Duracell ve yeni nesil online süpermarketi istegelsin, önemli bir iş birliğine imza attı.  

Duracell ile istegelsin, özel bir sürdürülebilirlik projesi için güç birliği yapıyor.

istegelsin’in dağıtım ekipleri, sipariş getirdiklerinde atık pilleri kullanıcılardan alacak. Özel olarak depolanacak bu pillerin geri dönüşümü ise daha sonra Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP Derneği) tarafından gerçekleştirilecek.

 

Özel çantalara konulup depolanacak

Duracell’in önderliğinde hayata geçecek proje kapsamında, İstanbul, Kocaeli, Ankara ve Bodrum’da hizmet veren ve teknolojiden süt ürünlerine, taze meyve-sebzeden tekstile kadar 7 bin çeşitten fazla ürünü kullanıcılarına sunan istegelsin’in dağıtım ekipleri, siparişi getirdiklerinde kullanıcıların hijyen kuralları gereği kapıya astığı kullanım ömrü bitmiş pilleri alacak. Özel olarak üretilen atık pil muhafaza çantasına konulan bu piller depolanacak. Son aşamada ise TAP Derneği tarafından pillerin geri dönüşümü gerçekleştirilecek.

 

Daha uzun ömürlü piller, daha az atık…

Duracell’in sürdürülebilirlik vizyonu çok uzun bir geçmişe dayanıyor. Markanın sürdürülebilirlik vizyonu, 3 ayak üzerine kurulu: İnsanlar, Ortaklar ve Gezegen. Duracell alkali piller, çinko-karbon pillere oranla 10 kata kadar daha uzun ömürlü. Bu da daha az pil tüketimi dolayısıyla da daha az atık anlamına geliyor. Dahası bu piller neredeyse %100 geri dönüştürülebilir özellikte. Aynı durum Duracell ambalajı için de geçerli. Tüm birincil ve ikincil karton ambalajının %98’i geri dönüştürülmüş malzemeden üretiliyor. 2017 yılında AB ülkelerinde 104 bin ton atık pil toplayan Duracell, her yıl bu ülkelerde atık pillerin toplanması ve geri dönüşümü için de 10 milyon Euro’yu bulan yatırım yapıyor.

 

“Sürdürülebilirlikte de sektör lideriyiz”

Duracell Türkiye Genel Müdürü Mehmet Kerem Sinanoğlu, sürdürülebilirliği çevresel ayak izini azaltmak ve çalışanlarla paydaşlar için kalıcı değer yaratmak olarak gördüklerini belirterek şunları söyledi:Pil sektörünün dünya devi Duracell olarak sürdürülebilirliğe olan bağlılığımız yeni bir taahhüt değildir. Pillerimizin rakip pillerden (özellikle çinko karbon pillerden) daha uzun ömürlü olması, ürünlerimizin çevresel verimlilik açısından sektör lideri olduğu anlamına geliyor. Ayrıca, plastik kullanımını ambalajlarımızda minimuma indirerek sektöre öncülük ettik. Bunlara ek olarak atık pillerden elde edilen malzemelerin yeniden kullanılmasını sağlamak için endüstrinin, tüm dünyada geri dönüşüm programları oluşturmasına liderlik ettik. Bu bağlamda, istegelsin ile birlikte böyle duyarlı bir projeyi gerçekleştiriyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Benzersiz bir örnek olacak bu kampanyanın, sektöre geri dönüşüm konusunda da ışık tutacağına inanıyoruz. istegelsin aracılığı ile toplanacak pillerin geri dönüşümü ile çocuklarımız için daha sağlıklı bir gelecek yaratacağımıza olan inancımız sonsuz.’’

 

“Geri dönüşüme büyük önem veriyoruz”

istegelsin CEO’su Sedat Yıldırım ise projeyle ilgili olarak; “istegelsin olarak geri dönüşüme önem veriyor ve böyle değerli bir projenin operasyonel ayağını yürütmekten mutluluk duyuyoruz. Kâğıt, cam gibi ürünlerin geri dönüşümü konusunda insanlar son yıllarda daha da bilinçlendi. Ancak söz konusu pil olunca insanlar nereye vereceklerini, nasıl geri dönüştüreceklerini bilmiyor. Biz de kullanıcılarımızdan atık pilleri alarak geri dönüşüm sürecine destek vereceğiz. Bunu yaparken de yine hijyen kurallarına uyacak ve sosyal mesafeyi gözeteceğiz. Topladığımız pillerle gençlerimize çok daha temiz bir çevre ve gelecek sağlamayı umuyoruz. Temiz çevre ve geri dönüşüm konusunda bilinçli olmak da çok önemli. Bu nedenle dağıtım ekiplerimize TAP Derneği tarafından eğitim de verildi. Böylece hem bu proje özelinde bilgi sahibi oldular hem de atık pillerin güvenli bir şekilde ayrıştırılması konusunda bilinçlendiler. Biz de istegelsin olarak çevreye duyarlı davranıyor ve doğa dostu her hareketi destekliyoruz. Daha yaşanabilir bir dünya için attığımız bu adımın örnek olmasını diliyoruzdiye konuştu.