Albaraka Türk, Suudi Arabistan’ın dış ticareti destekleyici ve bu işlemler için sigorta kolaylıkları sağlayan kuruluşu Saudi Exim Bank ile 25 milyon dolar tutarında iş birliği anlaşması imzaladı.

Albaraka Türk, Saudi Exim Bank ile 25 milyon dolar tutarında iş birliği anlaşmasına imza attı. Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Serhan YlLDIRIM ve Saudi Exim Bank Genel Müdürü Yardımcısı Dr. Naif A. Alshammari tarafından 28 Aralık 2023 tarihinde imzalanan bu iş birliği ile birlikte Albaraka Türk müşterileri, Suudi Arabistan kaynaklı hammadde tedariki amacıyla iki yıla varan vade ve rekabetçi fiyatlarla finansman sağlayabilecekler.

Dış ticaret hacmine de olumlu katkı sağlayacak

Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Serhan Yıldırım şu ifadeleri kullandı: “Son dönemde ekonomi yönetimimizin öncülüğünde Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki yapıcı diyalogların ve karşılıklı iş ziyaretlerinin bir yansıması olarak Saudi Exim Bank ile imzaladığımız bu kredi anlaşması, iki ülke arasındaki dış ticaret hacminin resmi makamlarca ilan edilen 30 milyar dolarlık seviyeye ulaşmasına katkı sağlayacaktır. Albaraka Türk olarak kurulduğumuz ilk günden bu yana müşterilerimizin dış ticaret işlemlerini destekleme gayesi ile hareket ederken finansmana erişimlerine de kolaylaştırmak amacıyla 2024 yılında da benzer kuruluşlarla iş birliği gerçekleştirmeyi hedeflemekteyiz.”