Fitch Ratings 3 Kasım 2017 tarihinde Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.’nin uzun vadeli yabancı para kredi notunu teyit etti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye Finans Katılım Bankası’nın BBB- olan uzun vadeli yabancı para kredi notunu teyit etti.

Fitch, Türkiye Finans’ın katılım bankacılığı sektöründeki güçlü pozisyonu ve hâkim ortağı olan The National Commercial Bank’ın (NCB) bankaya olan güçlü desteğinin altını çizdi.

Fitch’in değerlendirmesinin ardından Türkiye Finans Katılım Bankası’nın derecelendirme notları şu şekilde gerçekleşti: Uzun vadeli yabancı para kredi notu BBB-, Görünüm (Durağan), Uzun vadeli yerel para (TL) kredi notu BBB-, Görünüm (Durağan), Uzun vadeli ulusal kredi notu AAA (tur), Görünüm (Durağan), Destek notu 2, Finansal kapasite notu bb-, Kısa vadeli yabancı para kredi notu F3, Kısa vadeli yerel para (TL) kredi notu F3.

Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürü Wael Raies, Fitch’in not teyidini değerlendirerek şunları söyledi: “Fitch’in not kararı bankamızın kaliteli ve sürdürülebilir büyüme rotasını teyit eder niteliktedir. Yetenekli çalışanlarımızın, ana ortağımızın hedeflerini yenilikçi ürün geliştirme ve üstün hizmet kalitesine odaklanmak suretiyle gerçekleştirme yönündeki kararlılıklarını düşününce bu karar sürpriz olmadı.

 

Türkiye Finans, TFXTARGET Mobil Uygulamasını Duyurmuştu.

Türkiye Finans tarafından geliştirilen TFXTARGET mobil uygulaması hafta içi 5 gün 24 saat boyunca, dünyadaki döviz ve kıymetli maden emtia piyasalarını eş zamanlı izleyebilmeyi ve 34 farklı kurdan anında işlem yapabilmeyi sağlıyor. Emir yapısı ile kullanıcıları telefon elinde piyasaları beklemekten kurtaran uygulama, aynı zamanda değerli madenlerde gram üzerinden işlem yapılabilmesine imkan tanıyan özelliği ile tek. 

Türkiye Finans, döviz ve kıymetli maden işlemlerinin en rahat şekilde yapılmasına imkân veren platformu TFXTARGET’ın kullanıcıların hayatını daha da kolaylaştıracak mobil versiyonunu geliştirdi. Türkiye Finans’ın inovatif yaklaşımının bir ürünü olan TFX TARGET sayesinde şubelere ve hatta internet şubesine dahi bağlı kalmadan, akıllı telefonlardan hafta içi 5 gün 24 saat boyunca dünyadaki döviz ve kıymetli maden emtia piyasaları eş zamanlı izlenebiliyor ve 34 farklı kurdan anında işlem yapılabiliyor.

 

Türkiye Finans TFXTARGET Mobil Uygulamasını Duyurdu