Başak Yüzbaşıoğlu, Moka Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşu’na (MOKA) Bilgi Teknolojileri Direktörü olarak atandı.

Finansal teknolojiler alanındaki lider oyunculardan biri olan MOKA’da 19 Haziran itibariyle yeni görevine başlayan Yüzbaşıoğlu, MOKA’nın teknoloji vizyonu ile gerçekleştireceği çalışmalara liderlik edecek.

Sabancı Üniversitesi Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği bölümünden mezun olan Yüzbaşıoğlu, kariyerine 2006 yılında BNP Paribas Fortis Bank’ta yazılımcı olarak başladığı zamandan günümüze birçok banka ve finansal kuruma çalışan veya danışman olarak katkı sağlamıştır.

2010 yılında Turkcell’de görev aldığı dönemde, telekomünikasyon sektörü ve yenilikçi teknolojileri tanıma fırsatı edinen Yüzbaşıoğlu, bu görevi sonrasında kariyerine danışmanlık alanında devam etmiştir. Danışman Proje Lideri olarak görev aldığı bu dönemde, bankacılık ve finans sektörlerine ek olarak e-ticaret gibi farklı alanlarda da deneyim edinmiştir.

2014-2020 yılları arasında Yapı Kredi Bankası’nda Krediler Uygulama Geliştirme ekiplerine liderlik etmiş ve sistem dönüşüm programları dahilinde birçok yeniliğe, hem teknoloji hem de iş geliştirme ayağında liderlik etmiştir. Yüzbaşıoğlu, 2020 yılından bu yana ise Linktera’da Danışmanlık Grup Direktörü olarak yönetim danışmanlığı, süreç mükemmelliği, teknik mimari ve yazılım geliştirme alanlarında özellikle bankacılık ve finans sektöründe hizmet veren pek çok kuruma danışmanlık sağlayan ekibin liderliğini üstlenmiştir.