Çatısı altındaki 5 şirketi ile 2021’de 220 milyon TL üzerinde ciroya ulaşan VeVentures, hizmet ihracatına odaklandığını duyurdu.
Son dönemde start-up’lara yaptığı yatırımlarla da dikkat çeken VeVentures Şirketler Topluluğu’nun Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Vural, “Önümüzdeki 5 yılda tüm şirketlerimiz ve ortaklıklarımızı tek tüzel kişilik altında birleştirip ihracat anlamında Türkiye’nin ilk 100 şirketi arasında girmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
“Yatırım iştahı hiç azalmayan bir grubuz”
İlk şirketini 23 yaşında kuran ve o günden bu yana hedeflerini sürekli yükselterek ilerlediğini ifade eden Vural, büyüme yolculuğunu şöyle aktardı: “Faaliyetlerimize 2011 yılında yalnızca iki ekip arkadaşımla başladık. Aracı kurumların dijital kanallar üzerinden yeni yatırımlar yapmak isteyen mevduat sahiplerine ulaşabilmesi konusunda danışmanlık hizmetleri sunuyorduk. Doğru partnerlerle ve çalıştığımız kuruluşlarla verimli iş birliktelikleri yaptık. Kısa zamanda farklı sektörlere açılarak hizmet yelpazemizi genişlettik. Bugün küresel anlamda birçok uluslararası banka ve finans kuruluşunun yanı sıra enerji, fintek, tarım gibi alanlarda da hizmet veriyoruz. Vemarine, Vepara, 11Industry, Vetarım, Vebilişim şirketlerimizle Türkiye ve yurt dışında 250’den fazla kişiye istihdam sağlayan, ‘İhracat Onur Ödülü’ sahibi olan ve yatırım iştahı hiç azalmayan bir şirketler topluluğu olarak yolumuza devam ediyoruz.”
“Globalleşen dünyayı yakalamaya devam edeceğiz”
Yakın dönemde pazardan.app isimli yeni nesil girişime yatırım yapan grubun diğer start-up yatırımları arasında yazılım, bilişim ve oyun geliştirme alanlarında hizmet veren Edurey, Popin Games (Finlandiya) ve Soft Robotics (Litvanya) bulunuyor. Farklı girişimleri takip etmeye devam ettiklerini belirten Vural, yatırım stratejilerine ilişkin de şunları söyledi: “VeVentures olarak bir start-up değerlendirme mekanizması kurduk. Bu süreci bir şirket politikası olarak görüyoruz. Start-upların finansmana ulaşması, fikirlerin birer değere dönüşmesi noktasında kurumsal bir hassasiyet geliştirdik. Girişimci arkadaşlarımızın internet sitemiz üzerinden bizlere ulaşabileceklerini buradan da iletmek isterim. Satın alma ve yatırım politikamız yalnızca start-up’lara odaklanmış değil. Örneğin, enerji alanında Vemarine ile yakaladığımız ivmeyi bugüne kadarki en büyük satın almamız olan 11Endüstriyel Mühendislik ile genişlettik. Bünyemize kattığımız bu şirket, 2021’de Türkiye’nin en çok ihracat yapan 138’inci firması. 2021 yılındaki 14,4 milyar dolarlık ihracatı ile Elektrik ve Elektronik İhracatçıları Birliği’nin ‘İhracat Onur Ödülü’nü kazandı. Genellikle yurt dışında bulunan enerji santrallerinin A’dan Z’ye tüm mühendislik hizmetlerini yürütüyor. Girişimcilik, yeniliklere açık olmayı ve dünya trendlerini takip etmeyi gerektiriyor. Özellikle bilişim, kendinizi sürekli geliştirmeniz ve yatırım alanlarınızı doğru analiz ederek adımlarınızı atmanız gereken bir alan. Biz de büyük bir enerjiyle girişim faaliyetlerimizi artırmaya ve globalleşen dünyayı yakalamaya devam edeceğiz.”