Türk Ekonomi Bankası (TEB), 2023 yılı ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla TEB’in aktif toplamı 333 milyar TL olurken, net kârı 7,026 milyon TL olarak gerçekleşti.
TEB’in ekonomiye ve müşterilerine sağladığı desteğin en önemli göstergesi olan kredileri toplam aktiflerinin yüzde 50.4’ünü oluşturdu. Her dönem olduğu gibi risk yönetimine ve aktif kalitesine öncelik veren TEB’in toplam kredileri yılın ikinci çeyreğinde 167,7 milyar TL seviyesinde gerçekleşirken, aynı dönemde toplam mevduatı ise 234.9 milyar TL oldu. 2023 yılında güçlü sermaye yapısıyla birlikte istikrarlı büyümeyi sağlayan ve karlılığını sürdürülebilir bir şekilde devam ettiren TEB’in özkaynakları 30.7 milyar TL olurken, sermaye yeterlilik rasyosu hedef rasyo olan yüzde 12’nin çok üstünde, yüzde 19.49 oranında gerçekleşti.
TEB, 2023 ilk yarısında Bireysel Bankacılık’ta 300 binden fazla müşteri edinimi sağladı. Yurt içi ve yurt dışında yaşayan gerçek ve tüzel müşterilerini kurdaki değişimlere karşı korumak amacıyla “Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesap”, “Döviz Tevdiat Hesabı Dönüşümlü TL Vadeli Mevduat Hesap”, “Altın Hesabı Dönüşümlü TL Vadeli Mevduat Hesap” ve ‘’YUVAM Hesap’’ ürünlerini aktif şekilde sunmaya devam etti. Tasarrufu ön planda tutmaya devam eden TEB, birikimi olan müşterilerini kur riskine karşı korurken, yabancı para mevduatı olan müşterilerini de TL birikimi yapmaya teşvik etti.
Müşterilerinin ihtiyaçlarına diledikleri yerde ve diledikleri anda pratik çözümler üreten TEB, esnek vade ve taksit seçenekleri sunan dijital ihtiyaç kredileri ile ekonomiye desteğini sürdürdü. TEB, bankacılık işlemlerine erişimi kolaylaştırarak her 10 krediden 9’unu dijital kanalları üzerinden kullandırırken, her 3 müşterisinin 1’ini dijital kanalları ile edindi. Bireysel müşterilerden sonra gerçek ticari müşterileri için de dijitalden görüntülü görüşme ile CEPTETEB İŞTE üzerinden müşteri olma sürecini hayata geçirdi. Bunun yanı sıra KOBİ ve Kurumsal müşterileri için, kredilerden dış ticarete kadar birçok finansman ihtiyaçlarını dijital kanallardan karşılamaları için geliştirme çalışmalarına devam etti.
Banka, CEPTETEB’lilerin geleceklerine değer katan yatırım ürün ve hizmet geliştirmelerini günlük yayınladığı “Yatırım Strateji Raporları” ile desteklerken, CEPTETEB Süper üzerinden TEB Yatırım Prime hızlı geçiş özelliğini müşterilerinin kullanımına sundu. Artık yatırım hesabı sahipleri, CEPTETEB Mobil’e giriş yaptıktan sonra TEB Yatırım Prime’a geçiş yaparken tekrar giriş yapma ihtiyacı duymuyor. Ayrıca, farklı risk profillerine sahip müşterileri için uygun yatırım çözümleri sunmaya devam eden TEB, birikimlere hem faiz kazandıran hem de yatırım fonu ile değerlendiren ürünü Mevdufon Hesap açılışlarını CEPTETEB Mobil’e taşıdı.
TEB, Kadın Bankacılığı ile sürdürülebilir ekonomik büyüme için kadın işletme sahiplerinin ve girişimcilerin iş dünyasındaki varlığını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını sürdürdü. Kadın işletme sahiplerine finansal ve finansal olmayan ürün ve hizmetleriyle desteğini sürdüren TEB’in bu alanda kullandırdığı nakit kredi hacmi 2023’ün ilk yarısında, yıl sonuna göre yaklaşık yüzde 16 oranında arttı. TEB Kadın Bankacılığı yılın ilk yarısında yaklaşık bin kadın iş sahibine; 570 milyon TL tutarında finansman sağladı. 50 milyon Euro tutarında EBRD TurWIB 2 kaynağı için de sözleşmeye imza atan TEB, 2023 yılı içerisinde farklı finansman modelleri ile kadın iş sahiplerini desteklemeye devam edecek.
30 Haziran 2023 Tarihli Finansal Sonuçlara İlişkin Seçilmiş Göstergeleri aşağıda bulabilirsiniz:
Net kar: 7,026 milyon TL | Toplam mevduat: 234.9 milyar TL |
Toplam aktifler: 333 milyar TL | Toplam krediler (brüt): 167.7 milyar TL |
Sermaye yeterlilik rasyosu: %19.49 | Takipteki kredi oranı: %1.49 |