Apple’ın yeni nesil P2P (peer to peer) para transferi sistemi Apple Pay Cash, iOS 11.2 ile beta kullanımına açıldı.

Yeni sürüm mobil işletim sistemleri iOS 11 ve watchOS 4 ile Apple’ın kullanıcıdan kullanıcıya (P2P) para transferi konusunda yeni bir alternatif sunmaya hazırlandığını daha önceki haberlerimizde belirtmiştik. 12 Eylül 2017’de düzenlediği etkinlikle teknoloji meraklılarına yeni ürünlerini tanıtan Apple; iPhone8, iPhone 8 Plus, iPhone X ve Apple Watch Series 3 gibi donanımların yanı sıra en yeni mobil işletim sistemi iOS 11 ve watchOS 4’ü de duyurmuş, yeni işletim sistemi ile birlikte P2P para transferi altyapısının kurulacağını açıklamıştı.

Apple’ın mobil işletim sistemi iOS 11’in ilk sürümlerinde kullanıcılara sunulmamış olsa da, iOS 11.2 beta 2 sürümünde “Mesajlar” uygulaması içinde kullanıcıdan kullanıcıya para transferi yapılmasının başladığı haberi geldi.

Apple, P2P para transferinde ilk tercih olmak istiyor

Teknoloji devi Apple tarafından sunulan yeni işletim sistemi birçok kullanım kolaylığı getirmesinin yanında finansal teknolojileri takip edenlerin de ilgisini çekecek çözümler sunuyor. iOS 11 ve watchOS 4 ile güncellenecek olan sesli asistan Siri ile para gönderimi işlemleri daha kolay hale geliyor.

Mobil cihazlarında halihazırda kullanılmakta olan kredi ve ön ödemeli kartlara destek veren cüzdan uygulamasının da geliştirileceğini açıklayan Apple, mobil işletim sistemi iOS 11.2 beta 2 ile “Mesajlar” uygulaması üzerinden P2P para transferlerinin yapılmasına imkan tanımaya başladı. ABD’li Apple kullanıcıları, iPhone’larını iOS 11.2 beta 2 sürümüne güncellemeleri halinde “Mesajlar” uygulaması içinde Apple Pay seçeneğini görecekler. Kullanıcılar hesaplarındaki parayı sohbet ekranı üzerinden diledikleri kullanıcıya anında gönderebilecekler.


Apple, banka olma sinyalleri veriyor

Finextra sitesinde yer alan haberde, Apple’ın ön ödemeli kart firması Green Dot ile bir anlaşmaya gittiği ve Apple Pay Cash mobil cüzdanının fiziksel kart olarak sunularak banka benzeri bir çözüm üretilmesinin planlandığı belirtildi. ABD’deki piyasanın liderleri olan Venmo, Square Cash ve Zelle gibi hizmet sunmayı kafasına koyan Apple, bağımsız bir P2P para transferi uygulaması haline dönüşmeyi planlıyor. Elbette Zelle ve Venmo gibi firmaların aksine, Apple’ın servisi sadece kendi cihazları da çalışacağını da unutmamak gerek.

Apple Pay kullananların sayısı son bir yılda iki katına çıktı

Apple’ın ödeme teknolojisi Apple Pay kullanımı artıyor. Yapılan araştırmalara göre son bir yılda Apple Pay’i tercih edenlerin sayısı iki katına çıktı.

Apple’ın akıllı telefonu iPhone’un onuncu yılına özel olarak tasarlanan iPhone X tanıtımından bu yana firmanın gelirlerinin arttığı gözlendi. Yapılan açıklamada, iPhone X tanıtımından bu yana firmanın hem gelirlerinin hem de Apple Pay kullanımının arttığı belirtildi. Teknoloji devi kesin rakam vermekten kaçınmış olsa da, yeni nesil akıllı telefonlarının satışlara ve popülerliğe etki etmiş gibi gözüküyor. Juniper Research tarafından yapılan bir araştırma da Apple Pay hizmetinin bu yıl 86 milyon kullanıcıya ulaşabileceği ifade edildi.

Fujitsu, Blockchain Tabanlı P2P Ödeme Sistemi Kuruyor