İngiltere ve ABD arasında gerçekleşen finansal inovasyon ortaklığı ile Kuzey Atlantik’in iki yakasındaki fintech girişimleri ortak paydada buluşacak.

İngiltere ve ABD arasında oluşturulan Financial Innovation Partnership (Finansal İnovasyon Ortaklığı – FIP) kapsamında, her iki ülkede yer alan finans girişimleri ortak çalışma olanağına kavuşacak. ABD ile özel bir finans dostluğu kurmayı hedefleyen İngiltere, geleceğe yönelik ticari fırsatları değerlendirmek istiyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın İngiltere’ye yaptığı son ziyaretindeki görüşmede, Kraliyet ve İngiltere Hazine Bakanlığı yetkililerinin de bulunduğu, iki ülke arasındaki finans ortaklıklarının genişletilmesine dair görüş alışverişi yapıldığı bildirildi. Global Government Forum tarafından paylaşılan haberde, Kuzey Atlantik’in her iki yakasında bulunan finans kurumlarının daha aktif biçimde çalışabilmeleri için atılacak adımların konuşulduğu belirtildi. Okyanusun iki yakasında bulunan fintech girişimleri, düzenlemelere getirilecek güncellemelerle daha etkili ortaklıklar kurabilecekler.

Ortaklık ile iş birliği fırsatlarının çoğaltılması, iki cephenin de elde ettiği teknik uzmanlıkları paylaşmaları ve geleceğe yönelik ticari fırsat miktarını artırmaları hedefleniyor.

İki ülke arasında kurulan finansal dostluk göz yaşartıyor

ABD ve İngiltere hükümetleri arasında finans ortaklığı gerçekleşiyor. ABD Başkanı Donald Trump’ı ağırlayan İngiltere hükümeti, iki ülke arasında kurulan finans köprüsü sayesinde iş birliği olanaklarının artacağını ifade etti.

Uluslararası Ticaret Bakanlığı (Department for International Trade – DIT) tarafından yapılan açıklamada, Birleşik Krallık şirketlerini ABD’ye götürmek ve tersini yapmak için ABD Ticaret Bakanlığı (US Commerce Department) ile karşılıklı bir ilişki içine girdikleri vurgusu yapıldı.

ABD Hazine Müsteşarlığı’nda uluslararası ilişkiler sekreterliği görevini yürüten Heath Tarbert, “Teknoloji, finansal hizmetlerin geleceği… İnovasyonlarla da sektör büyüyor. Bu alandaki girişimcileri ortak biçimde destekleyerek ABD ile İngiltere arasındaki uzun zamandır devam eden dostlukta yeni bir sayfa ekleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Kraliyet Hazinesi Ekonomi Sekreteri John Glen ise, “İngiltere ve ABD, finansal hizmetler konusunda dünyaya öncülük ediyor. Fintech inovasyonlarının da öncüsü konumundalar. Bu yeni ortaklıkla birlikte daha yakın çalışarak, her iki ülkedeki firmaların yeni teknolojileri kullanmak, uzmanlıklarını paylaşmak ve tüketicilere hizmet etmek için daha da ileri gitmelerine yardımcı olabiliriz” ifadelerini kullandı.

İngiliz fintech girişimleri Atlantik’i su yolu yapmıştı

Dijital platformlarda bankacılık hizmeti sunan Avrupalı fintech girişimleri Alman N26 ve İngiliz Monzo, ABD’ye açılma planlarını resmen duyurmuşlardı. Almanya menşeli dijital banka N26 ve onun İngiliz rakibi konumundaki Monzo, bugüne kadar sadece söylenti halinde dolaşan ABD’ye açılım planlarını doğruladı. Açıklanana göre N26, birkaç hafta içinde ABD operasyonlarını başlatmak için çalışıyor. Monzo’nun planı ise 2019 yazı bitmeden ABD’li tüketicilere ilk hizmetlerini sunmaya başlamak.

Alipay Avrupalı Fintech’lerle Kol Kola