Mode.ai, kullanıcısının sosyal medya hesabındaki fotoğrafları inceleyip tarzına uygun kıyafetleri listeliyor. Kullanıcının ilgisini çeken bir ürün olursa fiyat ve satış noktası gibi bilgileri anında aktarıyor. Mesaj botu aynı zamanda kişinin fotoğraflarına göz atarak tarzını belirliyor ve dünyaca ünlü moda markalarının ürünleri arasından kullanıcısının hoşuna gideceğini düşündüklerini de gösteriyor.

Hangi ünlü isimler bu kıyafeti giydi?

Facebook Messenger üzerinden çalışan bota herhangi bir ürünün görselini yükleyerek, o ürüne benzer başka kıyafetlerin listelenmesi, nerede satıldığı ya da hangi ünlü kişi tarafından giyildiği gibi bilgiler de alınabiliyor.

Mode.ai uygulamasının başındaki isimlerden Karen Ouk, özellikle kameralar önünde yer alan ünlü isimlerin giydiği kıyafetlerin ve onların tarzlarının çok ilgi çektiğini belirtiyor. Bu tip isimler kendilerine has tasarımcılar tarafından giydiriliyor olsalar da, onların tarzlarına benzer biçimde giyinmek isteyen çok sayıda insan olduğunu ve sundukları uygulamayla da bunu insanlara sunduklarını belirtiyor.

Global moda markaları Mode.ai içinde yerlerini aldı

Sadece müşteri açısından değil, giyim sektörünün önde gelen markalarının da dikkatini çekmesi muhtemel Mode.ai uygulamasına milyonlarca fotoğraf yüklendiği ve veritabanının her geçen gün arttığı belirtiliyor.

Mode.ai uygulamasının kullanıcıyı direkt olarak ürünü satın alma noktasına ulaştırması büyük markaların ilgisini çekmeyi başardı. Amazon, Levi’s, Louis Vuitton ve Ann Taylor gibi isimler uygulama içinde çoktan yer almışlar.