Arf ve Huma Finance, sektörde şeffaflığı ve izlenebilirliği artırmayı amaçlayarak uluslararası ödemeler için dünyanın ilk on-chain kredi havuzunu oluşturmak üzere güçlerini birleştirdi.

Küresel likidite platformu Arf ve gerçek dünya kredileri için altyapı oluşturan Huma Finance, uluslararası ödemeler için dünyanın ilk tamamen şeffaf ve zincir içi (on-chain) likidite çözümünü sunmak üzere ortaklık kurdu. Stratejik ortaklık, sektörde şeffaflık eksikliğinden kaynaklanan mevcut likidite sorunlarına çözüm getirecek.

 

Bilindiği gibi, finansal kuruluşlar sınır ötesi ödemeleri aynı gün içinde gerçekleştirmek için likiditeye ihtiyaç duyarlar; ancak borç alabilecekleri miktar, sağlayabilecekleri nakit teminatla sınırlı. Bu nedenle, şu anda 4 trilyon dolarlık bir sermaye ön fonlamada (prefunding) duruyor. Bu durum, uluslararası ödeme sektörü için büyük ama gizli bir maliyet oluşturuyor.

Arf, maliyetli ön fonlama gereksinimini ortadan kaldırmak ve gecikmeleri ve karşı taraf risklerini azaltmak için lisanslı finansal kuruluşlara 1 ila 5 günlük, kısa vadeli ve USDC tabanlı işletme sermayesi kredileri sunuyor. Böylece uluslararası ödemelerin gerçek zamanlı olarak USDC cinsinden yapılmasını sağlıyor.

Bu sayede, finansal kuruluşlar herhangi bir ön fonlama veya ek işletme sermayesi gereksinimi olmadan likiditeye erişebilir, kapsamını genişletebilir ve hacim olarak büyüyebilir hale geliyor. Buna ek olarak Arf, fikri mülkiyeti kendisine ait olan bir kredilendirme sistemi ve kurum içi bir kredi skoru kullanarak geleneksel ve alternatif verilerin karışımından yararlanıyor. Bu uluslararasi ödemeler sektörüne göre geliştirilmiş yaklaşım, risk bazlı ve optimize edilmiş fiyatlandırma sağlayarak Arf müşterilerine rekabetçi ve özelleştirilmiş bir finansal deneyim sunuyor.

 

Arf ve Huma Finance, sektörde şeffaflığı ve izlenebilirliği artırmayı amaçlayarak uluslararası ödemeler için dünyanın ilk on-chain kredi havuzunu oluşturmak üzere güçlerini birleştirdi. Bu ortaklığın bir parçası olarak Arf, uluslararası  ödeme emirlerini Huma Protokolü aracılığıyla gizliliği koruyarak on-chain temsil edecek ve bunları kredi havuzlarından borç almak için teminat olarak kullanacak.

Bu işbirliği tüm kredileri, geri ödemeleri ve alacakları blok zincirine taşıyarak tamamen izlenebilir bir borçlanma kaydı oluşturacak. Geciken geri ödemeler de dahil olmak üzere her işlem on-chain görülebilecek; böylece gizlilik korunurken kapsamlı ve günlük şeffaflık sağlanacak. Bu sayede, kredi veren kurumlar riskleri etkili bir şekilde değerlendirirken, finansal kurumlar da faaliyetlerini genişletebilecek likiditeye erişim sağlayarak artan küresel talebi karşılayacaklar.

 

Arf Kurucu Ortağı ve CEO’su Ali Erhat Nalbant, Doğru dijital varlıkları ve zincir üstü şeffaflığı kullanarak uluslararası ödemelerde likiditeyi daha erişilebilir hale getirmeye kararlıyız” dedi ve “On-chain alacak destekli kredilere sahip olmak için Huma ile altyapı ortaklığı yapmaktan heyecan duyuyoruz, bu da şeffaflık yeteneklerimizi bugüne kadar benzeri görülmemiş bir seviyeye çıkaracak,” şeklinde bu ortaklığın amacını özetledi.

 

Huma Finance Kurucu Ortağı Erbil Karaman ise, “Arf ile ortaklığımız, daha adil bir finansal ekosistem yaratma vizyonumuzu somutlaştırıyor. Sadece likidite erişimini artırmak ve benzeri görülmemiş bir şeffaflık seviyesine ulaşmakla kalmıyor, aynı zamanda uluslararası odemeleri sistematik olarak daha ucuz ve daha hızlı hale getiriyoruz. Küresel finansın evrimini ileriye taşımak için Arf ile birlikte çalışmaktan heyecan duyuyoruz,” şeklinde düşüncelerini açıkladı.