Anadolubank yılın ilk yarısına ait bilançolarını açıkladı. Nakdi kredilerini 2022 yıl sonuna göre yüzde 30 büyüten ve 30 Haziran 2023 itibarıyla 1 milyar 935 milyon TL vergi sonrası kâr elde eden Banka’nın aktif büyüklüğü 48,7 milyar TL olarak gerçekleşti.

Nakdi kredilerini 2022 yıl sonuna göre yüzde 30 büyüten ve 30 Haziran 2023 itibarıyla 1 milyar 935 milyon TL vergi sonrası kâr elde eden Banka’nın aktif büyüklüğü 48,7 milyar TL olurken, aktif kârlılığı yüzde 8,94, özkaynak kârlılığı ise yüzde 49,75 olarak gerçekleşti.

 

Anadolubank Genel Müdürü Namık Ülke, Banka’nın 2023 yılının ilk yarısındaki başarılı performansıyla ilgili açıklamalarda bulundu; “2023’te KOBİ’lere, üretici firmalara, ihracatçı şirketlere ve nakit yönetimi ürünlerine olan konsantrasyonumuzu artırdık. Mevduat tarafında Kur Korumalı ürünlere odaklanırken, nakit kredilerde yüzde 30 büyüyerek 28 milyar TL ve gayri nakdi kredilerde yüzde 53 büyüyerek toplamda 42 milyar TL finansman desteği sağladık.

İhracatçı müşterilerimize yönelik İhracatı Geliştirme A.Ş. (İGE) ile yaptığımız protokol çerçevesinde İGE kefaleti ile ihracatçıların finansal kaynak erişimini destekleyen bir iş birliğine imza attık.

Ürün ve hizmetlerimizi açık bankacılık ve servis bankacılığı üzerinden sunabilmek için nakit yönetimi çözümleri geliştirmeyi sürdürüyoruz. Tüzel bankacılık alanında hayata geçirdiğimiz iş birliklerimiz ile FinTech firmalarının çözümlerini Bankamıza entegre etmeye devam ediyoruz. Ödeme kuruluşları ve Açık Bankacılık platformları başta olmak üzere 30’a yakın Fintech ile online hesap entegrasyonumuz bulunuyor. Önümüzdeki yıllarda da iş ortaklığı modeli ile çalışmaya ve FinTech iş birliklerimizi büyütmeye devam edeceğiz. Müşterilerimize uçtan uca çözümleri, uygun finansman ve doğru zaman yönetimiyle sunmayı hedefliyoruz.’’

 

Müşterisini merkeze alan hizmet odaklı iş modelini, teknolojik yatırım ve uzmanlıkla birleştirerek fark yarattıklarını belirten Ülke şu açıklamaları yaptı. “Dijital Bankacılık alanında yatırımlarımıza hız kesmeden devam ederek ürün ve hizmetlerimizi çeşitlendirmeyi sürdürüyoruz. Müşterilerimizin verilerini, bilgi ve işlem güvenliklerini korumaya odaklanırken aynı zamanda kullanıcı dostu bir deneyim sunmak her zaman önceliğimiz. Bu yıl Sigorta İşlemleri, Dijital İhtiyaç Kredisi, Mobil kanaldan Uzaktan Müşteri Edinimi fonksiyonu, Yatırım Fonu Al-Sat İşlemleri, Kripto para platformlarına para transferi hizmetlerini işlem setimize ekledik. Butik bankacılık anlayışımızla; dijital kanallarımızı kullanan müşterilerimize ihtiyaç duyduklarında dijital portföy temsilcisine direkt ulaşarak hizmet alabilme imkanı da sunuyoruz.

Önümüzdeki dönemde finansal ekosistem içinde önemli bir yeri olan alışveriş kredilerinde de yer almaya başlayacağız. Müşterilerimiz, anlaşmalı markalarımızdaki alışverişlerini şubeye gitmeden ihtiyaç kredisi kullanarak gerçekleştirebilirken, kredi kartı limitlerini kullanmaya gerek kalmadan taksit imkanından faydalanabilecekler.’’

Yüzde yüz yerli sermayesiyle Türkiye ekonomisine katkı sağlamak için çalışmayı sürdürdüklerini ifade eden Namık Ülke, ‘’Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından yaraların sarılması için ilk gününden itibaren tüm imkanlarımızla seferber olarak, nakdi yardımın yanısıra finansal destek paketlerimizi hayata geçirdik ve çalışanlarımızın “İyilik Kumbarası” projesiyle bölgelere yardım malzemeleri tedariği gerçekleştirdik. Bölgedeki çalışanlarımız için konteyner yaşam alanları oluşturduk, ihtiyaçlara yönelik elimizden gelen desteği vermeyi sürdüreceğiz.’’ ifadelerini kullandı.

 

Sürdürülebilirlik kurum stratejimizin bir parçası

Bankanın sürdürülebilirlik odağıyla ilgili Ülke, ’’Sürdürülebilirlik stratejimiz doğrultusunda önceliklerimizden sürdürülebilirlik temalı kredilerin oluşturulması, çevresel ve sosyal risklerin kredi süreçlerine entegrasyonu çalışmalarımız devam ediyor. Genel Müdürlük binamız için “Sıfır Atık” belgemizi aldık. Çok yeni yayımlanan Yeşil Akademi Platformu’nun hazırladığı “İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Finans” kitabına sponsor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aldığımız aksiyonlarla kurum içi farkındalığı artırarak sürdürülebilirliğin, iş yapma modelimizin bir parçası olmasını hedefliyoruz.’’ değerlendirmelerinde bulundu.