BtcTurk CEO’su Özgür Güneri’nin “2020 yılı değerlendirmesi ile 2021 yılına dair görüş ve beklentileri”, Fintechtime Dergisi Ocak & Şubat sayısında.”  

BtcTurk CEO’su Özgür Güneri, “BtcTurk olarak Türkiye’de 1 milyondan fazla, 7 kıtada ise toplamda 1.3 milyona yaklaşan kullanıcımıza hizmet sunan global bir oyuncuyuz. Yeni yılda da hedeflerimiz doğrultusunda planlarımızı gerçekleştirmeyi ve yeni nesil finansal hizmetleri Türkiye’de ve global piyasada kesintisiz olarak sunmaya devam etmeyi istiyoruz.”

 

Türkiye’de de tüm dünyada olduğu gibi pandemi gölgesinde bir 2020 yılı geçirdik. Çoğu sektör COVID19 salgınından olumsuz etkilendi. Sadece sosyal hayatımızı değil iş hayatımızı da pandemi şartlarına uydurmak zorunda kaldık. BtcTurk olarak mart ayında tüm ekiplerimizle uzaktan çalışma modeline geçtik. Yeni nesil finans kuruluşu olarak, iş modelimiz uzaktan çalışmaya elverişliydi ve ekip arkadaşlarımız uzaktan çalışma şartlarına hızlı adapte olmayı başardılar. Bu sayede hem çalışanlarımızı bulaşıcı hastalık risklerinden önemli ölçüde uzaklaştırdık hem de tüm hizmetlerimizi kesintisiz olarak sürdürebildik.

Bulaşıcı salgın hastalık tehdidine rağmen sektörümüz 2020 yılı içerisinde büyümeye devam etti. Bitcoin ve kriptoparaların 12 yıllık geçmişine baktığımızda, talebin her geçen yıl daha da arttığını görmek mümkün. Hatta, önceki yıllarda, Bitcoin’e karşı negatif tutum sergileyen kuruluşların bile bu yıl içerisinde Bitcoin ve kriptoparalar ile ilgili fikirlerini değiştirdiklerini gördük.

BtcTurk olarak Bitcoin ve kriptoparaların bilinirliğinin artırılması için de yatırımlarımıza hız kesmeden devam ettik. Geçtiğimiz yıl dünyada bir ilki gerçekleştirerek Yeni Malatyaspor futbol kulübü ile isim ve forma göğüs sponsorluğu anlaşması yapmıştık. Bu yıl yine dünyada başka bir ilke imza attarak, Kadın ve Erkek Milli Takımlarımız ile ana sponsorluk anlaşması imzaladık. 2 yıl sürecek iş birliğimiz ile milli sporcularımıza destek olmanın yanı sıra Bitcoin’i daha geniş kitlelere anlatma fırsatı yakalayacağız.

Temmuz 2020’den itibaren yurt dışından da kullanıcı kabulüne başladığımız 2020 yılı içerisinde önce 1 milyon kullanıcı barajını aştık ve aralık ayı içerisinde 500 milyon Dolar’ın üzerinde günlük işlem hacmine ulaştık. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de artan talebe paralel olarak BtcTurk ekibi 2020’de yaklaşık %50 oranında büyüdü. Genel kurulumuzun aldığı karar ile yine aralık ayı içerisinde ödenmiş sermayemizi 15 milyon TL’den 19 milyon TL’ye yükselttik.

Ne yazık ki pandeminin olası riskleri henüz hedeflenen seviyelere inmedi. Tedbirlerin 2021 yılı içerisinde de gündemimizde kalmaya devam edeceğini düşünüyorum. Sosyal yaşantımızı şartlara uygun olarak sürdürmemiz finansal piyasalar üzerinde etkili olmaya devam edecek gibi görünüyor. Alınan önlemler başta hizmet sektörü olmak üzere pek çok sektörü olumsuz etkiledi. Fakat salgın tedbirlerine uymak tehlikenin azaltılması, salgının kontrol altına alınması açısından önem taşıyor.