10 Ağustos 2018’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Paytm, akıllı birikim girişimi ​​Balance.Tech’i satın aldı

Resmi bir basın açıklaması yayımlayan Paytm, Hindistan – Bengaluru merkezli akıllı birikim yönetimi startup’ı Balance.Tech’i satın aldığını duyurdu.

Kullanıcı deneyimlerini ilerletmek için çalıştıklarını ifade eden Paytm yetkilileri, akıllı ve zarif tasarımlı ürünler geliştirmede önemli bilgi ve geçmişe sahip bir girişimi bünyelerine kattıklarını söylediler.

Paytm Mali İşler Direktörü ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Madt Deora, “Balance.Tech ekibini Paytm’e dahil etmekten heyecan duyuyoruz. Gerçek kullanıcı etkileşimi ile harika bir ürün oluşturdular. Sürekli olarak özelleştirilmiş ve sezgisel kullanıcı deneyimleri yaratmaya çalıştığımız için, Balance.Tech ekibi bu yolculuğun paha biçilemez bir parçası olacak” şeklinde konuştu.

Balance.Tech CEO’su ve Kurucu Ortağı Ankit Kumar, “Ekibimiz, kullanıcıların hedeflerine akıllıca ulaşmalarına yardımcı olarak tasarruf deneyimini daha keyifli ve keyifli hale getiren otomatik ürünler üretiyor. Kişisel tasarruf asistanımız, kullanıcılara tasarruf alışkanlığı kazandırmaya teşvik ediyor ve onların yoğun yaşantılarını sürdürürken paralarını korumalarını sağlıyor. Paytm kullanıcılarının daha fazla para kazanmalarına yardımcı olmak için, yapay zeka, benzersiz tasarım ve tescilli algoritmalar getirmeyi umuyoruz” açıklamasını yaptı.

Taxfix, A serisi yatırım turunda 13 milyon dolar fon elde etti

Vergi beyannameleri için ilk mobil yardımcı uygulaması olan Taxfix, uluslararası pazarlara açılımını hızlandırmak için başlattığı A serisi yatırım turunda 13 milyon dolar fon elde etti. N26 ve TransferWise gibi girişimlere yatırım yapan Valar Ventures tarafından liderlik edilen yatırım turunda, Creandum ve Redalpine tarafından da destek verildi.

Vergi iadesi işlemlerini daha kolay hale getiren Taxfix, aldığı yatırımı makine öğrenmesi konusunda yeni teknolojiler geliştirmek için kullanacağını açıkladı. 2017 yılında pazara giren Taxfix, bir yıldan kısa bir süre içinde sunduğu hizmetlerle, kullanıcılarına on milyonlarca avro tasarruf ettirdiğini ifade etti.

Taxfix’in uyarlanabilir vergi motoru teknolojisi, sadece kullanıcı deneyimini yeniden tanımlamakla kalmıyor, aynı zamanda mobil cihazlarında her türlü finans işlemini gerçekleştiren milenyum nesline de uygun çözümler üretiyor.

Capital One, Finicity ile veri paylaşım anlaşması imzaladı

Gerçek zamanlı finansal veri toplama ve analizleri sağlayıcısı olan Capital One Financial Corporation ve Finicity, Capital One’ın sunduğu müşteri işlemleri uygulama programlama arabirimi (API) aracılığıyla erişimi ve güvenliği artıran bir veri paylaşım anlaşması imzaladı.

Capital One müşterileri bundan böyle finansal verilerini, Finicity’nin sunduğu üçüncü parti uygulama ve hizmetlerine daha güvenli bir şekilde paylaşabilecek.

Finicity CEO’su Steve Smith, “İş ortaklarımızın hizmetlerini sürdürebilmeleri ve müşterilerinin daha iyi finansal kararlar almasını sağlamaları için ihtiyaç duydukları veri analizlerini sunmaları ileri seviye veri erişimi, kalite ve zeka ile başlar. Capital One, tüketicilerin finansal verilere daha fazla erişim sağlamaları ve mali durumlarını daha iyi yönetmeleri için bu ortak hedefleri takip etmede mükemmel bir ortak olduğunu kanıtladı” açıklamasını yaptı.