Alternatif Bank, 2023 yılının üçüncü çeyreğine ait finansal sonuçlarını açıkladı. Alternatif Bank’ın 2023 yılının üçüncü çeyreğinde konsolide rakamlarına göre toplam aktif büyüklüğü 69 milyar TL seviyesinde gerçekleşti.

Bankanın bu dönem nakdi (finansal kiralama alacakları dâhil) ve gayri nakdi kredilerle ülke ekonomisine sağladığı destek ise 57 milyar TL’yi aştı. Mevduat hacmini 26 milyar TL düzeyine getiren Alternatif Bank, bilanço optimizasyonu politikasıyla aktif kalitesini korumaya devam etti. Bankanın özkaynakları %44’lük artışla 5,8 milyar TL seviyesine yükselirken, bu dönem sermaye yeterlilik rasyosu %29,01 olarak gerçekleşti. 2023’ün üçüncü çeyreğinde gösterdiği başarılı performansla birlikte, Alternatif Bank’ın konsolide net dönem kârı 1,66 milyar TL seviyesinde gerçekleşirken özkaynak getirisi ise %44.7 oldu.

 

Dijital bankacılık hizmetlerini insan dokunuşuyla birleştirdi

Bankacılık uygulamalarını herkes için kolaylaştıran dijital çözümleriyle zahmetsiz bir müşteri deneyimi sağlamak için aralıksız çalışan Alternatif Bank bu kapsamda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Banka, geçtiğimiz Ağustos ayında devreye aldığı Dijital Şube ile dijital bankacılık hizmetlerini insan dokunuşuyla birleştirdiği hizmet modelini müşterilerinin kullanımına açtı. ‘İnsanlı Dijital Bankacılık’ olarak isimlendirdiği yeni hizmet modeliyle, görüntülü görüşmeyle edindiği müşterilerine artık birer ‘Portföy Yöneticisi’ atamaya başladı. Yeni hizmet modeli kapsamında müşteriler, kendilerine atanmış portföy yöneticilerine Alternatif Bank Mobil uygulamasından tek tıkla ulaşarak yatırımlarına, finansal ihtiyaçlarına yönelik öneriler ve olası sorunlara ilişkin hızlı çözüm imkanına sahip oluyor.

 

Engelsiz Bankacılık çalışmalarıyla sektörde öncü olmaya devam ediyor 

Alternatif Bank son dönemde hayata geçirdiği yeni proje ve iş birlikleriyle sektörde bir zihniyet değişikliğine öncülük ederken, etki alanını genişletiyor, erişilebilirliğe ve finansal kapsayıcılığa katkı sağlamaya devam ediyor. Banka bu anlamda geride bıraktığımız çeyrek dönemde, Türkiye’de ve bankacılık sektöründe bir ilk olan “Erişilebilir Bankacılık Terimler Sözlüğü” projesini Güneydoğu Avrupa için Avrupa Fonu Kalkınma Programı’nın (Development Facility of the European Fund for Southeast Europe – EFSE DF) desteğiyle genişletti. Projenin ilk fazında 30’a yakın temel terim için özel videolar üreten Banka, projenin ikinci fazında EFSE DF’nin desteğiyle toplam terim sayısını 100’ün üzerine çıkardı.