FaturaLab ve Yapı Kredi e-Müstahsil makbuzu finansmanını, müşterilerinin kullanımına sundu.

Uygulama sayesinde gerçek usulde vergiye tabi olmayan üreticilerden mal satın alınmasında fatura yerine geçen belge, artık finansman için de kullanılabilecek.

Özellikle tarım ve hayvansal mal üreticilerden direkt tedarik süreçlerinde yaygın şekilde kullanılan, elektronik olarak da düzenlenebilen ve “üreticiye kesilen makbuz” olarak da bilinen e-Müstahsil makbuzu finansmanı FaturaLab ve Yapı Kredi iş birliğiyle hayata geçirildi.

Bu iş birliği sayesinde, tüccar ve üreticiler hem erken tahsilat yapabilecek hem ticaretin kayıtlı, düzenli, hızlı ve şeffaf olması sağlanacak hem de finansmana erişimi yaygınlaştırarak ödemelerin tek değil tüm tedarik zincirinde bulunan alt tedarikçilere ulaşmasına yardımcı olacak. Uygulamanın ilk olarak büyük zincir marketlerde uygulanması planlanıyor.

 

FaturaLab platformu üyeleri, Yapı Kredi iş birliği ile e-Fatura, e-Arşiv, e-taahhüt gibi farklı varlıklarına ek olarak e-Müstahsil belgelerini de finansman aracı olarak kullanmaya başladı.  FaturaLab CEO’su ve kurucu ortağı Emre Aydın, “Her konuda çeşitlilik ana prensiplerimizden biri. Ticaretin tek taraflı bir işlem olmadığını, alıcının ve satıcının mutlaka her finansmanda fayda sağlaması ve kararların özgürce alınması gerektiğini düşünüyoruz. Her zaman bizi destekleyen Finansal Kurumlar ile finansmana erişimi kolaylaştıracak geliştirmeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Biz Fintech platformu olarak tüm taraflara elektronik işlem akışı sağlıyor ve destek veriyoruz. Teknolojimizin net fayda sağlaması için sadece tahsilat veya ulaşılamayan kısa dönemli krediye odaklanmak yerine sürekli bir çözüm hedefliyoruz. Bu sayede düzenli finansman akışını sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

 

Tarım ve hayvancılık sektörünün, hızlı çözüm üretilmesine ihtiyaç duyulan bir alan olduğuna dikkat çeken Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Cahit Erdoğan, şu değerlendirmede bulundu: “Türkiye’de tarım ve hayvancılık sektörlerinin yüksek bir potansiyele sahip olduğunun ve ülke ekonomimize büyük bir katkı sağladığının farkındayız. Bu bilinçle, üreticilerimizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamaya çalışıyoruz. Bu doğrultuda üreticilerimize özel olarak sunduğumuz hizmetlerimizin kalitesini her geçen gün artırmaya devam ediyoruz. Hayata geçirdiğimiz son yenilikle üreticilerimizi dijitalleşmenin olanaklarından en iyi şekilde faydalanmasını hedefliyoruz. Yapı Kredi olarak her zaman üreticilerimizin yanında olmaya ve ihtiyaç duydukları her alanda sınırları kaldırmaya devam edeceğiz.’’