olduğu açıklandı.

Çetenin başındaki isimlerin yakalandığı büyük operasyonun gerçekleştiği evde 3.000 civarında sahte kredi kartı, sahte pasaportlar, kameralar, mücevherler ve yüklü miktarda da nakit para ele geçirildi.