Cisco, Uç Nokta ve E-posta Koruması İçin Güvenlik İnovasyon ve Yatırımlarını İkiye Katladı.

Cisco, çalışanları hedef alan gelişmiş tehditlerle mücadele etmek amacıyla, kullanıcıları sahte e-postalardan koruyacak ve onların fidye yazılımlar, kripto madencilik ve dosyasız kötü amaçlı yazılımlara karşı korunmasına olanak sağlayacak yeni e-posta güvenlik hizmetleri sunacağını duyurdu.

Piyasadaki uç nokta güvenlik çözümlerinin neredeyse tamamı, kötü amaçlı yazılımların yüzde 99’una karşı koruma sağladığını iddia ediyor. Bulut tabanlı bir uç nokta güvenlik çözümü olan Cisco® Uç Noktalar için Gelişmiş Kötü Amaçlı Yazılım Koruması (AMP) için eklenen özellikler şu şekilde;

 

  • Fidye yazılımı ve kripto madencilik gibi günümüzün tehditlerinin önüne geçecek ileri düzey tespit ve koruma mekanizmaları: Cisco, kullanıcı çevrimdışıyken de tehditlere karşı sunduğu korumayı iyileştiriyor. Yeni Uç Noktalar için AMP’nin exploit (istismar) önleme özelliği, yalnızca bellekte yer alanlar da dahil olmak üzere dosyasız kötü amaçlı yazılım saldırılarına karşı koruma sağlıyor. Cisco AMP’nin yeni kötü amaçlı faaliyet koruması fidye yazılımın faaliyete geçmesini engelleyip işlemleri sonlandırıyor ve yazılımın yayılmasını engelliyor.
  • Uç nokta konsoluna entegre edilen ve güvenlik analistlerinin arızaları geniş çapta hızlı ve kendinden emin bir şekilde incelemelerini sağlayarak güvenlik incelemelerini hem kolaylaştıran hem de hızlandıran yeni bulut tabanlı uygulama olan Cisco Visibility ile tehdit inceleme gerçekleştiriliyor. Güvenlik olaylarına dair verileri çeken, normalleştiren ve zenginleştiren bu özellik, uç noktalardan başlayarak ağa ve buluta kadar uzanan güvenlik açığının kapsamını görsel bir şekilde sunuyor.

 

Tehdit ortamı ne kadar değişirse değişsin, kötü amaçlı e-posta ve spam, rakiplerin kötü amaçlı yazılımları yaymasını sağlayan önemli araçlar arasındaki yerini koruyor. Bu tehditlerin çoğu da uç noktaya ulaşıyor. Kurumların, kendi şirket alanlarının kötü amaçlı e-postaların dağıtım mekanizması olarak kötüye kullanılmalarını engellemesi ve kurum içi kullanıcıları şüpheli gönderenlerin ilettiği e-postalardan gelen oltalama ve spoofing saldırılarına karşı koruması gerekiyor.

Cisco, bu sorunların ele alınması ve oltalama saldırılarında kullanılan e-posta kimlik sahtekarlıklarının daha etkili bir şekilde önlenmesi için adım atıyor. Cisco, Agari ile E-posta Güvenliği ürününü iyileştirecek yeni hizmetler pazarlamak ve satmak için bir OEM (Orijinal Malzeme Üreticisi) anlaşması imzaladı.