20 Kasım 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Biyometrik teknolojiler üreten Veridium, Wala ile ortaklık kurdu

Biyometri teknolojilerini kullanarak güçlü kimlik doğrulaması hizmeti sunan Veridium, gelişmekte olan ülkelere evrensel ve uygun fiyatlı finansal hizmetler sunan ve blockchain teknolojileri kullanan finansal hizmetler platformu Wala ile olan ortaklığını ilan etti.

Ortaklığın bildirildiği basın bülteninde belirtilene göre, dünya genelinde yaklaşık 3,5 milyar kişi finansal sistemlerin dışında yer alıyor. Veridium ve Wala ise bu dışlanmış nüfusa erişmek için ücretsiz bankacılık sağlayacak yeni bir dijital bankacılık modelini oluşturmak için pilot program üzerinde iş birliği yapacaklar.

Bill ve Melinda Gates Vakfı tarafından desteklenen Digital Financial Services (DFS) İnovasyon Laboratuvarı bünyesinde geliştirilen Veridium, Android işletim sistemini kullanan akıllı telefonlar ile biyometrik doğrulama teknolojisi kullanıyor. Biyometrik doğrulama teknolojisi 10 yaşına kadar Android akıllı telefonların geçerli olduğu için satın alma bütçesi düşük olan kullanıcılar için de cazip bir fırsat sunuyor.


Gerçek zamanlı Nasdaq veri hizmeti sunmak üzere Intrinio ve Quodd iş birliği içine girdi

Yüksek kaliteli, düşük maliyetli mali veri akışlarına erişim sağlayan bir fintech pazarı olan Intrinio, Nasdaq verilerini üçüncü parti şirketlere aktarmak üzere, düşük gecikmeli veri tedarik hizmeti Quodd Financial Information Services ile olan ortaklığını duyurdu. Yapılan ortaklık kapsamında veriler, gerçek zamanlı biçimde hem bireysel hem de kurumsal müşterilere ulaştırılacak.

Nasdaq’ın gerçek zamanlı verilerinin iletilmesi için doğrudan iletişim altyapısı kuracak olan ikili, verileri ham vaziyette alıcısına ulaştırarak gecikmeyi önleyecek. Eski sistemlerin daha hantal ve maliyetli olduğunu aktaran Intrinio ve Quodd, sunulacak olan hizmetin hem bireysel hem de kurumsal müşterilerin beklentilerine ve bütçelerine uygun biçimde oluşturulduğunu da ifade etti. Veriyi direkt kaynağından alan sistem, benzer kullanımlara nazaran çok daha hızlı ve düşük maliyetli biçimde çalışıyor.


Meniga ve IberCaja anlaşma imzaladı

Dijital bankacılık çözümlerinde küresel çözümler üreten Meniga, İspanyol bankacılığının önde gelen isimlerinden IberCaja ile anlaşma imzaladığını açıkladı.

Meniga, IberCaja’nın dijital dönüşüm yolculuğunun bir parçası olarak ortaklık yaptığı ilk kişisel finans yazılımı sağlayıcısı olma unvanını kazandı. Banka tarafından yapılan resmi açıklamada, gerçek zamanlı müşteri veri işleme ve zenginleştirme işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiği ve entegre edildiği söylendi.

Yapılan ortaklık ile işlem verileri kategorilere ayrılarak doğrulama işlemleri daha kolay biçimde yapılacak. Müşterilerin finsansal harcama geçmişlerinin daha net biçimde görüntülenebileceği sistemde, kişisel finans yazılımları da hayata geçirilecek.


Fiserv, Avrupa’da anlık ödeme sistemine geçmeye hazırlanıyor

Finansal hizmetler teknolojisi çözümleri alanında önde gelen isimlerden biri olan Fiserv, gerçek zamanlı ödemeler için Avrupa çapında ilk takas platformu olan EBA RT1’in tüm Avrupa’da destekleneceğini duyurdu.

EBA RT1, “SEPA Credit Transfer Instant (SCT Inst) Scheme of the European Payments Council (EPC)” standardına uygun biçimde çalışıyor ve 24 saat ödeme işlemlerinin gerçekleşmesini sağlıyor.