JD Power tarafından yapılan araştırmaya göre, banka şubelerini ziyaret eden insanlar, mobil ve online bankacılığa kıyasla daha fazla memnun kalıyor. 78 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen anketin sonuçları yeni neslin dijitale ayak uydurduğunu gösterirken, önceki nesillerin hala banka şubesine gitmek istediğini ortaya koyuyor.

Yeni nesil dijitalci ama eski neslin tercihi şube

Milenyum neslinin yüzde 49’u yeni teknolojilere ayak uydururken, X jenerasyonunun (1970 ve 80 nesli) yüzde 31’i ve “Baby Boomers” olarak tabir edilen 1946-1964 arası doğumluların sadece yüzde 16’sı dijital finans uygulamalarını kullanıyor.

Aynı araştırmaya göre banka müşterilerinin yüzde 71’i şu ya da bu şekilde banka şubesine gelip en az bir işlem yaptı.

Banka şubesine gitmeden insanların için rahat etmediğini ortaya koyan araştırmanın bir diğer istatistiğine göre son bir yılda banka şubesine gelip işlem yaptıran insanların, hiç bankaya uğramadan dijital işlem yaptıran müşterilere kıyasla yüzde 27 daha memun olduğunu da ortaya çıkardı.

Sorunların çözülmesi tercih sebebi

Araştırmada ayrıca, milenyum neslinin dijital bankacılık işlemleri için yüksek oranda mobil uygulamaları tercih ettiğini de gözler önüne seriyor. Mobil ödeme sistemleri gelişmiş olan bankaların, milenyum nesli tarafından daha fazla tercih edildiği de bir başka husus.

Müşteri memnuniyetini artıran konuların başında karşılaşılan problemlerin çözümü olduğu da ortaya çıkıyor. Dijital ortamda çözüm bulamayan sorunların olması durumunda müşteri memnuniyeti bir anda azalırken, sorunun çözülmesi halindeyse ilgili platforma duyulan sadakat oranının yüzde 58 oranında arttığı da belirtiliyor.