Türk Telekom, iştirakleri İnnova ve Argela ile İTÜ ARI Teknokent BEETECH 2016’dan üç ödülle döndü.
Büyük Ölçekli şirketler kategorisinde İnnova, ‘Ulusal-Uluslararası Destekler’ ödülünü alırken, Argela ‘Üniversite-Sanayi İş Birliği’ kategorisindeki birincilik ödülünün sahibi oldu. Argela CEO’su Bülent Kaytaz ise “Ar-Ge Öncüleri” özel ödülüne layık görüldü.
Üniversite-Sanayi İş Birliği’ kategorisinde birincilik ödülünü alan Argela, 5G standartlarını belirleyen küresel konsorsiyumlarda Türkiye’yi temsil ediyor. Argela, bu yılın başında Ankara’da açtığı Türkiye’nin ilk 5G Mükemmeliyet Merkezi’nde üniversite iş birlikleriyle milli teknolojiler geliştiriyor. Argela, 5G teknolojilerini yerli kaynaklar ve Türk mühendisliği ile geliştirmenin yanı sıra bu alanda 5G standartlarını belirleyen küresel konsorsiyumlarda Türkiye’yi temsil ediyor.
Ulusal-Uluslararası Destekler ödülünü kazanan İnnova, 37 ülkeye bilgi teknolojileri ihraç ediyor. İnnova, Deloitte Teknoloji Hızlı 50 Türkiye Programında 11 yıl boyunca üst üste yer alan tek şirket unvanına sahip.
İTÜ ARI Teknokent tarafından “Çıtayı Yükseltenler” temasıyla düzenlenen ‘BEETECH 2016 Ödül Töreni’nde toplam 20 firma iş hacimlerine göre “Kuluçka”, “Küçük”, “Orta” ve “Büyük” ölçekli olmak üzere ayrı ayrı değerlendirilerek, 6 farklı kategoride ödül kazandı. “Küçük” ölçekli firmalardan Maxim, “Orta” ölçekli firmalardan Analog Device, “Büyük” ölçekli firmalardan da Ericsson ve Vodafone ayrı kategorilerde ikişer ödülün sahibi oldu.
BEETECH 2016 Ödül Töreni’nde özel ödül kazanan 4 firma ve kategorileri ise şu şekilde sıralandı:
Yönetimle Uyum Özel Ödülü – ATP
Start-up Özel Ödülü- Buy Buddy
Yılın Girişim Sermayecisi Ödülü – Revo
Ar-Ge Öncüleri Özel Ödülü – Bülent Kaytaz
BEETECH 2016 Ödülleri kapsamında yaptığı konuşmada İTÜ Arı Teknokent gibi oluşumların, Türkiye’nin Ar-Ge alanındaki potansiyelini gerçekleştirmesindeki önemini vurgulayan Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, “İTÜ ARI Teknokent’te yer alan iştiraklerimiz Argela ve İnnova’nın ulusal ve uluslararası çapta yürüttüğü Ar-Ge çalışmalarının ödüllendirilmesi bizi gururlandırıyor” dedi.
Doany: “Teknolojiye yatırım yapmak için hiçbir zaman geç değil”
Paul Doany, teknoparkların bölgesel kalkınma ve ülkenin ileri teknoloji ürünleri ihtiyacının karşılanmasında önemli bir role sahip olduğunu belirtti. Doany, girişimcilik alanında kendi deneyimlerini paylaşarak, teknolojiye yatırım yapmak için hiçbir zaman geç olmadığını vurguladı ve şunları söyledi:
“Türkiye, parlak beyinlerle birlikte birçok heyecan verici fırsatı da barındırıyor”
“Büyük şirketler kurumsal girişim sermayeleriyle yeni girişimlere yatırım yapmalı, genç şirketlere destek olmalı. Bu şekilde daha fazla girişimci şirket ortaya çıkar. Girişimcilik alanında önemli bir potansiyele sahip olan Türkiye, heyecan verici fırsatlar barındırıyor. 80 milyon nüfusu içinde çok akıllı ve parlak beyinler var. Bununla birlikte, girişimlerin ürün ve hizmetlerini sunabileceği büyük bir pazar kapasitesine de sahip. Dolayısıyla girişimler dünyaya açılmadan önce Türkiye’de ciddi bir pazar deneyimi elde edebilirler. Bu ülkede yetenek seviyesi ile birlikte risk alma cesareti de gerçekten inanılmaz.”
“Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları, kalkınmada kilit rol oynuyor”
İTÜ’nün Türk Telekom’un uzun yıllardan beri uzun soluklu ve sağlam ilişkiler geliştirdiği çok saygın ve önemli kurumlardan biri olduğunun altını çizen Doany, “Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının bölgesel kalkınmada kilit rol oynadığına inanıyoruz. Bu anlamda üniversitelerle yakın ilişkilerin oluşturulması ve inovasyonun desteklenmesine önem veriyoruz. İTÜ ile birlikte bugüne dek sosyal sorumluluk projelerinden 5G’nin akıllı uygulamalarına kadar pek çok alanda başarılı iş birliğine imza attık ve bu iş birliklerimiz gelecekte de devam edecek. Bu açıdan İTÜ ARI Teknokent tarafından düzenlenen BEETECH ödüllerinde, iştiraklerimiz Argela ve İnnova’nın ulusal ve uluslararası çapta yürüttüğü Ar-Ge çalışmalarıyla ödüllendirilmesi bizi gururlandırıyor” dedi.