Türkiye’nin teknoloji tabanlı girişimcilik alanındaki önemli adımlarından biri olan Turcorn Adayları Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi ve bu etkinlikte On Beş Yeni Turcorn Adayı belirlendi.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknolojiler Daire Başkanı Zekeriya Coştu, Esenler Akıllı Şehir Projesi ve Turcorn Adayları Programı kapsamında yapılan Milli Teknoloji Hamlesi çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Türkiye’nin milyar dolarlık değerlemeyi aşacak şirketlerini desteklemek amacıyla düzenlenen Turcorn Adayları Tanıtım Toplantısı’nda, On Beş Yeni Turcorn Adayı olarak şu şirketler duyuruldu: Ace Games, Albert Health, AppSamurai, Bulutistan, Colendi, Enqura Information Technologies, Fazla, Macellan, Picus Security, Pixery, RS Research, Techsign, Vispera, VRLab Academy ve Wask.

 

T.C.Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknolojiler Daire Başkanı Sayın Zekeriya Coştu, Esenler Akıllı Şehir Projesi ve Turcorn Adayları Programını içeren Milli Teknoloji Hamlesi çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Dünya girişimcilik ekosisteminde girişim seviyesinden hızla ölçeklenerek 1 milyar dolar şirket değerlemesini aşan girişimler için ‘Unicorn’ ifadesi kullanılıyor. Türkiye’den çıkan ve girişiminin erken aşamasını başarıyla tamamlamış, globale açılmayı hedefleyen, milyar dolar değerlemeyi aşan şirketlere ise, ‘Turcorn’ deniyor.” dedi. Kacır, Ulusal Girişimcilik Stratejisi kapsamında 2030 için 100 bin teknogirişim hedefini koyduklarını da sözlerine ekledi.

 

Turcorn kavramı, Türkiye’de 1 milyar dolar değerlemeye ulaşan teknoloji odaklı girişimler için kullanılıyor. Erken aşamadaki ve hızlı büyüme potansiyeline sahip olan bu girişimler, daha hızlı ölçeklenmesi ve küresel pazarlara açılması için Turcorn 100 Programı ile destekleniyor. Bu programla Türkiye’nin teknoloji girişimciliği ekosistemine yeni Turcornlar kazandırılması hedefleniyor.