Tam Finans CEO’su Hakan Karamanlı, 2023 Yılı Değerlendirmeleri ve 2024 Yılı Beklentileri ile Fintechtime Ocak 2024 sayısında yer aldı.

Tam Finans ailesi olarak, müşterilerimize, iş ortaklarımıza ve çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz. Sizlerle birlikte daha güçlü ve başarılı bir yıl geçirmek için sabırsızlanıyoruz. Hep birlikte, 2024’ü daha fazla başarı, inovasyon ve sürdürülebilirlikle dolduracağımıza inancımızı yineliyoruz.

 

Türkiye’nin Ar-Ge merkezi olan ilk banka dışı finans kurumu Tam Finans olarak, 26 farklı ilde 39 şube 16 mobil ekip ve 670’i aşkın çalışanımız ile lider konumda olan bir finans kuruluşuyuz. Patentli ARGE merkezimizde geliştirdiğimiz teknolojiler sayesinde, analitik zeka ve dijital yetenekleri en etkin kullanan şirketlerden biriyiz. Ülke ekonomisinin kalbi olan, esnaf ve KOBİ’lerin ticaretini finanse ediyoruz.

On bir yaşında oldukça genç bir şirketiz. Bununla birlikte kendi geliştirdiğimiz altyapımız sayesinde aldığımız başvuruların yüzde 90’ını dijital olarak tamamlıyor, kararlarımızın yüzde 65’ini insan eli değmeden sonuçlandırıyoruz.

2023 yılının özellikle ilk yarısı oldukça zor bir dönemdi. Ülkece depremi yaşadık, hep beraber üzüldük. Bu sürecin piyasa yansımaları ile de mücadele ettik ve başarılı bir şekilde de tüm sorunları birlikte aştık.

Her krizin bizim için bir gelişim fırsatı olduğunu biliyoruz. Uzun zamandan beri teknolojik olarak altyapımızı yenilemek üzerine yatırımlar yapıyorduk. 2023’te geliştirdiğimiz iş süreçleri yönetimi aracımızı hızlı bir şekilde bir yazılıma dönüştürdük. 1 Mayıs günü kendi yazılımımıza geçiş yaptık, aynı günde genel müdürlük binamızı taşıdık. Bir günde hem genel müdürlüğü taşımak hem de yazılım geçişini yapmak alışık olduğumuz başarılarımıza bir yenisini ekledi. Geliştirilmeye açık, daha esnek olan bu yazılım ile müşterinin isteklerine daha hızlı cevap verebilir hale geldik.

Tam Finans’ın alameti farikası kredi riskini değerlendirirken kullandığımız skor kartı. Aralık ayında bu skor kart ile yaptığımız 1 milyonuncu işlemi gerçekleştirdik ve kuruluşumuzdan beri 5 milyar USD’ı aşkın finansman sağlamış olduk. Bu yıl sonunda da 41 bin farklı müşteri ile işlem yaparak da yine bize ait olan sektör rekorunu bir kez daha daha kırmış olacağız. 41 bin müşterimizin 26 bin’i bankalar ile çalışmayan firmalar. Bu 26 bin kişiyi finansal kapsayıcılıkla finans sistemine entegre etmiş olduk. Tam Finans ile bu firmalar diğer kurumlara borçlarını ödeyebiliyor, hammadde alabiliyor ve ticaretlerini sürdürebiliyorlar.

2023’ün ikinci yarısı biraz daha hızlandığımız bu teknolojileri daha fazla geliştirdiğimiz bir dönem oldu.

Yapay zeka teknolojileri ile geliştirdiğimiz TUBİTAK destekli projelerimiz bulunuyor. Gelen başvuruların yüzde 3’ünü eleyerek fraudu yüzde 90 devre dışı bırakabilir hale geldik. Bir başka proje psikometrik skor kart. Üniversitelerin psikoloji bölümünde; analitik ve tecrübeli ekipleri olan hocalarımızı bir araya getirdik. Müşterilerimizden gelen talepleri dijital olarak almak, uçtan uca işlem yapabilmek için bir mobil uygulama geliştirme kararı aldık ve bu proje de yakın zamanda tamamlandı. Küçük bir pilotla başlayacağız. 2024 itibariyle uygulama platformlarına koymayı planlıyoruz. Bu uygulama ile bir taraftan dijital müşteri edinimi olacak bir taraftan müşterinin fatura ve çekini kolayca girebilmesi sağlanacak. Karar sürecimiz saniyeler içinde çalışan skor kartımız ile çok hızlı. Müşteri onay aldığı anda parasını hesabında görebilecek.

Tüm bunları bilmek cesaretimizi arttırıyor. 2023 yılını bütçe hedeflerimizin üstünde kapatıyoruz. 2024 yılını heyecanla bekliyoruz.

Bir diğer yatırımımız da geçtiğimiz sene start verdiğimiz “Tarım Finansmanı”. Tam Finans Tarım markası çiftçilerin bayilerle yapmış oldukları ticaretin finansmanı için çıkarmış olduğumuz bir ürün. Bu ürünün skor kartını geliştirmek için üzerinde hâlâ çalışmalar yapıyoruz. İlk yılı geride bırakırken, bu kanaldan 3000 adet işlem gerçekleştirdik. 2024 yılında tarım finansmanı konusunu çok daha fazla konuşacağız ve bu konuya gereken önemi vereceğiz.

2023 yılını başarıyla geride bırakmanın mutluluğunu yaşarken, 2024’e umut dolu bir bakışla ilerliyoruz. Fintech sektöründeki dinamik değişimlere ayak uydurarak müşterilerimize daha yenilikçi ve etkili çözümler sunma konusundaki kararlılığımızı sürdürüyoruz. 2024’te beklediğimiz birkaç önemli gelişme mevcut. Öncelikle, dijitalleşme ve teknoloji kullanımındaki artışla birlikte finansal hizmetlerdeki erişilebilirliği daha da genişleteceğiz. Yenilikçi ürün ve servislerimizle müşteri deneyiminde en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz.

Sürdürülebilirlik ve finansal açıdan sorumlu bir yaklaşım da önceliklerimiz arasında yer alıyor. Toplumsal ve çevresel sorumluluklarımızın bilincinde olarak, adımlarımızı daha yeşil ve sürdürülebilir bir geleceğe yönlendirme taahhüdümüzü sürdüreceğiz.

Tam Finans ailesi olarak, müşterilerimize, iş ortaklarımıza ve çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz. Sizlerle birlikte daha güçlü ve başarılı bir yıl geçirmek için sabırsızlanıyoruz. Hep birlikte, 2024’ü daha fazla başarı, inovasyon ve sürdürülebilirlikle dolduracağımıza inancımızı yineliyoruz.

Sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl dilerim.