Ak Öde Genel Müdürü Sitare Sezgin’in “2020 yılı değerlendirmesi ile 2021 yılına dair görüş ve beklentileri”, Fintechtime Dergisi Ocak & Şubat sayısında.”

Ak Öde Genel Müdürü Sitare Sezgin, “Tosla olarak yeni yılı tüm enerjimiz ve heyecanımızla karşılamaya hazırız. Pandemi döneminde yaptığımız işbirlikleri ve kampanya kurguları ile 18-25 yaş aralığındaki genç kullanıcı kitlemizin yaş aralığının daha da genişlediğini gördük. 2021 yılında yine hedeflerimiz doğrultusunda ilerleyeceğiz ve müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılama sorumluluğumuzun da farkında olarak sürekli yenilenerek çalışacağız.”

 

2020 yılı geriye dönüp baktığımızda en çok şey öğrendiğimiz yaşam ve çalışma tarzlarımızı, kendimizi en hızlı şekilde evirip değişen koşullara en hızlı adapte olma durumunda kaldığımız bir yıldı. Pandemi ile birlikte zaten uzun zamandır hayatımızda olan dijital dönüşüm önemli ölçüde hız kazandı ve değişen müşteri ihtiyaçları doğrultusunda müşteri deneyimi tarafında farklılaşmalara gidildi. Bu değişim en çok da alışveriş ve ödeme tercihlerini etkilediği için ödeme sistemlerinde farklılaşan ürünler ve hizmetler sunan şirketler bu dönemde rekabet gücünü arttırdı. 2019 yılında AkÖde’nin ilk ürünü olarak “paranın sosyal hali” mottomuz ile yola çıktığımız bu macerada Tosla ekibi olarak gerçekleştirdiğimiz yenilikler, iş birlikleri ve pazarlama kurgularımız ile geçen yıl pazarda e-para piyasasında farklı bir yer edindik.

Pandemi döneminde yaptığımız işbirlikleri ve kampanya kurguları ile 18-25 yaş aralığındaki genç kullanıcı kitlemizin yaş aralığının daha da genişlediğini gördük.

Özellikle e-ticaret harcamaları ve uygulama içi mobil ödemelerde bu dönemde çok ciddi bir artış yaşandı.

Hepimizin daha çok evde vakit geçirdiği bu dönemde eğlence ve dijital platform üyelik harcamalarında ciddi ve sektörde ses getiren nakit iade kampanyaları yaptık. Kullanıcılarımızın temassız Tosla kartlarına daha kolay ulaşabilmeleri için e-ticaret ve hızlı teslimat siteleri ile anlaştık.

Yapılan geliştirmelerle artık tüm Banka ATM’lerinden Tosla hesabına bakiye yüklenebilir ve hesaptan para çekilebilir hale getirdik.

Tosla kullanıcısı olabilmeyi de kullanıcılarımızın kayıt sürecimizi yeniden tasarlayarak hızlandırdık ve sadeleştirdik.

Biliyorsunuz, Türkiye’de hiçbir markanın yapmadığı bir ilki gerçekleştirmiş ve toslayanlardan yani kullanıcılarımızdan oluşan bir danışma kurulu oluşturmuştuk. Adlarını da kendileri seçip kendilerine ‘Tosla Beyin Takımı’ demişlerdi.

Bu ekiple pandemi öncesi düzenli olarak bir araya geliyorduk, bu dönemde bu buluşmalarımızı online’a taşıdık. AkÖde ekibi olarak Beyin takımımızla Tosla’yı nasıl geliştirebileceğimizi konuşuyoruz. Onlar da bizim sahadaki gözümüz, kulağımız, marka elçilerimiz.

Bu dönemde Temmuz ayında yine Türkiye’de bir ilk olan Harca Bölüş özelliğimizi hayata geçirdik. Toslalılar uygulama içinde diğer Toslalı arkadaşlarından oluşan bir grup kuruyorlar, yapılan ortak harcamalar gruba giriliyor, istenirse harcamaya ait fişin resmi de eklenebiliyor. Tosla da kimin kimden ne kadar alacağı var, kimin kime ne kadar borcu var hepsi hesaplanıyor. Yurtdışında benzer hesaplaşma uygulamaları var: splitwise veya costsplit, settle up. Bizim Tosla olarak bu uygulamalardan farkımız hesaplaşmaya artı olarak tek bir hareketle borçlu olanlardan para isteyebilme veya borcunu hemen Tosla içinde anında ödeyebilme özelliğimiz.

2020 yılı sonlarına doğru Modacruz ve Caffe Nero ile işbirliği gerçekleştirdik. Tosla bakiyesi artık ModaCruz alışverişlerinde kullanılabiliyor ve ModaCruz’da satıcının kazandığı tutarlar 7/24 ve anında Tosla hesabına aktarılabiliyor.

Tosla olarak sosyalleşme mottomuza yakışır bir şekilde Caffe Nero’da 1 kahve alana 1 kahve de Tosla’dan hediye kampanyamız ile birlikte arkadaşlar arasında sosyalleşme ortamı yaratarak böylece arkadaşların farklı ortamlarda da bir araya gelmelerini sağlamış olduk.

Bizler geçen bir yılda hedeflerimize paralel bir indirme ve üye sayısı elde ettik. 2021 yılında yine hedeflerimiz doğrultusunda ilerleyeceğiz ve müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılama sorumluluğumuzun da farkında olarak sürekli yenilenerek çalışacağız. Tosla’yı daha da geliştirmek ve müşteri deneyimini kusursuz hale getirmek için sektördeki gelişmeleri ve yeni teknolojileri de yakından takip etmeye devam edeceğiz.

Tosla olarak yeni yılı tüm enerjimiz ve heyecanımızla karşılamaya hazırız. Şimdiden herkese sevdikleriyle birlikte sağlıklı, huzurlu ve keyifli bir yıl diliyorum. 2021 yılının tüm dünyada sağlık, huzur ve ekonomik gelişmelerin yaşanacağı bir yıl olmasını temenni ediyorum.