Türkiye’nin ve Avrupa’dan Asya’ya uzanan geniş bir bölgenin ilk tarım token’ları ailesi olma unvanını taşıyan Cropto, işlem görmeye başladığı Aralık 2023 tarihinden bu yana yatırımcısına ortalama yüzde 35 kazandırdı.
Tarımsal ürünlerde fiziksel karşılığı olduğu için yatırımcısını diğer kripto paralarda meydana gelen fiyat dalgalanmalarından koruyan Cropto, yıl sonuna kadar Seri-A öncesi köprü yatırım turunu tamamlamayı hedefliyor. Cropto’ya ilgi duyan ülkeler arasında ise Uzak Doğu ülkeleri, Birleşik Arap Emirlikleri bulunuyor. Yıl sonuna kadar da minimum 5 milyon adet Cropto Tarım Token dolaşımda olacak.
Tarımsal Varlıklara Dayalı Token’lar
Tarımsal varlıklara dayalı kripto token üretimi ve ihracı konusunda Türkiye’de ve dünyada bir ilke imza atan Tarım Finansal Teknoloji girişimi olan Cropto, Anadolu’da yetişen tarım ürünlerine yatırımın, blokzincir teknolojisiyle merkezi olmayan blokzincir mimarisi ve metotları ile yeniden tasarlanmasını sağlıyor. Bu sayede, dünyanın herhangi bir yerinde herhangi bir insan tarafından tarım ürünlerine yatırım kolay, hızlı ve 7/24 yapılabilir hale geliyor. Cropto Buğday Token, Cropto Fındık Token, Cropto Arpa Token ve Cropto Mısır Token gibi token’lar, buğday, fındık, arpa ve mısır gibi ürünlere yatırım yapmanın güvenilir bir yolunu sunuyor. Aynı zamanda bu 4 ana ürüne ilaveten pirinç, çavdar, yulaf, zeytin, pamuk, soya fasulyesi gibi 20 adet tarımsal ürüne karşılık oluşturulan Cropto Token’lar artan enflasyon karşısında alternatif yatırım aracına dönüşüyor.
İş Birlikleri ve Güvenli Depolama
CoinTR (cointr.com ve cointr.pro) ve Bitlo (bitlo.com) kripto varlık borsalarında işlem gören Cropto, işlem görmeye başladığı Aralık 2023 tarihinden bu yana yatırımcısına ortalama yüzde 35 kazandırdı. Bu sezon buğday, arpa, mısır ve fındık üretim rekoltesine göre eylül ayında Cropto Tarım Token’larının fiyatlarının yükselişinin devam etmesi öngörülüyor. Cropto Tarım Token’ları, yatırım piyasalarında görülen ayı sezonlarından etkilenmeyen ve yıllık bazda %35-100 aralığında artan tarım ürünleri fiyatları ile ilişkili olarak Cropto Token fiyatlarının oluştuğu, fiziksel karşılığı (1 kg tarım ürünü = 1 adet Cropto token) tamamıyla güvenli depolarda muhafaza edilen token’lardır.
Global Bir Para Birimi Gücüne Sahip
Tarım ürünlerinin tokenizasyonu alanında dünyada tek örnek olan Cropto Tarım Token’ları, Ulusoy Un Sanayi ve Söke Un Sanayi ile, Cropto Buğday, Arpa, Mısır Token’lara dayanak varlık olan fiziksel buğday, arpa, mısır ürünlerinin güvenilir piyasalardan tedariği, kalite denetimleri ve uygun koşullarda depolanması alanında işbirliği anlaşmaları yaptı. Diğer taraftan Cropto Tarım Token’ları ile CoinTR kripto varlık borsası arasında, RWA alanında Cropto Token’ların sunduğu faydaların geniş kitlelere ulaşması ve bir takım kripto varlık custody (saklama) hizmetlerinde Cropto’nun da yer alması yönünde işbirliği anlaşması yapıldı.
Cropto CEO’su Demir Aksoy, “Cropto, tarım sektöründe dünyada ilk ve tek Tarım RWA Token ailesidir. Cropto Tarım Token’larının, Buğday, Arpa, Mısır ve Fındık gibi önemli ve stratejik ürünlerin ülkeler arası ticaretinde de tarım sektörüne dönük global bir para birimi olmasını hedeflemekteyiz. Cropto Tarım Token’larının fiyatları lokal ve global fiyatlar ile ilişkili bir şekilde serbest piyasa koşullarında oluşmaktadır ve ülkeler arası tarım ürünleri ticaretinde de blokzincir teknolojisi ile tasarlanmış Cropto Token’ları tarım sektöründe global bir para birimi misyonunu yerine getirebilecek güce ve altyapıya sahiptir. Cropto Tarım Token’larını kontrollü bir şekilde piyasaya sürmek ve müşteri tabanımızı daha da büyütmek için çalışıyoruz” dedi.
Yıl sonuna kadar 5 milyon Cropto Token dolaşımda olacak
Fiziksel ürün tedariğinin güvenli piyasalardan sağlandığı Cropto’da, ürünler kaliteli ortamlarda depolanıyor ve akabinde Cropto Token’lar, 1 kg tarımsal ürün = 1 adet Token olacak şekilde oluşturularak süreç devam ettiriliyor. Yıl sonuna kadar minimum 5 milyon kilogram ürün arzına ulaşma ve dolayısıyla minimum 5 milyon adet Cropto Token dolaşımını hedeflediklerini belirten Demir Aksoy, “Cropto DEX” isminde öncelikle bölgesel ardından global düzeyde tokenize edilmiş tarımsal emtiaya dayalı ürünlerin alım-satımını sağlayacak blokzincir tabanlı merkezi olmayan bir kripto varlık platformunun Beta sürümünü piyasaya sürdüklerini belirtti. Böylece tarımın dijitalleşirken Türkiye’nin de dünyadaki rekabet gücünün artacağına dikkat çeken Cropto CEO’su Demir Aksoy, “Bu yıl Seri-A öncesi bridge yatırım turunu tamamlayarak, global olarak güvenli büyüme yolculuğumuza devam etmeyi hedeflemekteyiz. Şu an mevcutta Cropto’ya yatırıma ilgi duyan gerek Birleşik Arap Emirlikleri gerekse Uzak Doğu kökenli Venture Capital’ler olduğunu söyleyebilirim” açıklamalarında bulundu.