Albaraka Türk Startup Hızlandırma Merkezi Albaraka Garaj, 6. dönem mezunlarını verdi. 

Albaraka Türk’ün müşterilerine yenilikçi, teknolojik ürünler sunmak ve girişimcileri desteklemek amacıyla kurduğu Albaraka Garaj, 6. döneminde ağırlıklı olarak SaaS, Sosyal Girişim, AI, Edutech ve Fintech alanlarından yüzlerce başvuru ile ses getirdi.

Banka stratejik hedeflerine uygunluk, ekip tecrübesi, girişimin pazarı ve olgunluk seviyesi gibi pek çok kriter ile değerlendirmeye tâbi tutulan 14 girişim ile ön hızlandırma sürecini tamamlayarak, hızlandırma programına alınan 7 girişimin mezuniyetini kutlayan Albaraka Garaj, süreç içerisinde girişimlerle iş birlikleri, ihtiyaçlarına göre düzenlenmiş eğitim paketleri, mentörlükler, hibe, network, API ve ofis desteği gibi imkanlar sunmayı sürdürüyor.

Start-up yaşam döngüsü boyunca yönlendirme sunmayı hedefleyen Albaraka Garaj; Albaraka Türk çatısı altında AlbarakaTech Global, Albaraka API, APY Ventures, Albaraka Portföy Yönetimi, Insha Ventures gibi güçlü bir finansal ekosistemle girişimcilere destek olurken; tüm bunların yanı sıra Amazon Web Services, Microsoft, Hubspot, Notion, Twilio gibi global araçları da girişimlerin kullanımına sunmasıyla dikkat çekiyor.

 

Albaraka Türk, inovasyon kültürünü yaygınlaştırmayı ve fikrine güvenen girişimleri dünyaya kazandırmayı sürdürecek.

Albaraka Türk’ün, ilklerin bankası olarak yenilikçi vizyonuyla hayata bütüncül bir değer vadeden girişimlerin arkasında durduğunu belirten Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Emeç“Ülkemiz başta olmak üzere dünyamıza dair yeniliklerin öncüsü olmak ve en büyük destekçisi konumunu teşkil etmek, Albaraka’nın yenilenen vizyon, misyon ve değerlerinin de en önemli hususlarından biridir. Her geçen gün değişimin hızının arttığını fazlasıyla hissediyor, biz insanların ve dünyamızın dinamik ihtiyaçlarını da aynı ölçüde gözlemliyoruz. Bu değişken ve sürekli bir uyumu gerektiren gidişata ayak uyduracak çözümleri desteklemeyi sürdüreceğiz. Girişimler ve girişimciler başta olmak üzere finansal yenilik ekosistemi bu yönüyle bizler için derin bir anlam taşıyor. Bu yıl, 7 girişimimizi mezun ederek 6. dönemi geride bıraktık. Mezun olan girişimlerimize başarıları diliyor, heyecanlarından ve cesaretlerinden dolayı girişimcilerimizi tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Albaraka Garaj hızlandırma programından bu yıl mezun olan girişimleri ve öne çıkan yönlerini aşağıda bulabilirsiniz.

– CatchPad: Işık ve ses bildirimli kablosuz Pad’ler ve mobil uygulaması ile insanları harekete geçmeye teşvik eden, oyunlaştırılmış interaktif aktiviteler yardımıyla fiziksel ve zihinsel gelişimi destekleyen yeni nesil aktivite platformudur.

– Coredinat: Yapay zekâ desteği ve konum doğrulama ile satış performansını ölçülebilir seviyelerde artıran ve firmaların satış faaliyetlerinin maksimum verimlilikle yönetilmesini sağlayan yeni nesil satış personeli takip yazılımıdır.

– Egaranti: Tüketicilerin garanti süreçlerini tek bir ekran üzerinden kontrol edebilmeleri, firmaların ise satış sonrası hizmetlerini hızlandırmaları ve müşteri memnuniyetini arttırmaları için bulut tabanlı çözümler sunan bir web uygulamasıdır.

– Helorobo: E-ticaret sitelerine entegre olarak ürün seçme aşamasından ödemeye kadar tüm süreçleri Whatsapp, Instagram DM ve Facebook Messenger gibi popüler kanallar içerisinde kullanıcı dostu bir kolaylıkla sağlayan sosyal medya ticaret platformudur.

– Oniki.net: Yapay zekâ destekli B2B matchmaking özelliğiyle -hem çevrimiçi hem de fiziksel- etkinliğe katılan katılımcıların, etkileşimini ve katılımcı deneyimini artıran yeni nesil hibrit event teknolojisidir.

– Postuby: Mikro işletmelerin sosyal medya içerikleri oluşturma ve paylaşma problemini ortadan kaldıran yapay zekâ destekli pratik bir sosyal medya içerik üretim platformudur.

– TalentoSound: Dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu, disleksi, otizm ve öğrenme güçlükleri gibi rahatsızlıklara sahip çocuklara, kişiye özel hazırlanan dinletilerin kemik iletimli kulaklık yardımıyla sunulduğu alternatif bir terapi yöntemidir.