İlk Azerbaycan & Türkiye Fintech Forumu Fintech Innovation Hub tarafından düzenlendi.

Fintech Innovation Hub (FTIHUB) tarafından düzenlenen ve Azerbaycan ile Türkiye fintech ekosisteminden 160’dan fazla kamu, banka, finansal teknoloji profesyonelinin bir araya geldiği Azerbaycan & Türkiye Fintech Forum 2023 etkinliği 6 Eylül 2023 Çarşamba günü Bakü’de gerçekleştirildi.

United Payment, “Azerbaycan ve Türkiye Fintech Forumu”nun altın sponsoru olarak yer aldı. Azerbaycan Ülke Direktörü Edgar Abdullayev, United Payment’ın küresel ve Azerbaycan girişimlerini anlatarak, “United Payment olarak Azerbaycan fintech sektöründe %10 gibi kayda değer bir pay yakalayarak hakimiyetimizi hızla kurduk. Azerbaycan Merkez Bankası’nın saygın liderliğinde, görünmez gücümüzle diğer bankalara, değerli ortaklara ve fintech şirketlerine katkıda bulunmaya kararlıyız” açıklamasını yaptı.

Basının yoğun ilgi gösterdiği ve Mastercard, Bank of Bakü, Paymes, PashaPay, Fintechsoft , Money Industries sponsorluğunda gerçekleşen etkinliğe Azerbaycan Merkez Bankası’nda üst düzey katılımın yanı sıra Azerbaycan Bankalar Birliği , Azerbaycan Fintech Derneği ve Türkiye Ödeme Ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği üyeleri ile bankaların üst düzey yöneticiler katılım sağladı.

İki ülkenin fintech ekosistemleri arasında işbirliğinin geliştirilmesi suretiyle bölgenin büyük oyuncularının birlikte hareket ederek globalde büyümelerini hedefleyen etkinlikte, Azerbaycan’da yürürlüğü giren ödeme hizmetleri regülasyonu ve yürürlüğe girmesi beklenen alt regülasyonlar , Fintech İş Modelleri, Bankalar ve Fintechlerin İş Birlikleri, Servis Model Bankacılığı, Finansal Teknoloji Servisleri, Şimdi Al Sonra Öde hizmetleri gibi güncel bir çok konuya değinildi.

 

 

 

Etkinlik hakkında açıklama yapan etkinlik organizatörü FTIHUB’ın kurucusu Kutay Yalınkılınç , Türkiye ve Azerbaycan fintech ekosistemi paydaşlarını bir araya getirerek bilgi paylaşımını artırmak hem de yeni iş birlikteliklerinin yanı sıra inovatif ürün ve hizmetlerin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla Azerbaycan & Türkiye Fintech Forum 2023 etkinliğini düzenlediklerini belirterek önümüzdeki yıl İstanbul’da düzenleyecekleri Türkiye & Azerbaycan Fintech Forum 2024 etkinliğinin yanı sıra Türkiye ve Türki Cumhuriyetlerdeki Fintech’leri bir araya getirecek Türk Birliği Fintech Forumunu da düzenleyeceklerini haberini paylaştı.

 

FTIHUB’ın, Türkiye ve Azerbaycan fintech ekosistemlerini bir araya getireceğini sizlere duyurmuştuk.

FTIHUB, Türkiye ve Azerbaycan fintech ekosistemlerini bir araya getiriyor