Japon menşeli kripto para borsası Coincheck yetkilileri, hack skandalının ardından kullanıcılarının mağduriyetlerini gidereceklerini açıkladılar.

Tokyo merkezli kripto para borsası Coincheck’in hacklendiği haberi hafta sonu gündemi meşgul etmişti. 400 milyon dolar değerinde NEM kripto para biriminin ele geçirildiği belirlenen hack olayı, 2014 yılında gerçekleşen Mt-Gox borsasının çöküşünden bu yana yaşanan en büyük skandal olarak kayıtlara geçti. 500 milyon adet NEM çalındığını doğrulayan yetkililer, saldırının ne şekilde gerçekleştiği konusunda net bir açıklama yapamamışlardı.

Durum üzerine acilen kriz masası oluşturan Coincheck tarafından hafta sonu resmi bir açıklama geldi. Bloomberg tarafından aktarılan duyuruda, kullanıcılarının yaşadıkları tüm maddi kayıpların karşılanacağı ifade edildi.

Hacklenme sonundaki kayıp 400 milyon dolar

Japonya’nın önde gelen kripto para borsalarından olan Coincheck, yaşadığı hacklenme olayının ardından yaptığı açıklama ile NEM sahibi kullanıcılarının yükseklerine su serpti. Yaklaşık 260 bin kişinin etkilendiğinin açıklandığı hack skandalındaki tüm kayıpların firma tarafından karşılanacağı belirtildi.

Bitcoin Hırsızları Gözünü Kullanıcıların Birikimlerine Dikti

Olayın gerçekleştiği anda NEM’in 88.549 yen (yaklaşık 82 ABD senti) olan değeri üzerinden ödeme yapacağını aktaran Coincheck yetkilileri, toplamda 523 milyon NEM çalındığını da doğruladılar.

Coincheck tarafından yapılan resmi açıklamada şu sözler yer aldı:

Geri ödemelerin zamanlanması ve taleplerin alınması an itibarıyla başladı. İadeler firmamızın kendi sermayesiyle gerçekleştiriliyor.

Kripto para birimlerinin değerleri eski hallerine döndü

Hack olayının resmen duyurulmasının ardından NEM, yüzde 11 değer kaybetmişti. Aynı anda bitcoin’in yüzde 3 civarında bir değer kaybına uğramıştı.

Kullanıcıların mağduriyetlerinin giderileceğine dair resmi açıklamanın gelmesinin ardındansa, NEM’in değeri yüzde 21 oranında artarak 1,03 dolara yükseldi. Aynı süreçte bitcoin, ethereum ve litecoin gibi kripto para birimlerinin de değerleri yükseldi.

NiceHash de hacklenmiş, 4 bin 700 BTC çalınmıştı

Merkezi Slovenya’da bulunan NiceHash isimli kripto para borsası hacklendi. Bitcoin cüzdanlarından 4 bin 700 BTC çalındı.

Kripto para borsası NiceHash CEO’su Marko Kobal, Facebook üzerinden resmi bir açıklama yaparak sistemlerinin hacklendiğini doğruladı. Sistemlerine giren hackerların 4 bin 700 BTC değerinde bitcoin içeren dijital cüzdan hesap bilgilerine eriştiklerini bildiren CEO, son derece komplike bir saldırı gerçekleştirildiğini belirtti. Soruşturmanın sürdüğünü bildiren NiceHash CEO’su Kobal, olayın adli makamlarca devralındığını bildirdi.

Rusya Kalkınma Bakanı: “Bitcoin, Kumardan Bile Beter”

Slovenya merkezli NiceHash isimli kripto para borsasında işlem yapan kullanıcılar gerçekleşen hack saldırısı ile şoke oldular. İlk söylentilerin gerçekliği konusunda emin olamayan site kullanıcıları, NiceHash CEO’su Marko Kobal’ın Facebook üzerinden canlı yayın yaparak trajik olayı doğrulamasıyla adeta yıkıldılar.

NiceHash borsasında yer alan dijital cüzdan hesaplarına ait veri tabanının hacklendiğini bildiren site CEO’su, 4 bin 700 BTC’nin çalındığını söyledi. 7 Aralık 2017 sabahı gerçekleştiği tahmin edilen saldırının tüm gün sürdüğü, şüpheli bir durum sezinlenmesinin ardından da borsa işlemlerinin derhal kapatıldığı ifade edildi. 24 saat boyunca işlemlerin durdurulduğu NiceHash isimli dijital borsada detaylı inceleme başlatıldı. Son 24 satte gerçekeleşen işlemlerin incelendiği soruşturmada, içerisinde 4.736.42 BTC’nin bulunduğu şüpheli bir hesap mercek altına alındı.

Rapçi 50 Cent, Bitcoin Milyoneri Oldu