StartersHub, iki Türk kadın girişimci Selin Tamer ve Duygu Karaoğlan Altop tarafından kurulan ve ABD’de faaliyet gösteren Cubtale girişimine yatırım yaptı.

Türkiye’nin lider erken aşama teknoloji yatırım fonları arasında yer alan StartersHub, iki Türk kadın girişimci Selin Tamer ve Duygu Karaoğlan Altop tarafından kurulan ve ABD’de faaliyet gösteren Cubtale girişimine yatırım yaptı. Cubtale, ebeveynlere kişiselleştirilmiş rehberlik sunarak bebek bakımı kalitesini artırmayı hedefliyor.

2015’ten beri yatırımlarına devam eden, şimdiye kadar 5 milyon dolardan fazla yatırım yapan StartersHub, Cubtale adlı girişime yatırım yaptı. İki Türk kadın girişimci Selin Tamer ve Duygu Karaoğlan Altop tarafından kurulan ve ABD’de faaliyet gösteren Cubtale, bebek bakımı kalitesini artırma amacıyla veri odaklı öngörülerle ebeveynlere kişiselleştirilmiş rehberlik hizmeti sunuyor. Bekleyen 2 patent başvurusu ile kullanıcıları merkeze konumlandıran Cubtale’in, güçlü takımı, yapay zekâ ve veri analitik teknolojileri ile sağlık sektöründe ülkelerin sağlık gelişiminde büyük bir rol oynaması bekleniyor.

 

“Girişimleri desteklemeye devam edeceğiz”

Uzun süredir Cubtale’i yakından takip ettiklerini belirten StartersHub Yönetici Direktörü Arda Aşkın, StartersHub olarak girişimleri desteklemeye ve yatırım yapmaya devam edeceklerini belirterek şunları söyledi: “Benzer iş modellerine ait girişimlere yaptığımız yatırım tecrübelerimize de dayanarak, Cubtale’in sunduğu rutin takipler, analitik iç görüler, içerikler ve uzman kişilerle randevu gibi özellikleri ile bağlı bir kullanıcı topluluğu yarattığını, aktif kullanıcı ve etkileşim metrikleri performans gelişimini ve ekibin kurucu-ürün uyumunu yakaladıklarını gözlemliyoruz. Cubtale veriyi ana odak noktasına alan bir girişim. Faaliyet gösterdikleri pazarın büyüklüğü ve ulaşılabilirliği ile sadece ebeveynlerin değil, bebek pazarında yer alan çocuk bakım evleri, bebek ürünü satışı yapan firmalar ve hastane/doktor gibi oyuncular da bu verilerden yararlanarak veri odaklı kararlar almakta kullanabilirler.”