UPT Genel Müdürü Murat Kastan, 2023 Yılı Değerlendirmeleri ve 2024 Yılı Beklentileri ile Fintechtime Ocak 2024 sayısında yer aldı. 

2023 yılı mobil uygulamamız UPTION’a yoğunlaştığımız bir yıl oldu. Uygulamamıza bu yıl fatura ödeme özelliğini ekledik. Ortak gündemi; başarı ve mutluluk olan sohbetlerle geçen keyifli ve umut dolu bir 2024 diliyorum. Biz de UPT olarak; müşterilerimize paydaşlarımıza ve çalışanlarımıza mutlu bir yıl yaşatmak için çalışmaya devam edeceğiz.

 

2023 yılında Türkiye’de ve dünyada zorlu koşullar olmasına rağmen özellikle fintek sektörü önemli gelişim gösterdi.

Bizler de Aktif Bank’ın iştiraki, Türkiye’nin ilk yerli uluslararası para transferi ve ödeme platformu UPT olarak bugün geldiğimiz noktada dünya çapında 180’den fazla ödeme kuruluşuyla birlikte çalışarak 176 ülkeye para transferi gerçekleştirilmesine aracılık ediyoruz. Bu gerçekten büyük ve önemli bir sayı. Çünkü bu iş birlikleriyle, müşterilerimizin dünya nüfusunun yüzde 95’ine bizim üzerimizden para transfer yapabilmesinin önünü açmış oluyoruz.

Türkiye’de sunulan ürün çeşitliliği, işlem hacimleri ve yurt dışı faaliyetlerimiz ile iş birlikleri düşünüldüğünde UPT olarak lider konumdayız. Özellikle yurt dışındaki faaliyetlerimiz ve dijital ürünlerimizle sektörde çok önemli bir noktada bulunuyoruz ve hizmetlerimiz ile sektöre öncülük ediyoruz.

2023 yılı mobil uygulamamız UPTION’a yoğunlaştığımız bir yıl oldu. Uygulamamıza bu yıl fatura ödeme özelliğini ekledik ve özellikle Türkiye’de yaşayan yabancı uyruklu kullanıcılarımız için önemli bir adım atmış olduk.

Global para transferi hizmetlerimizle altyapı sağladığımız Türkiye dışındaki 14 ülkede de pazar payımızı büyük bir hızla artırmaya devam ediyoruz. Bu 14 ülkede 60’tan fazla banka ve ödeme kuruluşu UPT altyapısı ile isme, hesaba, karta ve cüzdanlara uluslararası para transferi hizmeti sağlıyor. Özellikle ödeme hizmetlerimizin artışı ile dünyanın önde gelen fintek ve ödeme kuruluşlarına “as a service” olarak verdiğimiz hizmeti yurt dışındaki ülkelerde de yapmaya başladık. Böylece yurt dışındaki bankaların mobil uygulamalarında da yer alan ender global şirketlerden biri olduk.

Global olarak baktığımızda ise 180’den fazla banka ve ödeme kuruluşu ile iş birliklerimiz sayesinde dünya çapında çok büyük bir ağa sahibiz ve bu partnerlik anlaşmaları ile uluslararası para transferi alanında söz sahibi bir kurum haline geldik. Bugün artık geniş gönderim seçenekleri ve uygun fiyatlı para transferi denince akla ilk gelen kurum UPT oluyor.

Önümüzdeki yıl UPTION’ı sadece para transferi değil, tüm finansal ihtiyaçları karşılayan bir uygulama haline getirmeyi hedefliyoruz. Bunun için hem yurt içindeki hem de yurt dışındaki büyüme hızımızı artırmayı planlıyoruz. Yurt dışında öncelikli hedefimiz Türki Cumhuriyetler, Avrupa ve Orta Doğu’da küresel para transferi hacmini dijital ortama doğru yöneltmek. Mobil uygulamamız UPTION’a şu an sadece Türkiye’den müşteri edinebiliyoruz. Ancak hedefimiz belirttiğim bölgeler başta olmak üzere UPTION’ı uluslararası bir marka hale getirmek amacıyla Dubai’de de bir ofis kurduk. Lisans sürecimiz tamamlanmak üzere. Berlin’de de Almanya ofisimizi açtık. Gerekli lisansları alınca tüm dünyadan müşteri edinebilir hale geleceğiz ve tüm dünyayı UPTION ile tanıştıracağız.

Buna ek olarak UPTION’da kullanıcılar, Euro hesabına ek olarak çok yakın zamanda USD ve GBP hesapları da açabilecek. 2024 yılında uygulamaya sigorta, kredi, yatırım ürünleri de ekleyerek kullanıcılarımızın birçok ihtiyacına tek platformdan ulaşabileceği çözümler sunacağız.

Sektörel olarak baktığımızda ise 2024 yılında da fintek’lerin gelişiminin ivme kazanmaya devam etmesini ve teknolojik yeniliklerle finans alanını daha da demokratikleştirmeşini bekliyoruz. Servis bankacılığı ve açık bankacılığın, banka ve fintek iş birliği için yeni fırsatlar sunacağına inanıyoruz. İlerleyen dönemde, fintek’lerin finans dünyasında yeni iş birliği modelleriyle dönüşüme öncülük ettiğini göreceğiz.