Yapılan araştırmalara göre Türkiye’deki Facebook kullanıcılarının yüzde 51’i, yurt dışındaki bir işletmeyle bağlantı kuruyor. Dünyanın dört bir yanındaki işletmelerin global pazarlara açılmasına ve işlerini büyütmesine yardımcı olacak yeni kaynaklar sunduğunu açıklayan Facebook’un işletmelerin uluslararası açılımını desteklemek için sunduğu yeni çözümlerden bazıları şöyle:
Yeni ülkelerde, yeni müşteriler bulmak: İşletmeler, artık Benzer Hedef Kitleler’e eklenen yeni bir özellik sayesinde mevcut müşterilerinin veya yüksek potansiyele sahip müşteri adaylarının listesini yükleyerek farklı ülkelerde yaşayan, kendi müşterilerine benzer kişilere ulaşabiliyor.
İş hacmini büyütmek için yeni ülkeler bulmak: Uygulamalarının yüklenme sayısını, uygulama içi etkileşimi veya dönüşümü artırmak isteyen işletmeler artık dünya genelindeki veya belli bir bölgedeki insanları hedefleyebiliyor. Bu sayede Facebook, reklamları seçilen bölgelerde sunuyor ve en iyi geri dönüş alınan ülkelere göre optimizasyon yapıyor.
Kampanyaları optimize etmeye yönelik kaynaklar: Facebook, işletmelerin global kampanya stratejilerini optimize etmelerine yardımcı olmak için uluslararası pazarlama teknikleri ile ilgili web seminerleri ve kılavuzlar sunuyor.
Global çapta birbirine bağlı bir dünyada yaşadığımız günümüzde teknolojinin – özellikle de mobilin – işletmelerin dünyanın her yerinde müşteri bulmasına yönelik fırsatlar sunduğunu vurgulayan Facebook Türkiye Ülke Direktörü Derya Matraş, “İnsanlar mobilde ve Facebook’ta, nerede yaşadıklarından bağımsız olarak her zaman kendileri için önemli olan konularda etkileşimde bulunuyor. Global olarak baktığımızda, Facebook’ta 1 milyardan fazla insan yabancı bir ülkedeki en az bir işletmeyle bağlantı kurmuş, Facebook’u her ay mobilde ziyaret eden insanların sayısı 1,57 milyara ulaşmış durumda. Türkiye’de ise Facebook’taki insanların yüzde 51’i yurtdışındaki bir işletmeyle bağlantı kuruyor. Teknoloji, dünyayı birbirine yakınlaştırırken aynı zamanda işletmelerin büyümesine de yardımcı olabilir. Facebook olarak Türkiye’deki işletmelerin doğru müşterilerin ilgisini çekerek büyümesine yardımcı olmaya odaklanıyoruz,” dedi.
Türkiye’de her gün 30 milyon insan Facebook’u ziyaret ediyor. Facebook’un Türkiye’deki aylık kullanıcı sayısı 43 milyon iken, her ay 39 milyon insan Facebook’a mobil cihazları üzerinden bağlanıyor. Bu insanların yüzde 78’i Türkiye’dekilerin yanı sıra yurtdışındaki işletmelerle de bağlantılı haldeler. Türkiye’deki insanların işletmelerle bağlantı kurduğu ilk beş ülke ise ABD, Almanya, Birleşik Krallık, Fransa ve Hindistan olarak sıralanıyor.
Modanisa, Facebook ile yatırım getirisini önceki kampanyalarına oranla 4 kat artırdı
2011 yılında dünyanın dört bir yanındaki 400 milyon Müslüman kadına “stil seçeneği” verme misyonuyla yola çıkan Modanisa, Almanya’dan sitesine yeni müşteriler getirmek ve online satışlarını artırmak için Facebook’un çözümlerini kullanmayı tercih etti. Modanisa, Almanya’ya yönelik kampanyasında başarıyı yakalamak için Facebook’un yeni geliştirdiği Benzer Hedef Kitleler özelliğini test etti. Modanisa, bu özellik sayesinde Almanya’daki insanlar arasından Türkiye’deki müşterileriyle benzer niteliklere sahip olanları belirleyebildi. Modanisa, Benzer Hedef Kitleler kampanyası ile oldukça başarılı sonuçlar elde etti. Reklam yatırımı getirisinin önceki kampanyalara oranla 4 kat artmasının yanı sıra müşteri kazanımı oranı da rakip platformlarınkinin yüzde 30 üzerinde gerçekleşti.