Alneo Direktörü Zehra Aksoy, 2022 yılı değerlendirmeleri ve 2023 yılı beklentilerine dair görüşleri ile Fintechtime Ocak & Şubat 2023 sayısına değer kattı.  

Alneo Direktörü Zehra Aksoy’un, Fintechtime Ocak & Şubat 2023 sayısında yer alan 2022 yılı değerlendirmeleri ve 2023 yılı beklentilerine dair görüşlerini aşağıda bulabilirsiniz. 

Pandeminin itici gücüyle giderek dijitalleşen dünyada, kolaylığı ve maliyet avantajları nedeniyle Cep POS çözümlerine ilgi büyük oranda arttı. Bizler de tam da bu noktada Insha Ventures çatısı altında sunduğumuz Cep POS çözümümüz Alneo ile KOBİ’lere, şirketlere zaman ve mekândan bağımsız güvenli tahsilat yapabilme imkânı sunuyoruz. İster uzaktan ister yakından 4 farklı ödeme yöntemiyle güvenli ve pratik 7/24 online tahsilat imkânı sağlıyoruz. Alneo’da, fiziki POS’larda katlanılan operasyonel maliyetler ve sabit ücretler alınmazken, KOBİ’ler çoklu POS karmaşasından kurtuluyor. Böylece KOBİ’lerin ve şirketlerin cirolarını artırmalarına katkıda bulunuyoruz. Ödemeler ertesi iş günü veya blokeli çalışma modeliyle üye işyeri hesaplarına aktarılıyor. Ayrıca hızlı teknik destek süreçleri sağlıyor ve anında müşteri desteğiyle de müşteri memnuniyetini artırıyoruz. Alneo’yu KOBİ’lerin tüm dijital ihtiyaçlarını içeren tek bir uygulama yapma yolunda çalışıyoruz. Bu bağlamda sektördeki FinTech kuruluşları dışında kurumsal firmalar ile oluşturduğumuz ekosistemde çeşitli sadakat kampanyaları ve iş birliklerimiz devam ediyor.

Alneo olarak 2022’nin ilk 11 ayında geçtiğimiz yıla kıyasla tahsilat hacmimizi yüzde 213 oranında, toplam işlem adedimizi ise yüzde 41 oranında artırdık. 2023 yılında hedefimiz ise 4 milyar TL’nin üzerinde tahsilat hacmine ulaşmak. Alneo olarak özellikle KOBİ’lerin tahsilatlarının ve iş ihtiyaçlarının uçtan uca dijitalleşmesi için önümüzdeki dönemde de çeşitli marka iş birliklerimiz ve iş ortaklıkları çalışmalarımız devam edecek.

Pandemiden normal yaşam koşullarına tekrar geçiş yaptığımız 2022 yılı, iş dünyası için çeşitli zorluklar barındırsa da bazı güzellikleri de beraberinde getirdi. 2023 yılının da tüm dünyaya, ülkemize, ayrıca finansal teknoloji ekosistemini yakından takip ederek en güncel gelişmeleri bizlere ulaştıran değerli Fintechtime ailesine ve okurlarına sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ederim.