KOBİ’ler için ürün ve hizmet geliştiren girişimlere yönelik gerçekleştirilen, 2023 yılının ilk hızlandırma programı olan Yapı Kredi Fast FRWRD “Kobi Çözümleri” Hızlandırma Programı’na kabul edilen girişimciler, “Kick Off” etkinliği ile duyuruldu.

KOBİ’lerin hayatını kolaylaştıran çözümler üzerine çalışan 15 girişim Yapı Kredi Fast FRWRD Hızlandırma Programına katılmaya hak kazandı. Girişimciler, ekosistemdeki öncü isimlerden mentorluk alma, Yapı Kredi’nin ağı içerisinde yer alan ekosistemin önde gelen melek yatırımcı, yatırım ağı ve VC’leriyle yatırımcı eşleştirmelerine dâhil olma, eğitim ve masterclass katılımları gibi imkânlardan faydalanacak. Yapı Kredi, girişimcilere ve ekosisteme daha yakın olmak adına bu dönem program süresince girişimcilerle bir araya gelerek program kapsamındaki masterclass’ları ve workshop’ları fiziki olarak ortak çalışma alanında gerçekleştirecek ve burada girişimcilerle bir arada çalışacak. Bütün bunlara ek olarak, bu sene ilk defa Yapı Kredi FRWRD GSYF aracılığı ile seçilen girişimlere yatırım yapma imkânı da olacak; böylece Yapı Kredi’nin ekosisteme verdiği destek bir adım daha ileri gidecek.

Yapı Kredi ve program partnerlerinin sağladığı desteklerin girişimlerle buluştuğu Fast FRWRD Hızlandırma Programı’nın yürütücüsü Invexen oldu.

Ayrıca programın partnerleri arasında birçok ekosistem paydaşı ve yatırımcı yer alıyor.

 

Girişimleri önemli iş ortaklarımız olarak görüyoruz

İnovasyonu odağına alan girişim ekosisteminin; müşteri ve kurum beklentilerini karşılayacak ürün ve hizmetlerin, iş birliklerinin ve yatırım imkânlarının ortaya çıkması için dinamik ve sürekli gelişen bir ortam yarattığını ve aynı zamanda ülkemizin ekonomisi için de büyük önem arz ettiğini belirten Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan şunları söyledi: “Yapı Kredi olarak geleceğin bankacılığını bugünden inşa etme vizyonuyla uzun yıllar önce dijital bankacılık alanında sınırları kaldırmak için yola çıktık. Bu yolda sınırları kaldıran teknolojileri üretme hedefimizle dijital stratejimizi oluşturduk. Yatırımlarımız ve ürettiğimiz yenilikçi fikirlerimizle, bir teknoloji şirketi gibi bu fikirleri inovasyona dönüştürdüğümüzü söyleyebiliriz. İnovasyonu ve girişimciliği önemsiyor ve destekliyoruz. Bu anlamda hayata geçirdiğimiz Yapı Kredi FRWRD ile hem kurum içerisinde hem de kurum dışında inovasyon kültürü oluşturduk, bu kültürü geliştirdik ve geliştirdiğimiz bu ekosistemle güçlü iş birlikleri kurduk. Girişimciler, yeni fikirler, yaratıcı çözümler ve cesur adımlarla dünyayı değiştirebilir ve daha sürdürülebilir, yenilikçi bir gelecek inşa edebilirler. Bunları gerçekleştirebilmeleri adına girişimcilere destek sağlamak, onlara fırsatlar sunmak ve önlerine çıkan sınırları kaldırmak kritik bir önemde. Hızlandırma programımıza başvuran ve seçilen her bir girişimin arkasında, hayallerini gerçekleştirmek için bir adım atmış olan cesur girişimciler var. Bu yolda Yapı Kredi olarak Fast FRWRD Hızlandırma Programı ile girişimcilere yardımcı olacak bilgi, tecrübe ve kaynakları sunuyoruz. Yapı Kredi Fast FRWRD Hızlandırma Programı’nın yeni döneminde, KOBİ’lere yönelik hizmetler geliştiren girişimcileri destekleyeceğiz. KOBİ’lerin hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalar yapan girişimlere destek olarak, KOBİ’lere katkıda bulunmayı ve onların hayatlarına inovasyon ile dokunmayı amaçlıyoruz. Bu anlamda, KOBİ çözümleri noktasında ortaya koydukları yenilikçi ürün ve hizmetleriyle Yapı Kredi Fast FRWRD Hızlandırma Programı’na seçilmeye hak kazanan girişimleri tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. “

 

Yapı Kredi Fast FRWRD’a seçilen girişimlere ait bilgileri aşağıda bulabilirsiniz:

Apollo IoT: Enerji sektörüne yönelik fatura kontrol, optimizasyon ve tahmin modelleriyle enerji verimliliğini artıran bulut tabanlı bir platform.

Tamamlıyo: Görüntü işleme teknolojisini kullanarak hiçbir kişisel veri almadan tek bir fotoğrafla sağlık sigortası fiyatlarını karşılaştıran bir yazılım.

PeerBie: Ekiplerin işlerini koordine etmesine ve yönetmesine yardımcı olan bir çevrimiçi ortak çalışma yönetimi yazılımı.

Jobtogo: İçinde barındırdığı eşleşme, güvenli ödeme, faturalandırma, sözleşme yönetimi gibi özellikler sayesinde freelancerlarla şirketlerin çalışmasını kolaylaştıran bir platform.

Kuasar Video: Yapay zekâ teknolojisi ile hedef kitle, içerik analizi yapan ve ürünleri sayesinde daha geniş kitlelere ulaşılmasını sağlayan bir girişim.

Mycros: E-ticaret yapan markaların influencerlarla satış ortaklığı yapması için gereken altyapıyı sunan ve influencerlar ile süreçlerini yönetebileceği pazaryerini sağlayan bir platform.

Bakiyem: Müşterilerinden veya kullanıcılarından kolay, hızlı ve düşük maliyetler ile ödeme almak isteyen farklı büyüklükteki firmalara yeni nesil online ödeme çözümleri sunan finansal teknoloji şirketi.

Artifica.ai: E-ticaret siteleri, pazar yerleri ve e-ticaret platformları için yapay zeka teknolojisine sahip bir ürün.

OneNewOne: Tüm işe alım süreçlerinin tek bir platform üzerinden yönetilebildiği yapay zeka tabanlı işe alım yönetim sistemi.

Egaranti: Tüketicilerin garanti süreçlerini tek panelden kontrol etmeleri için, firmalara bulut tabanlı çözümler sunan web uygulaması.

Radaar: Profesyonel ekipler için (B2B) bulut tabanlı (SaaS) yeni nesil bir sosyal medya yönetim platformu.

JetScoring: Her türlü formattaki Türkçe, İngilizce ve Arapça dilindeki bağımsız denetim raporları, mizanlar ve kurumlar vergisi beyannameleri gibi finansal dokümanları anında okuyarak dijitalleştiren ve sisteme aktaran bir girişim.

Mobile Kasa: Bireylerin ve KOBİ’lerin fiziksel nakit paraya erişimini lokasyon bazlı çalışan bir mobil uygulama ile dijitalleştiren finans uygulama.

Shipicons: Kendi algoritması sayesinde ihracat yapmak isteyen veya ihracat payını büyütmek isteyen KOBİ’lere bir yol haritası çıkaran, bunlara ek olarak operasyonel taşıma ve depolama hizmetleri de sunan bir platform.

Rototip: Metal ve plastik parça ihtiyacı olan işletmelerin parça tedariğinin sağlandığı dijital bir platform.