Türkiye’deki fintech sektörünün önemli isimleri arasında yer alan iPara, ödeme işlemlerine aracılık etme hususunda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından lisans almayı başardı.
Finansal teknolojiler sektöründe uzun süredir hizmet veren iPara Satış ve Operasyon Direktörü Avşar Dirgin, ilgili kanun gereğince lisans sürecinin de tamamlanmasıyla sektörel bazda getirecekleri yeniliklerle Türkiye’nin bölgesel finans merkezi olması hedefine koşmasına katkıda bulunmayı sürdüreceklerini ifade etti. Yenilenen API altyapıları ile entegrasyon alanında kayda deger kolaylık sağladıklarını belirten Dirgin, üye iş yerlerinin alternatif ödeme çözümü ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yeni ödeme yöntemlerini hayata geçirdiklerini belirtti.
2012 yılından beri sektörün içinde
Online ödeme sistemi alanında Türkiye’nin önde gelen firmaları arasında gösterilen iPara ödeme işlemlerine aracılık etmek konusunda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) lisansının sahibi oldu.
2012 yılından bu yana getirdiği sektöre yenilikler ve üye işyerlerine sağladığı fark yaratan çözümleriyle sektörün önemli oyuncuları arasında yer almak için çalışan iPara, bundan böyle faaliyetlerine BDDK lisansıyla devam edecek.
6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Kanunu uyarınca iPara ödeme işlemlerine aracılık eden şirketlerin arasındaki yerini almayı başardı.
Ulusal ve global pazar avantajları iPara’dan!
Konu ile ilgili bir açıklama yapan iPara Satış ve Operasyon Direktörü Avşar Dirgin şunları söyledi:
“Türkiye’nin ilk Online Ödeme Sistemi olarak %100 Türk sermayesi ve bilgi birikimi ile 2012 yılında kurulan iPara, sanal POS altyapısı ve dijital cüzdan hizmetlerini bünyesinde barındıran ilk Türk firması oldu. Kuruluşumuzdan bu yana iPara olarak yenilikçi ve pazara yön veren çözümlerimiz ile online ödeme sektörünün büyümesinde ve özellikle kullanıcıların ve üye işyerlerinin sanal ortamdaki alışverişlere yönelmesinde önemli bir rol üstlendik. İlgili kanun gereğince lisans sürecinin de tamamlanmasıyla sektörel bazda getirdiğimiz yeniliklerle Türkiye’nin bölgesel finans merkezi olması hedefine koşmasına katkıda bulunmayı sürdüreceğiz.”
Dirgin şöyle devam etti:
“Hizmet verdiğimiz firmalara maliyet tasarrufu ve satış avantajı sağlayan, fark yaratan çözümleri sunmaya devam edeceğiz. Üye işyerlerimize, hem ulusal hem de global pazarda daha rekabetçi olmaları için destek sağlayacağız. Bu kapsamda, paydaşlarımıza mevcutta sunduğumuz hızlı, kolay ve güvenli online ödeme çözümlerini sektörün ihtiyaçlarına adapte ediyoruz. Yenilenen API altyapımız ile entegrasyon alanında kayda deger kolaylık sağladık. Bunun yanı sıra üye işyerlerimizin alternatif ödeme çözümü ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bu sene tekrarlayan ödeme ve link ile ödeme çözümlerini hayata geçirdik. Son olarak Pazar yerlerinin hali hazırda yaşadıkları ödeme altyapısı sorunlarından yola çıkarak farklı iş modellerine uyum sağlayabilen ve ihtiyaçlara cevap verebilen daha esnek ve kulanımı kolay yeni nesil Pazar yeri çözümümüzü geliştirdik. Ödeme sistemi hizmetlerimiz dışında başlattığımız Uçuran Fırsatlar Programımız ile üye işyerlerimize kargo, insan kaynakları, elektrik, su, danışmanlık; e-posta yönetimi konularında birçok firma ile işbirlikleri yaparak özel avantajlar ve tedarik olanakları sunuyoruz.”