Finartz, finansal kuruluşların ve servis sağlayıcıların yüksek performans ve işlem başarı oranlarında artış beklentilerini karşılamak için EMV 3D Secure ürünleriyle öne çıkıyor.

Dijital ödeme pazarının küresel olarak büyümesiyle birlikte, finansal kurumlar ve şirketler çevrimiçi satışlarda başarı oranlarını arttırmak için alternatif çözümler aramaya yöneliyor. Bununla birlikte güvenlikten ödün vermemek için kullanıcı doğrulama süreçlerini iyi yönetebilmek önem kazanıyor. Ancak, kullanıcıların online alışverişlerde hızlı ödeme yapmak istemelerine rağmen, doğrulama adımlarıyla karşılaşmaları kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyebiliyor. Bu nedenle, birçok işyeri ek doğrulama adımlarına tereddütle yaklaşıyor. Bu noktada, Secureartz 3D Secure ürünlerimiz güvenlikle kullanıcı deneyimi arasındaki dengeyi koruyarak işyerlerine kesintisiz bir ödeme deneyimi sunma imkanı sağlıyor.

Finartz, EMVCo sertifikalı 3D Secure ürünleri ile finansal kuruluşların Visa Secure, Mastercard Identity Check ve American Express Safekey gibi kart şema programlarının avantajlarından yararlanmasını sağlarken, aynı zamanda arka planda risk analizi yaparak e-ticaret işlemlerinin güvenli ve kesintisiz bir şekilde tamamlanmasına olanak tanıyor.

Dijital ödemelerdeki kartlı işlem hacminin artışıyla birlikte global güvenlik standartları da gelişerek dönüşüme uğradı. Bu süreçte, ödeme güvenliği protokolü olan EMV 3D Secure, son beş yıl içerisinde üç farklı yeni versiyonuyla ödeme endüstrisine yeni özellikler getirdi.

EMV 3D Secure ile gelen yeni teknolojilerin en etkili şekilde kullanılabilmesi ve güvenlikten ödün vermeden kullanıcı deneyimini bir üst seviyeye çıkarabilmek de uzmanlık gerektiren bir alan haline geldi. Bu aşamada Finartz doğrulama süreçlerini güncel regülasyonlara uyumlu şekilde yöneterek, müşterilerinize güvenli ve kesintisiz bir ödeme deneyimi sağlamanız için uzmanlığını sizlerle paylaşıyor. Aynı zamanda sunduğu lisanslama modeliyle de kritik sistemlerin şirketiniz içinde barındırılmasını sağlarken hizmet sürekliliğini en üst düzeye çıkartabilmeniz için çözümler sunuyor.

 

Türkiye’de e-ticaret 2023 yılı sonuna kadar yüzde altmışlık büyüme ile parlayacak
Türkiye’nin e-ticaret ve pazar büyüklüğünün 2023 sonuna kadar Türkiye’nin e-ticaret ve pazar büyüklüğünün 1.2 trilyona ulaşması öngörülüyor. Tüketici alışkanlıklarının ve beklentilerinin değişmesi bu büyümede etkili olurken, e-ticaretteki işlem hacminin değer bazında artması ve web, mobil, IoT teknolojileri gibi farklı kanallardan ilerlemesini göz önünde bulunduran Finartz, e-ticaret işlemlerinin doğrulamasında SMS-OTP gibi sınırlı çözümler yerine FIDO Passkeys veya davranışsal biyometri gibi inovatif teknolojiler kullanarak kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi hedefliyor.

Finartz, uzun yıllara dayanan fintech ürünleri geliştirme ve ölçeklendirme konusundaki uzmanlığıyla  geliştirdiği Secureartz 3D Secure ürünleriyle e-ticaret alışverişlerinde müşterilerinizin işlem başarı oranlarını arttırmak için daha fazla esneklik ve özelleştirme imkanı sunarken, Payartz markası altında her türden kuruluşa kullanıcı dostu e-para, dijital cüzdan ve ödeme yazılımları sunuyor. Finartz Connect bünyesinde ise ihtiyaç halinde uzman ekipler kurarak müşterilerine özelleştirilmiş çözümlerle destek oluyor. Bu sayede hizmet verdiği alanların çeşitliliği de her geçen gün genişliyor.Yenilikçi yaklaşımıyla dönüşüm oranlarını arttıran Finartz, mobil ödemeler, dijital cüzdanlar ve güvenli kimlik doğrulama yöntemleri gibi güçlü ürünlerini dünya genelinde ihraç ederek fintech dünyasında öncü bir rol oynamaya devam edecek.